Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Kolego "phantomek" do twojego auta jak masz w opisie nie zadziała mapa High, musisz mieć w zależności od nawigacji mapę Professional lub Business.
  • Odpowiedzi 117
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
U mnie mapa działa ale jej wygląd woła o pomstę do nieba. Już lepszą navi mam w Nokii N95 . Ta niby navi którą oferuje BMW to tylko gadżet i do tego marnej jakości :(
Opublikowano
Astro, czego ci brakuje w mapie BMW? Moim zdaniem wbudowana navi jest wystarczajaca a co najwazniejsze lapie satelity po przekreceniu kluczyka przy kazdej pogodzie.
Opublikowano
Moim zdaniem im prostsza tym lepsza. Na Nokii mam Maps 2.0 i jesli gdzies mnie prowadzi to wybieram tryb strzalkowy. Mapa w BMW jest prosta, czytelna i ma wszystkie potrzebne funkcje. Szybko sie ustawia cel i w droge.
Opublikowano
Może masz rację, prawdę mówiąc dopiero raz z niej korzystałem i to w mieście które dobrze znam więc nie musiałem na nią liczyć a oceniłem ją tylko pod kątem estetycznym , a przecież liczy się praktyczność :)
Opublikowano
Może masz rację, prawdę mówiąc dopiero raz z niej korzystałem i to w mieście które dobrze znam więc nie musiałem na nią liczyć a oceniłem ją tylko pod kątem estetycznym , a przecież liczy się praktyczność :)

nie wiem jakie masz mozliwosci graficznego dostosowywania wygladu mapy w swoim aucie. U mnie kiedy kupilem samochod, tez mapa wygladala strasznie biednie i generalnie bylem mocno rozczarowany. Po poradzie kogos z forum zaktualizowalem soft, udalo mi sie wlaczyc widok perspektywy i teraz wyglada super :cool2: wiec moze u ciebie tez da sie cos zadziałać w tej sprawie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Faktem jest ze DL nagrany z 8x predkoscia dziala bardzo wolno. Trzeba czekac 5-10 minut na wgranie terenu. Sprobuje nagrac wolniej i zobaczymy.

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

Opublikowano

Witam.

Na poczatku dziekuje wszystkim Tym, dzieki ktorym udalo mi sie aktualizowac soft do v31pl. Troche to trwalo ale poszlo. Mam takie pytanie czy w zamianie softu mozna zmienic symbole opisywanych jezykow z I D F na np PL D F???. Pytam poniewaz jakis czas temu kolega "ajlb"(dzieki) zrobil mi taka usluge zmiany jezyka w navi i dzialalo z oznaczeniami PL.

Pytam poniewaz po zgraniu plyty 2009-1 wersji high niby wszystko jest ok ale..... informacje o lokalizacji, celu, itd mam w jezykach jakie wyswietla mi komputer w ustawieniach czyli I D F, pomimo ze nadpisalem/zmienilem je na PL D GB. Dodam jeszcze ze plytke 2009-1 wypalilem na zwyklej DVD+R, po pozbyciu sie kilki jezykow.

Chce zapytac czy to wina mojej nieudolnej proby aktualizacji softu czy tez ta mapa musi taka pozostac.

pozdrawiam i podziwiam

meggiel

Opublikowano

Witam ponownie.

Jesli chodzi o oznaczenia jezykow w ustawieniach navigacji to sobie poradzilem.

Natomiast nie moge sobie poradzic z jezykiem w informacjach o celu, caly czas mam w j. wloskim lub niemieckim. Dziwi mnie to poniewaz wywalilem j.wloski podczas zgrywania softu v32. Ponownie przerobilem soft v32 wg instrukcji "macznika" i podpowiedzi kilku innych madrych userow. Wgralem dzisiaj v27 potem nowoprzerobiony v32 i dalej to samo. Plyte z mapa mam w wersji 2009-1 HIGH (wersja z haslem www.peb.pl), okrojona z jezykow.

Prosze o jakas sugestie sprawdzalem w navteaku plik navboot i calosc tekstu przetlumaczonego na j. polski - zgadza sie on mniej wiecej z j. angielskim i niemieckim, tj. w tych samych wartosciach to samo znaczenie slow.

pozdrawiam

meggiel

Opublikowano

Witam!

Ściągnąłem sobie mapę BMW Road Map Europe High 09-1

http://peb.pl/programy-nawigacyjne-i-mapy/422365-rapidshare-bmw-road-map-europe-high.html

za pomocą MagicISO wykasowałem wszystkie języki z wyjątkiem Angielskiego i nadal mapa zajmuje zbyt dużo by mogła zmieścić się na zwykły DVD+R, plik iso po edycji zajmuje na dysku 4,78 GB. Próbowałem nagrać Alcocholem, ImgBurn i MagicISO i zawsze to samo, wysuwa mi płytkę i komunikat że za mało miejsca. Podrzucam screen jak to wygląda w MagicISO po wykasowaniu wszystkich języków z wyjątkiem ENG. Pomóżcie proszę, co robię nie tak lub co mogę jeszcze wywalić z obrazu?

http://img216.imageshack.us/img216/9986/isopf6.th.jpg

Pozdrawiam!

Paweł

Kiedyś było: e36 325i, e39 540i, e38 740i, e53 3.0d, e65 745i, e39 M5

Opublikowano
cos zle kasowales, mi po zostawieniu j. angielskiego miala chyba 3,6 -3,8 GB

na zdjeciu widac ze sie zmiesci na jednostronna

No właśnie, ale jak kliknę żeby nagrał na płytę to wypluwa ją i pojawia się komunikat że na płycie jest za mało miejsca, próbowałem z rożnymi płytkami DVD.

Pozdrawiam!

Paweł

Opublikowano

A zapisywales zmiany w obrazie iso??? po usunieciu jezykow???.

Jesli nie to obraz plyty pozostaje zawsze taki sam - wersja trial Magic Iso pozwala na zapisanie jesydnie okolo 300mb czy cos takiego moze w tym tkwi problem

pozdrawiam

meggiel

Opublikowano
A zapisywales zmiany w obrazie iso??? po usunieciu jezykow???.

Jesli nie to obraz plyty pozostaje zawsze taki sam - wersja trial Magic Iso pozwala na zapisanie jesydnie okolo 300mb czy cos takiego moze w tym tkwi problem

pozdrawiam

meggiel

Oczywiście zapisywałem, przed usunięciem katalogów obraz był dużo większy, mam pełną wersję i z zapisem powyżej 300MB nie ma problemu :)

Pozdrawiam!

Paweł

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Faktem jest ze DL nagrany z 8x predkoscia dziala bardzo wolno. Trzeba czekac 5-10 minut na wgranie terenu. Sprobuje nagrac wolniej i zobaczymy.

Nagralem 2009-1 DVD DL TDK 1x to dziala szybciej niz 2008-2 DVD+R Verbatima. Soft v30. :cool2:

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik