Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam taki problem pomóżcie . Zaczęło to się wczoraj zapaliła mi sie na chwilkę kontrolka od poziomu ołynu chłodniczego ( dolałem płynu tak z 0,5l ) , dzisiaj zauważyłem że nawet na rozgrzanym silniku kopci na biało jak lokomotywa , nie mam białego osadu na korku od oleju , po jakimś czasie przestaje kopcić , ale zauważyłem że od czsu do czsu np. na 4 biegu jak dam gazu to nie ciągnie i momentalnie temperatura rośnie , po paru sekundach spada i znowu jest ok . Co się dzieje ?
Opublikowano
sprawdz pompe wody,poziom oleju czy woda tam nie idzie i zerknij co jest we wodzie..olej moze sie dostawac do wody lub odwrotnie w przypadku uszczelki..ale sprawdz tez pompe wody..ona tez moze miec wyciek ..
Opublikowano

mnie to wygląda na uszczelkę płyn nie zawsze musi pójśc do oleju ale prosto do cylindra i stąd ten biały ogon równierz utrata mocy by o tym świadczyła

w warsztatach mają takie urządzonko do sprawdzania obecności spalin w płynie chłodzącym

warto sprawdzić

Opublikowano
jest jeszcze taka mozliwosc ze chlodniczka na przewodzie do egr-u moze przepuszczac plyn(mam tak),w warsztacie po sprawdzeniu na zawartosc spalin w plynie wykazalo ze to niby uszczelka pod glowica,lecz kiedy odlaczylem ta chlodniczke przestalo mi ubywac plynu.tyle tylko ze u mnie wskaznik nie warjuje