Skocz do zawartości

olej Mobil Castrol 5w40 10w40 325 93 rok

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

pewnie ktos napisze kolejny raz ten temat na forum.

Kupelm autko od matki typa ktory umarl na raka. Nie wiem jaki byl lany olej, w doq. znalazlem ze w 2002r zalewal 5w50

Przy ostatniej wymianie oleju zalalem.... chyba Mobil 5w40 bo zostala mi taka butelka dlatego tak pisze, jak kupowalem dolewke(mam wyciek przy korku od spuszczania oleju) to 5w40 podobno wycofali i wzialem 5w30.

Przyszedl czas wymiany oleju i nie wiem co nalac. Jezeli to wazne: mechanik zagladal kiedys pod auto i widzial ze uszczelka miski zaczyna sie pocic,

na zimnym/rano jak go odpale to slysze przez 1-2s stukanie "szklanek"?

Poza tym chyba wszystko ok. Auto ma 215tysi. 93rok 325 Vanos kabrio

Wlac 5w30 znowu Mobil/Castrol? i czy ew. moge zmieszczac 4l 5w30 z +2-3l 10w40 ?

Pozdr.

nice is now known as Cream
Opublikowano
Mozesz sprobowac, jesli teraz jezdziles na syntetyku, to ja bym lał dalej syntetyk, tym bardziej ze na forum wiele osob pisze ze do R6 tylko syntetyk. NAPEWNO NIE MIESZAJ 10W40 z 5W30!!! :nienie:
Opublikowano

ok dzieki, zmienie teraz na Castrol tez 5w40. PS masakryczne ceny na allegro 5l za 90zl z niemiec

Mobil 5w30/40 podobnie ale 4l

W hurtowni w moim miescie za 1l powiedzieli mi 48zl

nice is now known as Cream