Skocz do zawartości

Filtr paliwa - blad czy zbieg okolicznosci?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jak juz wczesniej pisalem wymienilem filtr paliwa i po tej wymianie padla mi pompa paliwa!

Stary filtr firmy Kayzer rok produkcji 1991 :shock:

Wymiana WIXangielskiCzcy popelnilem jakis blad?

Czy pompa na nowym dostala jakiegos przyspieszenia i sie zrabala?

Mam informacje,ze jezeli nie stosuje sie oryginalnch filtrow to wlasnie moze sie tak zdarzyc.Ten angielski jest do mojego modelu A firma WIX wykupila Filtron.Niech sie ktos wypowie bo jezeli to prawda to uratujem pompy kolegow.

pozdrawiam

Opublikowano
nie wydaje mi sie :) tez uzywam flitro FILTRON i nigdy nie bylo zadnego problemu.

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Również mam filtrona a poprzedni filtr był oryginalnym bmw z datą 1993 czyli z datą produkcji samochodu... No i oczywiście nie mam żadnych problemów :)
Opublikowano
Ja obstawiam, ze to zbieg okoliczności. Filtr juz zapewne wymieniałeś kilka razy, a pompa jest od nowości, czyli ma 15 lat. poprostu jej czas pewnie minął, przepompowała swoje i padła :D
Opublikowano

Witam

Filtr wymienilem poraz pierwszy.

Jak juz napisalem wyjalem Kayser z 1991 co moze swiadczyc o tym ,ze w ogole nie byl wymieniany.Biorac to pod uwage mozna przypuszczac,ze niezbyt drozny filtr mogl byc przyczyna padniecia pompy!

pozdrawiam