Skocz do zawartości

520 temp.silnika

piotr520

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Witam.Czy ktorys z forumowiczow orientuje sie ile wynosi temp silnika rozgrzanego(chodzi ile stopni)bo moja bunia pod kompem pokazuje 96C i mechanior twierdzi ze to za duzo.Skazowka stoi w pionie.Pozdrawiam.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.

z tego co wiem to jest tam obieg płynu chłodzącego pod ciśnieniem dużo wyższym niż atmosferyczne wiec temperatura wrzenia też jest wyższa, co za tym idzie 96 stopni C jest jak najbardziej OK
www.nowak-motocykle.pl

• Zasłużeni forumowicze
Mnie tez sie tak wydaje, skoro temp.otwarcia termostatu wynosi 96C to silnik powinien trzymac wlasnie taką temp.Ale czytalem tu post i byla rozpiska temp.na wskazniku i pionowe polozenie wskazowki odpowiadalo bodajrze 90C.Ale nie moge znalezc tego postu.Ten mechanior chyba sam nie wie czego sie czepnac.Najlepiej gdybym wymienil(to juz chyba standard)przeplywke,sonde jeszcze cos tam a najlepiej to wymienic silnik.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.

Mnie tez sie tak wydaje, skoro temp.otwarcia termostatu wynosi 96C to silnik powinien trzymac wlasnie taką temp.Ale czytalem tu post i byla rozpiska temp.na wskazniku i pionowe polozenie wskazowki odpowiadalo bodajrze 90C.Ale nie moge znalezc tego postu.Ten mechanior chyba sam nie wie czego sie czepnac.Najlepiej gdybym wymienil(to juz chyba standard)przeplywke,sonde jeszcze cos tam a najlepiej to wymienic silnik.

Nie wiem ile prawdy w tym co piszesz o rozpisce temp. na wskaźniku ale jeśli tak to może dotyczyła ona termostatu o niższej temperaturze otwarcia niż twoje 96'C zresztą dziwne że w E34 masz taki termostat??? wymiana przepływki oraz sondy nic tu nie da sam pewnie to wiesz

Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.

zalezy jakiego termostatu i gdzie, rozne sa termostaty w roznych silnikach, nie w kazdym sie otwiera przy 88,

a tak uscislajac to termostat sie zaczyna otwierac powoli, stopniowo juz od temp ok 20-30st

w 520 są dwa typy termostatow jeden 88 drugi 92 st C. Ten drugi wystepował w 520 z vanosem i sterownikiem siemensa po 92 roku. Teperatura 96 to dobra teperatura, czasami moze dojsc do 110.

B-artek M-onika W-ojtuś (synek)

Moje byłe BMW http://www.bmww.webpark.pl/M5drive.gif Moje też byłe BMW