Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Może ktoś się orientuje, czy to prawda, że do E46 pasuje maglownica od E36? Mam E46 po wypadku z uszkodzoną maglownicą i szukam dobrej a ktoś podpowiedział mi że podobno pasują od E36. Różnica w cenie jest spora, więc jeśli byłaby to prawda, to pewnie bym się zdecydował na tańszą maglownicę od E36.
  • 1 rok później...
Opublikowano (edytowane)
różnica w maglownicach e36 e46 w mojej e46 330d [2001rok]padła maglownica wymieniłem z e36[1994 rok] żadnych problemów nie miałem wszystko pasuje Edytowane przez sylwek111
  • 1 rok później...
Opublikowano

Witam koledzy odgrzewam kotleta czy może ktoś potwierdzić z praktyki, że maglownica z e36 pasuje do e46? jeśli tak czy wszystko jest plug&play? czy te same drążki końcówki drążków osłony itp? pozdrawiam

pawelaspl

BAYERISCHE MOTOREN WERKE

"To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy."

Oliver Hessmann

Opublikowano
panowie podbijam pilne pytanie kumplowi wysypał się magiel w e46 320d mam za dobrą kasę magiel od e36 320i z Niemiec od znajomego ale nie chcę lecieć w ciemno 200km po magiel który może nie pasować :mad2:

BAYERISCHE MOTOREN WERKE

"To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy."

Oliver Hessmann

Opublikowano
panowie poco odrazu wymieniać.Jesli magiel chodzi ok a macie tylko problem z wyciekiem trzeba ją rozebrać wymienić dwa zimeringi koszt jednego 30zł (mowa o zimeringach wysokiego ciśnienia) i po sprawie ewentualnie gdy macie małe wżery na listwie wypolerować pastą zaworową 0 (zerówka) złożyć i muśi śmigać
Darmowe Holowanie i samochód zastępczy garatis dla poszkodowanych w kolizji drogowej (Bezgotówkowo)
Opublikowano
maglownica w ogóle nie cieknie tylko stuka ma duży luz w środku

BAYERISCHE MOTOREN WERKE

Oliver Hessmann

Opublikowano
jerzeli stuka( ma luz góra dół) to napewno te teflonowe wkładki są wybite może to wam coś pomorze cały zestaw naprawczy do przekładni http://allegro.pl/przekladnia-maglownica-zf-bmw-3-e46-zestaw-napraw-i1675253569.html
Darmowe Holowanie i samochód zastępczy garatis dla poszkodowanych w kolizji drogowej (Bezgotówkowo)
Opublikowano

Niestety w większości przypadków stuki z przekładni w E46 są spowodowane wyrobieniem zębnika tak, więc wymiana zestawu naprawczego nic nie da. Zostaje regeneracja (mało firm to robi dobrze) lub kupno używanej. Nowa kosztuje zbyt dużo, aby opłacało się kupować.

Też jestem na etapie wymiany przekładni i niestety regeneracja nie przyniosła pożądanego efektu, więc zdecydowałem się na używkę, czekam tylko na jakiś ładny egzemplarz.

Opublikowano
tak samo jak kolega agora myślę , że regeneracja albo wymiana jutro będzie maglownica od e36 z Niemiec zobaczymy czy podejdzie jeśli nie trzeba będzie regenerować albo dobrą używkę!!

BAYERISCHE MOTOREN WERKE

Oliver Hessmann

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Więc panowie pisze z dużym opóźnieniem ale faktycznie magiel od e36 jest plug&play ze46 zmieniliśmy w aucie kolego śmiga jak lalka zero stuków puków i prowadzania ! pozdrawiam pawelaspl

BAYERISCHE MOTOREN WERKE

Oliver Hessmann

• 1 rok później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
niby nie ale przesiadając się z E36 na E46 cieszyłem się że nie muszę tyle kręcić kierą. Wygodniej się zawraca i driftuje :lol: