Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak wyglada i gdzie sie pojawia kontrolka grzania swiec zarowych w 530D. W instrukcji jej nie narysowali a podobno trzeba czekac az zgasnie przy odpalaniu na zimno. Oswieccie mnie prosze.

Pozdrawiam !

Opublikowano
Wyświetla się na tym małym komputerze pokładowym na którym masz godzinę i temperaturę, zapala się i gaśnie błyskawicznie, przynjamniej u mnie :lol:
Opublikowano
dzieki za wskazowke, a jak ona wyglada ?

tak jak w innych dieslach - zakręcona spirala (zapala sie dość rzadko - przy niskich temp. lub jeśli jest zimno i silnik długo nie był odpalany)

Opublikowano

samochód użytkuje 2,5 roku i dopiero zapaliła mi sie na dwa razy może na sekundę.Więc jak zimy mocnej nie będzie to nie zobaczysz tej żółtej sprężynki

hej

Opublikowano
Hej.

No ja nie miałem jeszcze okazji zobaczenia tej kontrolki i mam nadzieje ze jej nigdy nie zobaczę :P

To nic nie boli, zobaczyć tą spiralę :twisted2:

Jeżeli garażujesz auto to prawdopodobnie jej nie zobaczysz, a jeżeli nawet, to tak jak pisałem wyżej zapala się na tak krótko, że na nic nie usisz czekać i niczym nie muisz się przejmować :wink:

Opublikowano

A jak to wylada w systemie bez kluczyka?

Wsiadam, naciskam i jesli maja sie wlaczyc to uruchomienie nastepuje dopiero po jakims czasie?

Think Locally,

Fuck Globally!

Opublikowano

Tak samo wpychasz tą kostkę i wyświetla Ci się spirala na centralnym wyświetlaczu po czym naciskasz start i tyle. Przy czym jak mówię jest to tak krótki czas, że nawet nie zdążyłbyś wcześniej nacisnąć przycisku START.

Więc nie nakręcać się tak na tą kontrolkę :wink:

Opublikowano

No tak...ale dajmy na to mam kluczyk w kieszeni, jest zimno, musza sie odpalic swiece zarowe...

...naciskam hamulec, wciskam starter i co wtedy? Trzymam noge na hamulcu poki sie nie odpali, dobrze sie domyslam?

Think Locally,

Fuck Globally!

Opublikowano

ta kontrolka tylko mrygnie nim zdążysz cokolwiek zrobić.Raz pojawił mi sie komunikat na wyświetlaczu i-drive że coś tam zimno i żeby chwile poczekac z ruszeniem ale była zima i dobrych kilka dni nie odpalałem

hej

Opublikowano
Dzieki za wyczerpujace wyjasnienia. Ja tez jej jeszcze nigdy nie widzialem, ale teraz juz wiem o co kaman. Jeszcze raz dzieki i pozdro dla wszystkich!