Skocz do zawartości

wymiana zarowek w halogenach, porada

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam pytanie dotyczace wymiany zarowek w halogenach. Czy zeby wymienic

zarowki nalezy zdemontowac zdezak przedni?? Próbowalem się do tego zabrać ale od frontu szkła halogenow sa niezdejmowalne,natomiast od strony silnika nie ma miejsca na wlozenie szpilki.

Prosze o poradę

Z góry dziekuję

pozdrawiam

Opublikowano
halogeny są montowane do ramki która je zatrzaskuje wystarczy wsadzic rękę pod zderzak od strony wewnętrznej i wcisnąć taką spinkę halogen powinien wyskoczyć ;p
Opublikowano
halogeny są montowane do ramki która je zatrzaskuje wystarczy wsadzic rękę pod zderzak od strony wewnętrznej i wcisnąć taką spinkę halogen powinien wyskoczyć ;p

Czasami spinki są dość mocno zatrzaśnięte - wtedy nie polecam wciskania na siłę bo zrobisz jej "ała" i ci pęknie. Wtedy należałoby ją trochę podgrzać aby łatwiej odskoczyła.

Pzdr,

Opublikowano

.. no wlasnie.. nie wciskaj na sile.. sam niedawno musialem zdjac halogen, podczas montazu cos pękło :mad2: :evil:

Teraz musze znalezc chwile i zobaczyc co sie posypalo..

Mysle ze chyba nr 4

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=BE51&mospid=47425&btnr=63_0270&hg=63&fg=15

:roll:

Opublikowano
a ktoś z was montował sam halogeny? ja u siebie tak i ta ramka z halogenem ruszała się dość mocno w zderzaku musiałem wziąć ją na wkręty ktorych nie dali w komplecie;/ a jak u was jest?
Opublikowano

Podlacze sie pod temat, mam problem bo zakupilem nowe halogeny i wlacznik, a teraz nie wiem jak je podlaczyc do instalacji, poniewaz moja "bunia" nie miala ich od nowosci i nie ma puszczonych zadnych kabli :(

Moglby ktos mi pomoc? Z gory dziekuje za checi :)