Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
odwoluje to co zaplanowalem - albowiem poniewaz ide z kolegami PIC

a jak wiadomo drink & driving doesn't mix wiec...pojade w niedziele

trzym sie

No to może się w niedziele spotkamy :)

Jeszcze odnośnie szpery. Kiedyś na ul. Karowej w Warszawie widziałem jak gościu dosyć mocno zamiatał e34 touringiem tds. Podszedłem do niego i zapytałem się jak to robi. Powiedział, że ma zawieszenie Bielsteina i szpere od jakiegoś nowego modelu BMW. Nie wiedział od czego ale pasowało.

I naprawde takie boki stawiał, że byłem w szoku.

Zielone e34 tds touring 95 rok z Targówka jak dobrze pamiętam. Zna go kotoś???

www.bmw-uzywane.com

http://img115.imageshack.us/img115/7632/88263882bl9cn0.jpg

M3 3.0 E36 '95 Turbo - okolice 500 KM

• Odpowiedzi 59
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
jak wiadomo drink & driving doesn't mix

Pijesz nie jedź, za dużo rozlejesz :P

SPONSOREM MOJEJ NIEOBECNOŚCI SĄ BROWARY ŻYWIECKIE S.A. :)))

BMW-MADE BY WINNERS, MADE FOR FUN !!!!

Opublikowano (edytowane)
Ozzy a Ty gdzie taka fotke trzasnales??Moze tam skoczymy :mrgreen: ??

Heh to chyba Os'a_ . Mnie by tam było troszke żal.. :wink: trunku rzecz jasna :D

Edytowane przez ozzy

SPONSOREM MOJEJ NIEOBECNOŚCI SĄ BROWARY ŻYWIECKIE S.A. :)))

BMW-MADE BY WINNERS, MADE FOR FUN !!!!

Opublikowano
Ozzy a Ty gdzie taka fotke trzasnales??Moze tam skoczymy :mrgreen: ??

Heh to chyba Os'a_ . Mnie by tam było troszke żal.. :wink: trunku rzecz jasna :D

Hehe, tam raczej nie da się pojeździć, to było zwykłe rondo :lol:

www.bmw-uzywane.com

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A byliście kiedyś na Wólce?? Tzn pod cmentarzem przy Wójcickiego? Tam też są krawężniki(dużo niższe niż na cargo) i można sobie małe Os-y robić po parkingu i najważniejsze że nikt sięogóle nie czepia. Już o 21 jest tam puściutko :)
Opublikowano
A byliście kiedyś na Wólce?? Tzn pod cmentarzem przy Wójcickiego? Tam też są krawężniki(dużo niższe niż na cargo) i można sobie małe Os-y robić po parkingu i najważniejsze że nikt sięogóle nie czepia. Już o 21 jest tam puściutko :)

kiedys merolki robily tam zloty - patrz, a ja zupelnie zapomnialem o tym

miejscu. jak wroce dzis wieczore z czestochowy to tam podjade

Punto75>BravoGT>MB260E>MBC280>*PuntoHLX>MBC320>MBE50AMG>VectraC>BMW528 . it's nice to be important but it's more important to be nice

>>> psychop's lab mike.xray.pl

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tam często spotykają się ludzi co czwartek coś w stylu nielegalnych wyścigów i wtedy to dość szybko policja przyjeżdza ale tak w tygodniu to jest luzik.Mniejszy ale też jest taki plac na spalarni Za M1 też można tam się pokręcić :)
Opublikowano
E-39 nie miały szper??- katastrofa. A czy mają coś takiego jak elektroniczną blokadę tylnego mostu? Bo miałem okazję posłuchać u sprzedajązego E-39, że ma takową elektr. blokadę- nie pamiętam tylko nazwy tego systemu. A co do szpery w bmkach. Odchodzi się już od tego?? Starsze modele miały a nowe nie?? Co się dzieje??
Nie sztuka skorzystać z serwisu-SZTUKA ZROBIĆ TO SAMEMU !!!
Opublikowano
E-39 nie miały szper??- katastrofa. A czy mają coś takiego jak elektroniczną blokadę tylnego mostu? Bo miałem okazję posłuchać u sprzedajązego E-39, że ma takową elektr. blokadę- nie pamiętam tylko nazwy tego systemu. A co do szpery w bmkach. Odchodzi się już od tego?? Starsze modele miały a nowe nie?? Co się dzieje??

a kto Ci powiedzial ze starsze mialy szpere a nowsze nie maja ?, szpere maja tylko eMki ,a co do tej blokady tylnego mostu to tez mi sie nie wydaje zeby mialy

BMW nie dla idiotów :naughty: :diabel_smiech: , LPG :naughty:
Opublikowano

Szpera czyli blokada mechanizmu różnicowego występuje zazwyczaj w samochodach terenowych oraz samochdach z dużymi mocami, gdzię tą moc jakoś trzeba przenieść na nawierzchnie.

Nie odchodzi się od tego, ani nie montuje się tego tam gdzie nie trzeba.

To tylko my mamy tak nasrane w głowach, że nam potrzebne takie rzeczy w normalnych samochodach :twisted: .

www.bmw-uzywane.com

Opublikowano

hmmmm.... a jak by to u mnie bylo :idea: ze szpera

moze i mi by sie przydala tyle ze ja nie robie slajdow to moze nie potrzebuje tak bardzo hmmm.... :idea:

REMOL

______

o/_______\o

(Oo=00=oO)

[] =****= []

Opublikowano
Jeżeli nie robisz slajdów i innych podobnych wygłupów, to nie będzie Ci ona potrzebna. Nie będziesz jej wykorzystywał.

www.bmw-uzywane.com

Opublikowano

Chwileczke .... bo juz zbaranialem :doh: do spodu, no to jak to jest

U mnie sie kreca zawsze wszystkie kola (tzn. te tylnie :mrgreen: ) i na sliskim i nie na sliskim (pomijam fakt ze na luzie tez sie kreca) no to mam szpere czy nie. Z moich wyliczen, obliczen i kalkulacji wynika ze chyba nie :?

No wiec ?

REMOL

______

o/_______\o

(Oo=00=oO)

[] =****= []

Opublikowano

podnies auto od tylu i zakrec kolem - jesli drugie bedzie sie krecilo w ta sama strone to masz szpere :) z reszta na blaszce dokreconej do dyfra z wybitym przelozeniem jest z przodu literka S :D

Pozdrawiam

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano
u mnie tds-em wychodzilo do czasu - dopoki sie sprzeglo nie skonczylo bo ja robilem to strzałami, czyli wjezdzam zaluzmy na rondo przy okolo 70 km/h, strzelam ze sprzegla i szybki skret kierownica. Ale jak pewnego dnia mnie nie rzucilo bokiem tylko poczulem zapach sprzegielka to nie zabawiam sie w ten sposob :)
Opublikowano

Jeżeli chodzi o mnie to ja pierwsze co zrobie w swoim nowym BMW to założe szperę.Miałem 525 TDS-a w Touringu i Ci którzy uważaja że te auto nie daje sobie rady to mocno by sie zdziwili jak by zobaczyli jak te auto idzie pełnym bokiem.Co do ulubionych miejsc to moim zdaniem nie ma lepszego miejsca w Wawie jak dawne rondo Babka a obecne Radosława :lol: Wpadałem tam zawsze kiedy tylko mogłem.Fajne też są ślimaki na moście Poniatowskiego od strony centrum a w szczególności ten po prawej. :D

Co do Karowej Os to nie wiem czy z tobą gadałem ale nie raz tam byłem :lol:

W nowszych BMW z ASC już nie ma szper tak jak były w starszych modelach typu E-34 E-32.

Moim zdaniem nie będzie większego problemu zamontować samą szperę, ze starszego modelu,zamiast mechanizmu różnicowego.Trzeba tylko taką poszukać.Z tego co wiem to były szpery małe i duże,ale wszystkie były 25%.

Widzę Os że lubisz takie same zabawy jak ja.Tym bardziej gorąco bym Ci polecał założyć taką zabawkę bo dopiero wtedy bedziesz miał 100% satysfakcji ze swojego BMW.Jak nie miałem jeszcze szpery to sie tylko wkurzałem.No i oczywiście zawias by się też przydał jakieś B6. :)

Opublikowano

Sarna: Dzieki za szybkie i proste wyjasnienie. Mam szpere.

Wogole to ja tam slajdow nie robie i nie robilem. Ciagle sie boje jednej zeczy ze jak pojde bokiem przy 70 to sie na dach przewroci. No mam jakiegos takiego stracha i juz.

Ale co innego, przy dosc sporym powerze lubie sobie czasami w miejscu zawrocic. Skrecam kolka i jak jest tylko wicej miejsca to dupcia szarej pieknie sie obraca o 180 stopni. No slajdow to sie troche boje 5-cio metrowa fura robic.

REMOL

______

o/_______\o

(Oo=00=oO)

[] =****= []

Opublikowano

Jeszcze odnośnie szpery. Kiedyś na ul. Karowej w Warszawie widziałem jak gościu dosyć mocno zamiatał e34 touringiem tds. Podszedłem do niego i zapytałem się jak to robi. Powiedział, że ma zawieszenie Bielsteina i szpere od jakiegoś nowego modelu BMW. Nie wiedział od czego ale pasowało.

I naprawde takie boki stawiał, że byłem w szoku.

Zielone e34 tds touring 95 rok z Targówka jak dobrze pamiętam. Zna go kotoś???

Co do Karowej Os to nie wiem czy z tobą gadałem ale nie raz tam byłem ...

Widzę Os że lubisz takie same zabawy jak ja.Tym bardziej gorąco bym Ci polecał założyć taką zabawkę bo dopiero wtedy bedziesz miał 100% satysfakcji ze swojego BMW.Jak nie miałem jeszcze szpery to sie tylko wkurzałem.No i oczywiście zawias by się też przydał jakieś B6. :)

To to w końcu ty czy nie ty?

www.bmw-uzywane.com

Opublikowano

Jak to było przed Barbórką to raczej byłem ja.Gadałem z kimś na parkingu na dole Karowej.Nie wiem czy Ty to Ty. :)

Był jeszcze mój koleś szarą 524 td.