Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 117
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Witam.

Temat dotyczy mapy, więc chciałbym uzyskać informację czy w tej wersji jest tez Polska.

Pozdrawiam.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To sprawdź proszę jaka to wersja bo zgodnie z opisami softów nie powinno działać DL na wersji z 2005r!
Opublikowano

Jest na ekranie SW 4-2/50

Czytnik DVD w bagażniku. Z samochodem miałem oryginalnie BMW high 2005-2 na płycie DVD, które działa poprawnie w zachodniej Europie i Czechach.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Masz ekran monochromatyczny? Skoro działa i czyta płytę DL to OK. Dziwne tylko, że w opisach softów była mowa, że obsługa DL jest od wersji v31...
Opublikowano
Wypaliłem 5,7 Gb na płytce Verbatima DVD+R DL z prędkością x1 w navi soft v31 i nie czyta map. Na jakich płytach najlepiej to nagrać i z jaką prędkością?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ty wypaliłeś 5,7 a kolega prez.mek 5,9 jak napisał więc któryś z was ma pewnie nie to iso.

Skoro jemu działa... Co masz na tej płycie jak ją otworzysz na komputerze? Zakładam, że nie nagrałeś pliku *.iso na płytę tylko wypalałeś obraz z tego pliku?

Opublikowano

Płytek Double Layer jakoś MK IV nie chce czytać nawet z softem v31 który miał to umożliwiać.

Podana wyżej mapka 5.7GB śmiga po zmniejszeniu jej objętości w programie Magic Iso Maker.

Wyrzucic należy niepotrzebne jezyki zostawiajac jeden czy dwa.

Ja zostawilem niemiecki i francuski a reszte wywalilem dzieki temu płytka miesci sie na standardowej plycie DVD+R.

Płytki uzyłem DVD +R TDK LIGHT SCRIBE nagrałem z najnizszą mozliwą predkoscia w programie img burn.

Wszystko ladnie chodzi. Powodzenia!

Opublikowano

dokładnie wygląda to tak:

rozmiar folderu z plikami na dysku 5,51 GB (bajtów: 5 924 387 771)

rozmiar pliku iso 5,69 GB (bajtów: 6 113 099 776)

płyta VERBATIM DVD -R DL

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Płytek Double Layer jakoś MK IV nie chce czytać nawet z softem v31 który miał to umożliwiać.

U mnie czyta bez problemu płyty DVD DL i to nagrane nawet z prędkością 8x! Korzystam z płyt Verbatim DVD+R DL.

Opublikowano
Diesel Power napisał:

U mnie czyta bez problemu płyty DVD DL i to nagrane nawet z prędkością 8x! Korzystam z płyt Verbatim DVD+R DL.

To u mnie jakoś przy tej samej płycie nagranej 2x czytnik nie był w stanie odczytac.

Jaki masz soft w czytniku?

Opublikowano

Dla zainteresowanych:

Wypaliłem dziś ten obraz na Verbatim DVD+R DL z prędkością x4 i działa na mk4 (soft v31 PL). Sprawdzałem w e39 i e53. Więc jak komuś nie działa to proponuję przeinstalować soft lub nagrać płytę innym programem.

Przypominam jeszcze że jest to obraz płyty a więc nie należy poprostu przenosić tego plik na płytę tylko wypalić specjalnym programem do nagrywania plików .iso. Piszę o tym bo spotkałem się kilka razy z taką niewiedzą.

Opublikowano

w e46 z 2005 roku mam duzy wyswietlacz kolorowy, w bagazniku czytnik dvd i do tego jest plyta dvd z mapa europy 2005/02, wg numeru nadwozia jest to nawigacja proffesional- nie moge sprawdzic w ustawieniach jaka to navi ale domyslam sie, ze jest ot mk4 (auto jest w drugim miescie i spawdze to dopiero kolo 20 grudnia-)

niestety podczas jazdy w niemczech interfejs jest kiepski pokazuje tylko kierunki prosto lub za ile meterow skrecic itd. czy mozna cos zmienic w tym interfejsie?

jaka najnowasza plyta bedzie pasowac.

p.s.

chcialbym juz sciagnac soft z torrenta albo rapida i sprawdzic go jak dziala w swoim nowym sztruclu!!

Opublikowano
No i działa. Wersja 5,7GB z podanego wcześniej linku jest ok. Wypaliłem na plycie Philips DL DVD+R z prędkością 4x w Nero i teraz uwaga mam MK4 z softem 4-1/12. Softu nie zmieniałem celowo aby sprawdzić działanie mapy. Mapa się wczytuje, jest na przykład autostrada A1 przy Gdańsku. Problem jest taki, że wszysko chodzi strasznie powoli. Przyczyn może być kilka typu stary soft, niezbyt dobry nośnik ale najbardziej prawdopodobną będzie zabrudzony lub zużywający się laser. Auto kupiłem z mapą na płycie CD, która chodzila ok ale dvd ma troszkę większe wymagania. Sprawdzę co będzie po zmianie softu.
Opublikowano
No i działa. Wersja 5,7GB z podanego wcześniej linku jest ok. Wypaliłem na plycie Philips DL DVD+R z prędkością 4x w Nero i teraz uwaga mam MK4 z softem 4-1/12. Softu nie zmieniałem celowo aby sprawdzić działanie mapy. Mapa się wczytuje, jest na przykład autostrada A1 przy Gdańsku. Problem jest taki, że wszysko chodzi strasznie powoli. Przyczyn może być kilka typu stary soft, niezbyt dobry nośnik ale najbardziej prawdopodobną będzie zabrudzony lub zużywający się laser. Auto kupiłem z mapą na płycie CD, która chodzila ok ale dvd ma troszkę większe wymagania. Sprawdzę co będzie po zmianie softu.

powody dla ktorych Ci slabo czyta to: stary soft, slaby brudny laser, DUZA POJEMNOSC DANYCH DO PRZETWORZENIA 5,7GB !!!

PARTNER BMW AG

POLSKIE MENU BMW NAWIGACJA E60 E61 E70 E71 X5 X6 E90 F01 F07 F10 F25 F30 G01 G05 G11 G20 G30 KONWERSJA USA EUROPA

KODOWANIE, PROGRAMOWANIE, NAPRAWA NAWIGACJI CCC/CIC/NBT, AKTUALIZACJA, CARPLAY

telefon +48 504384405

http://menupolskie.pl/foto/bmw/baner.gif

http://www.menupolskie.pl/polskie-menu/bmw.html

Opublikowano

Podana wyżej mapka 5.7GB śmiga po zmniejszeniu jej objętości w programie Magic Iso Maker.

Wyrzucic należy niepotrzebne jezyki zostawiajac jeden czy dwa.

Ja zostawilem niemiecki i francuski a reszte wywalilem dzieki temu płytka miesci sie na standardowej plycie DVD+R.

Płytki uzyłem DVD +R TDK LIGHT SCRIBE nagrałem z najnizszą mozliwą predkoscia w programie img burn.

Wszystko ladnie chodzi. Powodzenia!

Zrobiłem tak jak kolega radził i nagrałem to dla testów na zwykłą plytkę DVD i chodzi bez problemu. Wychodzi na to, że faktycznie niektóre czytniki nawet po zmianie fv na najnowsze mają problem z czytaniem płytek DL.