Skocz do zawartości

Diagnoza mechanika - nie otwiera wtrysków - co to znaczy?

lexy

Rekomendowane odpowiedzi

witam, jak pisalem w jednymz tematow autko nagle na trasie zaczelo dziwnie pracowac zarowno na postoju jak i podczas jazdy - brak mocy, dzwiek jak w traktorze, trzesie cala budą. Pojechalem do mechanika ktory stwierdzil ze pod wzgledem mechanicznym jest ok ze to wina komputera prawdopodobnie bo nie podaje paliwa na 3 i 5 cylinder - nie otwieraja sie wtryski. Czy ktos mial podobny problem? gdzie szukac pomocy bo pojechalem do elektryka ktory po godzinnym podlaczaniu do kompa stwierdzil ze silnik nie wykazuje bledow - ale ja mu nie wierze bo jak widzialem jak sei do tego zabiera to byla chyba jego pierwsza bm-ka :/ co znaczy haslo ze nie otwiera wtrysków?

• Zasłużeni forumowicze
Oznacza to ze komputer nie podaje impulsu do odpowiedniego wtryskiwacza gdy przyjdzie kolej na jego otwarcie i podanie dawki paliwa.Jeszcze jedno;podlączenie do kompa zajmuje minute,podjedz do konkretnego fachowca.Rownie dobrze to moze byc zatarty wtryskiwacz,male cisnienie pompy paliwa,bądz jakas mniejsza usterka elektryczna.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.

• 3 miesiące temu...
Powiem, ci że mam to samo ostatnio, napisałem nawet post na ten temat. U mnie problem dotyczy pierwszego cylindra, na którym nie pali, na kompie wykazalo błąd ukladu zaplonowego na tym cylindrze, ale podmieniałem cewki i swiecie i nic, nadal na tym samym cylindrze nie pali, moze wtryskiwacz?? Jaki kupic i za ile konkretnie??

Normalnie epidemia Panowie! Wczoraj goniłem Audi 3.0 Tdi,jak do dogoniłem to nagle w górnych granicach obrotów (na benzynie) zaczęło przerywać. :shock: Zjechałem na pobocze, zgasiłem. Zapalam silnik gaśnie! Myślałem ,że mało paliwa, podjechałem na LPG do CPNu, dolałem benzyny (wskaźnik pokazuje 20l.) ale nie równo chodzi dalej. Przełączyłem na LPG i tak dojechałem 90 km do domu. Potem jeździłem trochę po mieście na benzynie i było OK (ale jeździłem spokojnie). Może za słabo pompa daje na wysokich obr. - aż się boję kolejnych kosztów :(