Skocz do zawartości

Ceramizer

piotr520

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze

Witam.Temat ceramizera ktory poruszyl kolega "jOhhny2007"zostal zamkniety wiec zakladam nowy zeby opisac swoje doswiadczenie z tym "wynalazkiem".Otóz moja bunia lata mlodosci ma juz za sobą ,silnik glosno pracowal, stukal jeden popychacz(tylko na zimnym silniku)i silnik ogolnie slaby.Czeka mnie remont glowicy i wymiana pierscieni.Wiec za radą kolegi "jOhhny2007"zakupilem ceramizer na allegro i stosujac sie do instrukcji zastosowalem.Przejechalem okolo700 km i moje spostrzezenia sa nastepujace:

silnik pracuje rowno i wzrost mocy jest naprawde odczuwalny,ucichl poychacz i silnik ciszej pracuje ale to co mnie najbardziej cieszy to przy gwaltownym wcisnieciu gazu bunia sie nie dlawi jak to sie dzialo wczesniej.Co do innych rzeczy:spadek zuzycia paliwa-brak efektu,zmniejszone branie oleju-brak efektu,zmniejszone dymienie-brak efektu.Sa to moje spostrzezenia i bron Boze nikogo nie chce namawiac do stosowania tego srodka ,albo go zniechecac.Na wiosne planuje remont silnika mojej buni :lol: ale musze odlozyc troche grosza,wiec ceramizer potraktowalem jako srodek zastepczy i z moją opinią na temat jego dzialana mozecie sie nie zgadzac ale jestem ciekaw waszych opinii jezeli ktos stosowal.Pozdrawiam.

P.S.Ile kosztuje remont glowicy 2.0 24v(gniazda,zawory,uszczelniacze).

Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.

No widzisz :D

Dobrze zrobiles, teraz juz sam wiesz, ze dziala.

Poprawi sie to jeszcze dosc znacznie jak dojedziesz do 1500km od zastosowania ceramizera.

Ja moge dodac od siebie, ze mniej mi bierze oleju, chociaz to moze tylko zludzenie po zmianie z elfa na valvoline (na poczatku tak bylo).

Ale silnik pracuje sto razy lepiej niz bez tego i to jest niepodwazalny fakt.

U mnie na zimnym dopoki sie nie zagrzeje popychacze slychac bardzo, wyciszyly sie tylko w lecie. Mozna by sprobowac z kolejna dawka, bo przy moim przebiegu bylem na granicy wg zalecen co do 1 dawki, a 2. Ale dalem 1 a chyba trzeba by 2. Pomysle o tym.

Pozdrawiam

Ceramizer do super sprawa ale tylko do czasu... po ceramizacji trzeba bardzo oszczędzać silnik.. stosowałem ceramizer w mercu i po około 5000km wszystkie "cuda" szlag trafil.

Zacząłem w pełni korzystać w fajnej mocy silnika, lałem gównianą ropę, raz wogóle zabrakło mi paliwa i długo musiałem się nakręcić żeby odpowietrzyć układ.. efekt taki że teraz jest nawet gorzej niż przed zastosowaniem ceramizera!

Jeżeli zastosuje się caramizer, trzeba uważać żeby leć dobrą wachę i uważać żeby nigdy nie zabrakło paliwa ani nie spadł za bardzo poziom oleju. Pozatym kontrolować poziom płynu w chłodnicy i nigdy nie przegrzewać silnika ani nie dawać po garach tak tylko dla zabawy bo długo nie będziecie się cieszyć "odmłodzonym" silnikiem.

Nadszedł już ten czas Ty dobrze o tym wiesz.

Bierz ile chcesz, tylko zaloguj się - WWW.OTWARTAPESTKA.INFO :)

wlalem kiedys ceramizer do silnika i skrzyni biegow. stosowalem sie do instrukcji , przez pierwsze bodaj 200-300km jezdzilem jak ciota, i ..... nic !nic nie pomoglo ! biegi wchodzily jak przed , silnik mocy nie uzyskal,olej bral jak bral itd.. zrobilem na ceramizerach ok 10tys km , pomoglo jedynie sprzedaz auta !! MAGIA REKLAMY I PSYCHIKI, ale za to tez trzeba placic .[/b]

Ceramizer do super sprawa ale tylko do czasu... po ceramizacji trzeba bardzo oszczędzać silnik

Nie trzeba, ale jest to zalecane przez 200km do 2tys. obrotow.

Jesli tak nie jest, to ceramizer uaktywni sie w pelni nie po przejechaniu 1500km a troche wiecej.

tosowałem ceramizer w mercu i po około 5000km wszystkie "cuda" szlag trafil.

Zacząłem w pełni korzystać w fajnej mocy silnika, lałem [bAD]ą ropę

Ja korzystam caly czas i nic takiego nie zauwazylem, jeszcze.

az wogóle zabrakło mi paliwa i długo musiałem się nakręcić żeby odpowietrzyć układ..

Mi czesto sie zdazalo cos takiego i ani razu sie nie zapowietrzylo nic.

Zaczyna telepac buda, brak mocy, zgasnie, ide po kanister do bagaznika leje i jedzie dalej.

efekt taki że teraz jest nawet gorzej niż przed zastosowaniem ceramizera!

Co niby jest gorzej?

Moze poprostu silnik to zlom i wymaga remontu...

Jeżeli zastosuje się caramizer, trzeba uważać żeby leć dobrą wachę i uważać żeby nigdy nie zabrakło paliwa

Nic z tych rzeczy.

ani nie spadł za bardzo poziom oleju.

To i bez ceramizera...

Pozatym kontrolować poziom płynu w chłodnicy

To rowniez

:twisted2:

i nigdy nie przegrzewać silnika

I to tez :twisted2:

ani nie dawać po garach tak tylko dla zabawy

A to mozna, i nalezy zawsze.

bo długo nie będziecie się cieszyć "odmłodzonym" silnikiem.

Moze masz takie doswiadczenia na zajechanym silniku ?

Na zdrowym by tak napewno nie bylo.

Z Twojego opisu wynikaloby, ze olej, poziom w chlodnicy kontrolujesz raz na rok, a przez ten rok jezdzisz bez oleju, wody w chlodnicy i z przegrzewanym silnikiem :duh:

wlalem kiedys ceramizer do silnika i skrzyni biegow. stosowalem sie do instrukcji , przez pierwsze bodaj 200-300km jezdzilem jak ciota, i ..... nic !nic nie pomoglo ! biegi wchodzily jak przed

Do skrzyni jeszcze nie stosowalem wiec trudno mi cos powiedziec, ale jak chcesz zeby Ci lepiej wchodzily do zdejmij oslone i kup silikon w sprayu i popsikaj do srodka, tj. wrzucasz 1, psikasz, 2 psikasz, i tak na kazdym biegu. Efekt gwarantowany.

Ceramizer raczej chroni przed zuzyciem skrzyni, a nie sprawia, ze lepiej biegi sie wrzucaja. Chociaz jak gdzies 'haczy' to powinien to zlikwidowac, ale nie wiem napewno. Jak wymienie olej w skrzyni to dam ceramizer i wtedy napisze.

silnik mocy nie uzyskal,olej bral jak bral itd.

A mi bral wiecej oleju przed uzyciem ceramizera, a przestal, dziwne nie?

silnik mocy nie uzyskal,olej bral jak bral itd.. zrobilem na ceramizerach ok 10tys km , pomoglo jedynie sprzedaz auta !! MAGIA REKLAMY I PSYCHIKI, ale za to tez trzeba placic .[/b]

Zeby miec pewnosc i potwierdzenie tego co mowisz, zrob cos takiego:

zmieniajac swiece, sprawdz sprezanie na cylindrach i pojedz na hamownie.

Zmien olej i wlej ceramizer. Przejedz 1500km. Zrob sprezanie i moc na hamowni. Wyniki zaprezentuj na forum :)

Ja zaluje, ze nie zrobilem podobnie, bo trzeba bylo.

Na nastepnym aucie z pewnoscia udokumentuje zmiany.

Pozdrawiam