Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jezeli jeszcze raz wyslesz zle zatytulowana wiadomosc (a naprawde nie jest to takie trudne), to dostaniesz od razu dwa ostrzezenia. Sorry, ale takie sa zasady.
Opublikowano
Ja bym wolał benza+ LPG, benza tańsza od ropy a gaz to już wogule i raczej nie wzrośnie a tylko będzie tanieć. Benzyna to benzyna te obroty cos pięknego ale to moje zdanie. Teraz diesel tyle samo spali co i benzyna a jak masz gaz to wychodzi taniej.
  • Moderatorzy
Opublikowano

Diesel zawsze spali mniej szczególnie w mieście i to o parę ładnych litrów.

A osiągi to wiadomo ile koników taka jazda.

Opublikowano
no tak, ja tez wolę benzynę ale wiem że 530d pali ok 9-10 l/100km w cyklu mieszanym, a 545i ok 15l. Nie wiem jak te silniki współpracują z gazem, może ktoś napiszę parę słów o tym. Przemawiają względy ekonomiczne za 530d, ale nie zawsze jest tak ja k się myśli dlatego pytam was doświadczonych o radę.
  • Moderatorzy
Opublikowano

W dawnych czasach jeździło się gazownią ale to jednak zawsze jakiś problem.Szukałem ostatnio X5 w gazie i oglądałem parę.Żadna z nich nie chodziła normalnie tzn. jak na benzynie.Choć co niektórzy jeżdżą i nie narzekają.Ja od czasu TDSa pozostaję fanem "klekotów"

O gazie możesz poczytać i podyskutować na tu:

http://lpg.info.pl/index.php?sid=b7f15dce0d175f1044056a7c7197dee8

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Widziałem kilka zagazowanych V8, nawet w niemczech. To są silniki wolnossące, więc do gazu się nadają. Inna kwestia to obsługa silnika - ze względu na tony elektroniki, możesz miec troche zabawy.

Plusem benzyny jest jak zawsze to, że nie będziesz musial wymieniac turbin, wtrysków czy też przepływki (tak często jak w dieslu). No i omija Cie sprawa problemów z kolektorem ssącym w 530d, który jest dokładnie opisywany - tak więc masz duże szanse przy 545i, że jakieś tam blaszki nie rozwalą Ci silnika.

Same plusy :D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.