Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam, chciałbym sie dowiedzieć czy parkujecie, czy widzieliście ze ludzie parkują E60 na noc pod chmurką? Chce kupic E60 w 2009 roku, ale obawiam się o los tak atrakcyjnego auta pod chmurką. Zawsze płace AC, ale i tak strach jest. Tak samo było kilka lat temu z E39, a teraz już jest ich dużo, a E60 nie widziałem jeszcze parkowanego pod chmurką.
  • Odpowiedzi 63
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
AC niewiele pomoże, bo najczęściej nie ginie cały samochód tylko jego elementy. Listwy, wkłady lusterek, całe lusterka, zawartość schowka itd. Ubezpieczenie nie odpowiada do pewnej wartości (kwota zależy od danego TU) a po drugie jest to nieopłacalne z powodu utraty zniżek. Mnie kiedyś w ciągu 1 miesiąca zginęły 4 wkłady lusterek i wszystkie listwy zderzaka przedniego. Od tego czasu zarówno e39 jak i e46 stoją na parkingu strzeżonym.
Opublikowano
Witam, chciałbym sie dowiedzieć czy parkujecie, czy widzieliście ze ludzie parkują E60 na noc pod chmurką? Chce kupic E60 w 2009 roku, ale obawiam się o los tak atrakcyjnego auta pod chmurką. Zawsze płace AC, ale i tak strach jest. Tak samo było kilka lat temu z E39, a teraz już jest ich dużo, a E60 nie widziałem jeszcze parkowanego pod chmurką.

jak nie masz garażu to tylko strzeżony- jak masz AC to może ci samochodu nię okradną ale za mogą okraść

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

jak nie masz garażu to tylko strzeżony- jak masz AC to może ci samochodu nię okradną ale za mogą okraść

wiem, że są parkingi strzezone, ale to nie sa odp na moje pytanie, bardzo prosze jesli kto cos wie na ten temat

Opublikowano

ja nie widziałem, swoją drogą stac cie na e60 a chcesz zaoszczedzic 100 zł na parkingu czy o co ci chodzi

ja nigdy zadnego swojego auta nie trzymam pod domem, okradną, porysują z zazdrości albo jeszcze cos innego

chyba że jestes jakąś szychą w mieście i wszyscy się ciebie boją to może

aha jeszcze jedno mówie tu o parkingach przy blokach, jezeli mówisz o parkowaniu przy domu na podwórku lub jakims nowym ogrodzonym strzeżonym osiedlu to nie potrzebny parking strzeżony albo garaż

........srebrne beem wjeżdża na teren........
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
ja nie widziałem, swoją drogą stac cie na e60 a chcesz zaoszczedzic 100 zł na parkingu czy o co ci chodzi

ja nigdy zadnego swojego auta nie trzymam pod domem, okradną, porysują z zazdrości albo jeszcze cos innego

chyba że jestes jakąś szychą w mieście i wszyscy się ciebie boją to może

aha jeszcze jedno mówie tu o parkingach przy blokach, jezeli mówisz o parkowaniu przy domu na podwórku lub jakims nowym ogrodzonym strzeżonym osiedlu to nie potrzebny parking strzeżony albo garaż

nie mam w poblizu parkingu strzeżonego, jak bym miał to bym nie startował na forum z takim pytaniem

Opublikowano

a może garaże są w okolicy rozejrzyj się, ja jak szukałem garażu chodziłem po domach u mnie na osiedlu i pytałem czy użwają go i czy nie chcą wynając, w końcu znalazłem, mam do garażu 10 min na nogach

ja osobiście nie mógłbym spac spokojnie wiedząc że moje auto stoi na parkingu pod domem, może jestem przewrażliwiony bo mi ukradli auto, u mnie złodzieje są bezczelni, tata mial zaparkowane auto pod samą klatką, mieszkam na 1 piętrze auto stało dosłownie 6-8 metrów od mojego okna a i tak się włamali

........srebrne beem wjeżdża na teren........
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
a może garaże są w okolicy rozejrzyj się, ja jak szukałem garażu chodziłem po domach u mnie na osiedlu i pytałem czy użwają go i czy nie chcą wynając, w końcu znalazłem, mam do garażu 10 min na nogach

ja osobiście nie mógłbym spac spokojnie wiedząc że moje auto stoi na parkingu pod domem, może jestem przewrażliwiony bo mi ukradli auto, u mnie złodzieje są bezczelni, tata mial zaparkowane auto pod samą klatką, mieszkam na 1 piętrze auto stało dosłownie 6-8 metrów od mojego okna a i tak się włamali

są w poblizu garaże, moze akurat ktoś wynajmnie, tego jeszcze nie sprawdzalem, ale na pewno jak przyjdzie czas rozeznam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Chyba najłatwiejszy sposób na znalezienie garażu to wydrukować ulotki o treści " SZUKAM GARAŻU DO WYNAJĘCIA" i rozwiesić w swojej okolicy. Mnie się tak udało 2 razy znaleźć.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Chyba najłatwiejszy sposób na znalezienie garażu to wydrukować ulotki o treści " SZUKAM GARAŻU DO WYNAJĘCIA" i rozwiesić w swojej okolicy. Mnie się tak udało 2 razy znaleźć.

wynajęcie garażu to chyba najlepsze rozwiązanie dla mnie, póki co :)

Opublikowano
dokładnie, tak jak koledzy piszą, wynajęcie garażu to najlepsze rozwiązanie. Biorąc także pod uwagę mnogość elektroniki w naszych e60/61 to warunki klimatyczne - stojąc pod chmurką nie sprzyjają im. Pozdr!
Opublikowano
Ja parkuję gdziekolwiek, nawet na niestrzeżonych miejscach pod hotelami gdzie "życzliwi" odźwierni "radzą" postawić na strzeżonym. Zero problemów od prawie 3 lat i 70 tys km. W domu zamknięta posesja, w pracy parking wielopoziomowy ale w Warszawie nie bał bym się parkować na ulicy chyba, że w jakiejś mocno złodziejowatej dzielnicy.
Opublikowano

Jebnij sie w łeb z tym wątkiem!!

Opublikowano
...

Jebnij sie w łeb z tym wątkiem!!

Progressowy => ostrzeżenie za to, co cenzura ukryła - a do czego ja mam wgląd... Ale także za bezsensowny antagonizm.

P.S.

Swoją drogą, co to za pomysł :?: hmmmm... :think:

moje BMW (the SILVERY)

E34 520i M20 (R6 12V) Lachssilber Metallic, Chrome-line, 1988r., pasja /klasyk, żółte tablice/

E39 525i M54 (R6 24V) Touring, Titansilber Metallic, Shadow-line, 2000r., daily driving

podpis.png

Opublikowano
Nie mogłem sie powstrzymać Panie Moderatorze. Jak dalej takie wątki będą zamieszczane na tym forum-opuszcze je sam, dobrowolnie.

Ale o co chodzi ? - bo albo ja się nie wyspałem, albo Ciebie napadło coś, czego jutro nie będziesz pamiętał :?:

moje BMW (the SILVERY)

E34 520i M20 (R6 12V) Lachssilber Metallic, Chrome-line, 1988r., pasja /klasyk, żółte tablice/

E39 525i M54 (R6 24V) Touring, Titansilber Metallic, Shadow-line, 2000r., daily driving

podpis.png

Opublikowano
Ja parkuję na każdej ulicy w Warszawie, na której znajdę choć małą lukę. Nawet późną nocą. Poza tym złodzieje nie kradną takich marnych samochodów, no chyba, że jedynie na części. Szkoda, że nie kradną, bo chciałbym aby mi ukradli, wtedy dostałbym odszkodowanie od ubezpieczyciela i kupił sobie porządny samochód.
Opublikowano

Oj,będę pamietał. Swiadomie użyłem brzydkiego słowa, za które poniosłem kare.(ostrzezenie). Nie wiem jak inni,ale jak przeczytałem tytul wątku to,az rece mi opadły.

P.S.Obok siedzi żonka. Po przeczytaniu tytuł podobnie to skomentowała. Dopowiedziała,ze juz nie dostane pochwały od moderatora jak w niedawnym wątku(z Panem Bazyliszkiem)-brzydko wygląda to ostrzezenie. Można je jakoś odpokutować i ukryć?

Opublikowano
...brzydko wygląda to ostrzezenie. Można je jakoś odpokutować i ukryć?

Powiedz żonie, żeby jednak czasem zakładała smycz (albo przynajmniej kaganiec ;) ). Mam na koncie niejedną skutecznie przeprowadzoną "procedurę" zdjęcia ostrzeżenia na mój "wniosek" do Admina - ale zdejmowanie ostrzeżeń to jednak rzadkość. Jeżeli Ci zależy na oczyszczeniu - będziesz pod obserwacją i w bliżej nieokreślonej przyszłości kto wie ?????

:diabel_faja:

moje BMW (the SILVERY)

podpis.png

Opublikowano

szczerze mówiąc to ja na początku chciałem zareagować podobnie jak p.

potem chciałem napisać:

żytnia 8 mieszkania 5 kluczyki trzymam na lewo od drzwi wejściowych na haczyku, a dokumenty w portfelu obok TV...

a na końcu dałem sobie spokój do teraz...

wątek wątpliwy, ale może faktycznie trzeba było odpisać koledze...

felgi, opony, prestige tuning, elementy carbon, znaczki carbon, grile

hurtowe ceny na zimowe opony renomowanych marek

http://img169.imageshack.us/img169/4364/gpowerwheel.jpg

Felgi oraz akcesoria legendarnego G-Power!

http://www.inovit.pl http://www.kahndesign.pl http://www.wolfrace-wheels.pl

Opublikowano
po to, żeby się dowiedzieć, czy ludzie parkują drogie samochody na ulicy nie trzeba było otwierać wątku. Nie parkują. Parkują ci, którzy mają dobre AC i którym nie przeszkadza bieganie po policjach i tracenie czasu na wizyty u ubezpieczycieli, a takich nie ma zbyt dużo.
PawełH
Opublikowano
Też chciałem najpierw odpisąć w pewnien sposób, powiedzmy bardzo niekulturalny, no ale coź i takie ciężkie przypadki trzeba tolerować, szeroko rozumianym pojęciem tolerancji wsyztskiego co sie porusza po naszej planecie. Tak pozatym kolego czym się przejmujesz na zapas? Jeszcze nie kupiłeś a już sie zastanawiasz gdzie będziesz parkował :) Śmiech na sali jednym słowem. A swoją drogą drogi kolego solarisie520 ja też bym złożył wniosek o usunięciu moich ostrzeżeń :)
Opublikowano

Panowie, oburzacie się kurde hehehe a może tak nie do końca potrzebnie.

Wątek ten ma drugie dno, może nie związane bezpośrednio z kolegą, ale ma.

Przyznam sie że ostatnio sam zwracałem wąsnie uwagę, jakie auta gdzie parkują, i jak wygląda przekrój tych zaparkowanych aut.

Dla mnie to ciekawe, bo bogacimy sie i cieszy mnie to, że ludzie zaczynają parkować lepsze samochody na noc na ulicy, jak na zachodzie, to w pewien sposób znormalnia nas...

W Warszawie e60 jeździ teraz bez liku, chyba najczęściej spotykane auto second hand w klasie średniej wyższej, czy jak to by tam nazwał.

Ja z satysfakcją widuje w nie za ekstra okolicy stojące pod domem w nocy e65.

A niedaleko lepsiejszych zabudowań to i Carrera sobie staje na noc pod chmurką :)

Odpowiadając autorowi wątku - kolego w Wwie e60 stoją normalnie na zewnątrz ;)

Opublikowano
... Co tam E60... Na śmierdzącym lubelskim osiedlu (same 10 piętrowe wieżowce z lat 70-tych) pełnym żuli parkuje czarny Brabus na bazie S600 z wydzierganą i polerowaną ręcznie, wykonaną ze sraczkowato-zielonego marmuru, konsolą środkową wartą jedyne 120 PLN (mowa o samej konsoli, a nie aucie :norty: )... I jakoś nawet jednej ryski nie ma...

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png