Skocz do zawartości

Zepsuta Maglownica w E36??Jak to sprawdzić??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Auto podczas jazdy sprawia wrażenie nad sterownego,ruchy kierownicy są bardzo czułe poza tym,kierownica podczas manewrów nie powraca do pierwotnej pozycji(tak jak za zwyczaj w kazdym modelu) Czy jest to winna maglownicy?czy mozna to jakos ustawić?poprawić czy nalezy zregenerować lub wymienić przekładnie? Dodam iż cale zawieszenie z przodu jest nowe.jeżdze tym autem od 5 dni,czekam na Wasze porady!!
Opublikowano
możesz sobie ją kolego sprawdzić bo jak jest uszkodzona i ktoś o tym wiedział, a chcąc to ukryć to mógł ja troszkę dokręcić (maglownicę można lekko podregulować i służy do tego taka śruba na imbus, która znajduje się pod maglownicą) gość porostu za mocno ją wkręcił i dlatego może Ci nie odbijać kierownica
Opublikowano
ok poszukam tej śruby na imbus...chociaż szczerze mówiąc wczoraj tego nie widziałem(no ale leżałem pod autem)widziałem też taką śrubę łączącą się osią kierowniczą,ale nie wiem do czego słuzy,jak by do regulacji drążków....
Opublikowano
szukałem wczoraj tej śruby,ale żadnej na imbus nie widziałem....jedynie taką która znajduje się pod duzą zakrętką i dokręca się nią kluczem 16,W którym miejscu znajduje się ten imbus????
Opublikowano
U mnie tez było to samo, straszyli mnie maglownicami, ze niby auto po dzwonie (a nie jest), diagnosci wymyslali niewiadomo co, na forach tez czeski film, a jak sie okazalo rozsypaly sie lozyska mac persona. Np jak ruszalem i zrobilem pelny skret w ktoras strone to potem auto mi skrecalo w ta strone. Ja bym zaczal od zbieznosci, a jak nie pomoze to szukaj przyczyny tu gdzie ci napisalem.
Opublikowano
tez myslałem o łozyskach....jednak je wymieniłem co prawda na uzywane,ale z samochodu w którym jeździłem i były na pewno sprawne,też myślę o zbierzności...zobaczymy....no chyba ze ktoś ma jeszcze jakis pomysł?