Skocz do zawartości

Nie odpala E46, co zrobić, jaka może być przyczyna ?? POMOCY

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam problem, ponieważ nie mogę odpalić auta, sprawa wygląda tak, że kiedy przekręcam stacyjkę, to zapalają się automatycznie światła (a w E46 trzeba ręcznie włączyć światła), coś "bzyczy" w konsoli radia, klimy i tych okolicach, czasami słychać jakby coś się przekręcało w liczniku, a rozrusznik nawet nie kręci !!! Podłączyłem pod drugie auto akumulator i żadnej reakcji ze strony BMW. Nie mam pojęcia co to może być :/ Jak możecie to pomóżcie jakoś Panowie ...
Opublikowano
Witam, mam problem, ponieważ nie mogę odpalić auta, sprawa wygląda tak, że kiedy przekręcam stacyjkę, to zapalają się automatycznie światła (a w E46 trzeba ręcznie włączyć światła), coś "bzyczy" w konsoli radia, klimy i tych okolicach, czasami słychać jakby coś się przekręcało w liczniku, a rozrusznik nawet nie kręci !!! Podłączyłem pod drugie auto akumulator i żadnej reakcji ze strony BMW. Nie mam pojęcia co to może być :/ Jak możecie to pomóżcie jakoś Panowie ...
Wez wloz inny akumulator,podlanczanie moze nie rozwiazac problemu..sproboj tak a potem dalej sie bedziemy martwic. Jezeli masz przerwane cele w akumu to podlanczanie innego aku nie pomoze raczej.
Opublikowano
pewnie akumulator , mój dzisiaj też odmówił i zaczęło bzyczeć :mrgreen: winie za to trasy jakie robię co drugi dzień po 5km ostatnio :D
Opublikowano
Aha, czyli to wina akumulatora ;/ Myślałem, że to już coś grubszego związanego z elektroniką, radzicie wymienić akumulator na nowy ??
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
albo go podładuj. Najwidoczniej sie rozładowal

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano
dokładnie rozładowanie nie oznacza że padł podładować małym prądem nie odpinając klem jak aku w bagażniku to ładuje sie pod maską tam jest plus i masa
Opublikowano

bunia potrzebuje dużo prądu do rozruchu, nawet jak z innego auta aku jest podłaczony zbyt cieńkimi kablami to może nie odpalić, naładuj PORZĄDNIE aku i powinno być ok, inna sprawa czemu tak się rozładował-albo aku jest padaka i do wymiany albo coś jest nie tak z ładowaniem

(szczotki alternatora?)

Opublikowano
Ja własnie podpiałem i ładuję niskim prądem , akumulator ma 2 lata ale jazdy dają w tyłek u mnie , bo jak kiedyś robiłem te 100km na tydzien to teraz stoję , jedynie bank i poczta i policja a to 5km wszystko
Opublikowano
Auto ostatnio w sumie dużo stoi, więc możliwe, że to przyczyna stopniowego wyładowywania się akumulatora, jutro podładuje porządnie i napisze czy wszystko sie udało.
Opublikowano
Auto ostatnio w sumie dużo stoi, więc możliwe, że to przyczyna stopniowego wyładowywania się akumulatora, jutro podładuje porządnie i napisze czy wszystko sie udało.

ładowałem od ok 9 do 14 małym prądem , zakręcił jak bym nowy akumulator dał , wydaje mi się że warto tak porządnie na zimę naładować , ja powtórzę to bo musiałem o 14 rozpiąć bo miałem wyjazd

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
no kolegom chodzi o prostownik. Niektóre maja ustawienia ze ładuja sie szybko ale nie dokładnie i wolno i dokładniej tak najprosciej moge Ci to wytłumaczyc. A pod maska mozesz podpiac kleme do takiej nakretki ona jest w lewym górnym rogu a dróga do masy. Mozesz tez ładowac nomalnie podpinajac klemy do aku nic sie nie stanie

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii