Skocz do zawartości

Profesjonalny Carboon na nerki i inne elemety - co wy na to

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakoś tak szukałem po necie i wpadłem na coś takiego jak wodny druk termo transferowy - no i okazało się że na e bay niemieckim można kupić zestawy do samodzielnego wykonania . poniżej link do YouTube gdzie koleś pokazuje jak to działa:

http://www.youtube.com/watch?v=C5VQ-tesM4I

a to aukcja na ebay:

http://cgi.ebay.de/Wassertransferdruck-Carbon-4-Meter-Starter-Set_W0QQitemZ260313895776QQcmdZViewItem?hash=item260313895776&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=72%3A1229

co o tym sądzicie może ktoś już to robił? Myślę na początek o nerkach no a możliwości jest wiele jeśli to tak działa

Le Mans winners 2006 2007 2008 R10tdi :) 2009 908 HDI :) 2010 R15 TDI ;)no cóż trzeba wiedzieć gdzie leży przyszłość motoryzacji :) TDI
Opublikowano
Mi to pasuje do Hond, do BMW wogole nie ;(.
Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]
Opublikowano

chwila zastanowienia i troszkę jaśniejszego umysłu i powiem wam,

że może faktycznie ten carbon to w hondzie by lepiej wyglądał,

no ale o gustach się nie dyskutuje :)

A nerki to chciał bym czarne ale ten ich plastikowy wygląd na fotkach....dlatego wpadłem na ten carbon.

no a 249 euro za prawdziwy carbon ?????

no nie wiem czy to nie przesada skoro wygląda tak samo

Pomysł ten bardziej ciekawi mnie ze względu na tchnologię,

pomyslcie jak można wykończyć zabudowę car audio w aucie

zamiast obszywać jakimś misiem ;) czy innym przepięknym

inaczej materiałem :roll2:

Le Mans winners 2006 2007 2008 R10tdi :) 2009 908 HDI :) 2010 R15 TDI ;)no cóż trzeba wiedzieć gdzie leży przyszłość motoryzacji :) TDI
Opublikowano

przedwczoraj stałem obok e90 335, czarnej na M Technicu, miał taką nerkę + lusterka + tylni spoiler -wszystko cabon -wyglądało to pięknie...

na amerykańskiej stronie BMW mozna kupić dodatki z karbonu, więc może nie taka wieś...

Opublikowano

no dobra wiem już że zdania są podzielone co do takich elementów,

Nie wydaje mi się by sensownym było pakowanie prawdziwego karbonu,

miałem nadzieję, że ktoś widział już coś takiego na żywo. I powie na forum czy to jakościowo jest dobre czy raczej słabe.

Opublikowano

przedwczoraj stałem obok e90 335, czarnej na M Technicu, miał taką nerkę + lusterka + tylni spoiler -wszystko cabon -wyglądało to pięknie...

na amerykańskiej stronie BMW mozna kupić dodatki z karbonu, więc może nie taka wieś...

Nigdzie nie pisałem, że elementy z carbonu to wieś - miałem na myśli oklejanie, malowanie itp. żeby wyglądało jak carbon. Carbon jest lekki i wytrzymały - a odpowiednio zrobiony przetrwa lata - więc stosowanie go jak najbardziej ma sens - w rowerach to normalka, więc czemu nie w samochodach - jednak nie wyobrażam sobie pomalować aluminiowej ramy roweru w fakturę carbonu...

Opublikowano

hym i zowu dyskusja rozgorzała na dobre :) ale w tym temacie nie chodziło mi o to czy coś jest jak carbon czy jest carbonem. nie wiem jak wy ale ja myślałem o stronie wizualnej a nie praktycznej - podobno ta technika druku transferowego daje dokładne odzworowanie faktury, i chciałem wiedzieć czy mieliście z tym do czynienia. osobiście trwałość i waga jakiegoś plasticzka nie jest najważniejsza w cywilnym aucie. Na pewno nie daje jakiś efektów te kilka gramów lżej ( No bo jeśli zależało by mi na wadze auta to najpierw sam musiał bym zrzucić kilka kilo a potem odchudzać auto :) .... Paca za biurkiem nie sprzyja redukcji masy co w prosty sposób przekłada się na osiągi :cry2: ) no a co do trwałości to co da mi carbonowa nerka jak reszta auta jest niestety z tradycyjnych materiałów :)

Naprawdę chodziło mi o techniczne aspekty tego zabiegu - i chyba odżałuje te parę euro przeprowadzę testy na jakiś pozostałościach z poprzedniego auta a wszystko tu opiszę . No ale to potrwa :)

Opublikowano

widac cardon drogi, cenia sie.znaczy sie ze nie bedzie widoczny na kazdej hondzie crx :twisted2:

tez uwazam ze cena to lekka przesada,pozatym srednio pasuja do bmw.

Opublikowano
w cenie samych nakładek carbonowych na gril mam całe nerki na przód + tył nawet i jeszcze na bokach black,chrom , jakie tylko chce :mrgreen:

mike masz tez nerki z tylu auta??fote bys zapodal! :twisted2: :mrgreen:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
he he myślałem że temat już umarł :) ja kupiłem oryginalne nerki drugie i lakierowałem na czarny matt :) dałem sobie spokój z carbonem . A co do Pasujących nerek z coupe to szczerze wątpię w katalog bmw pokazuje że są inne więc pewnie dziury w coupe z racji na sportowy charakter są większe :( Ale pomysł niezły swoją drogą
Opublikowano

Hmm, a nie jest czasami tak, że dziury są takie same w maskach, tylko w Coupe są szersze ramki zewnętrze już na masce? A te plastiki w masce są takie same?

No nikt nie przerabiał tematu? :)

Opublikowano
he he myślałem że temat już umarł :) ja kupiłem oryginalne nerki drugie i lakierowałem na czarny matt :) dałem sobie spokój z carbonem . A co do Pasujących nerek z coupe to szczerze wątpię w katalog bmw pokazuje że są inne więc pewnie dziury w coupe z racji na sportowy charakter są większe :( Ale pomysł niezły swoją drogą

a nie łuszczy się,albo nie odpryskuje ten lakier?bo sam się zastanawiam czy tego nie zrobić.

A little piece of heaven in my hands
Opublikowano
dobrze zmatowane i polakierowane pistoletem przez znajomego lakiernika i trzyma jak złoto :) tylko zostawiłem sobie oryginalne jak by mi się odwidziało :)
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
A ja odświeźe temat bo mam pytanko czy ktoś zna lub sam pokrywa elementy włóknem węglowym Chodzi dokładnie o boczki dzrwiowe elementy nad samą klamką te obszywane, pokrywe schowka i kratke nawiewów nad schowkiem a do tego tunel srodkowy i słupki srodkowe

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano

we wrocku D&W z ul. Borowskiej chyba to robiło :na lambo na pewno

http://www.wda.com.pl/Galerie/Gallardo/index.html

Jak ci zależy mogę się zapytać bo koło domu ich mam :)