Skocz do zawartości

530d problem z bluetoothem i połączeniem z telefonem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam.

Jak w temacie napisałem mam problem z podłączeniem telefonu (Nokia N73) poprzez bluetooth z samochodem. Aktywowałem bluetooth w opcjach samochodu telefon na 100% sprawny (łączy sie z innymi urządzeniami) ale samochodu "nie widzi" jako innego urządzenia bluetooth.

Jakieś pomysły co może być nie tak?

Opublikowano
Podobnie, ale telefon to Nokia e51 i samochód widzi telefon, parują się, ale nie da się wykonać połączenia ani wysłac SMS-a. Dodam, że mam też na pokładzie telefon Professional. Wszyscy u których byłem do tej pory rozkładają ręce.
Opublikowano
Ogólnie temat rzeka, ale niestety tylko niewielu posiadaczy e60 może się cieszyć w pełni z zestawem bluetooth. U siebie też sprawdzałem na kilku telefonach, m.in. na Nokii n73 i e51, czy SE i nic. Owszem udaje się sparować telefony, ale dalej już nie działa. Pozdr!
Opublikowano
Jak tam wpadka. Ja kupiłem kartę, wrzuciłem do auta i hula aż miło, a jak jadę to nie odbieram na komórce, bo mam przekierowanie na auto. Mam pytanie do tych co mają i używają telefonów professional w swoich autach: czy możecie wybrać z listy dowolny kontakt(chodzi mi o dowolną pierwszą literę)?
Opublikowano
Zmieńcie symbiana na coś z WM i problem zniknie :D .

Na pewno wszystkie z Windows Mobile działają? (pytam bo szykuje mi się wymiana)

Sprzedam Hondę Civic Sport 1.4, salon PL, bezwyp., I właściciel, 80 tys. km - info PW
Opublikowano
Max77 ma sporo racji, jak mam w telefonie WM 5.0 i urządzenie spokojnie współpracuje z telefonem w samochodzie.
Opublikowano (edytowane)

ja mam wbudowany telefon ORI bmw i mam tez BT. Telefon np. nokia 6300, 6500 slide i inne pairuje sie z samochodem, ale nie dziala, nie laczy sie z samochodem i nie moge sie nim poslugiwac przez BT w samochodzie.

Jeden mundry pan z serwisu powiedzial, ze jak mam wbudowany telefon to nie bede mogl korzystac z komorki przez BT w samochodzie i telefon kom. jest traktowany jako sluchawka.

Rzekł tez iz nie moge zastosowac innej podstawki do telefonu niz ta ktora jest wbudowana fabrycznie, choc jest mozliwosc kupienia tzw. snap - in adaptera do roznych modeli komorek.

Edytowane przez jeffoo1
  • Moderatorzy
Opublikowano
Max77 ma sporo racji, jak mam w telefonie WM 5.0 i urządzenie spokojnie współpracuje z telefonem w samochodzie.

Racja testowałem mojego SPV M650 w E60 i 61 i w obydwu działał.

Opublikowano

Ja mam podstawke w podłokietniku dla telefonu,ale nigdy nie była użwyana.

Łącze sie bezproblemowo przez motorole V3i, oraz iphona 3g.

Pełna ksiazka telefoniczna, połączenia odebrane/nieoderbrane itd. , wszystko na glownym wyswietlaczu.

Mam samochod z konca 2004r tak wiec z innymi e60 rowniez nie powinno byc problemu.

Pozdrawiam

Opublikowano
ja mam wbudowany telefon ORI bmw i mam tez BT. Telefon np. nokia 6300, 6500 slide i inne pairuje sie z samochodem, ale nie dziala, nie laczy sie z samochodem i nie moge sie nim poslugiwac przez BT w samochodzi.

Jeden mundry pan z serwisu powiedzial, ze jak mam wbudowany telefon to nie bede mogl korzystac z komorki przez BT w samochodzie i telefon kom. jest traktowany jako sluchawka.

Rzekł tez iz nie moge zastosowac innej podstawki do telefonu niz ta ktora jest wbudowana fabrycznie, choc jest mozliwosc kupienia tzw. snap - in adaptera do roznych modeli komorek.

właśnie tak się zastanawiam czy to nie ma związku z tym, że mam telefon w podłokietniku i dlartego to nie hula jak trzeba. Czyli musze od kogoś pożyczyć telefon z Windowsem i prawdzić definitywnie czy to działa czy nie. Jak nie to zostanie jakiś Heyah czy cóś :lol:

P.S Jeromer, pytałem sie Ciebie na pw czy Ci działa i nic nie odpisałeś :nienie:

Opublikowano
mam w podlokietniku i sprawuje sie naprawde swietnie tylko co jakies pol roku muze baterie wymieniac bo nonstop jest ladowany ale to juz naprawde male koszty.W kazdym razie polecam choc ten model noki jest modelem starym ale nadal jest drogim modelem bo duzo ludzi uwaza ze to najlepsze modele nokii jakie wyszly.
Opublikowano

A czy ma ktos wiedze na temat zastapienia podstawki od oryginalnego telefonu BMW, tzw snap - in adapterem pod inny model np nokii. Jest tego troche na ebay.de wiec kupic zaden problem.

Czy ktos mial doswiadczenia z taka zamiana podstawki - adaptera ??

Opublikowano
ja wlasnie na ebay kupowalem swoj snap do noki wczesniej mialem w samochodzie podstawke do sony.Tylko uwazaj bo sa 2 typy snap adaptor do modeli troszke starszych i do tych nowych roznia sie troche podstawa i dobrze obejrzyj zdjecie na ebayu i sprawdz u siebuie w samochodzie chodzi o rozstaw otworow do mocowania tego snapu w podlokietniku
Opublikowano
Miałem problem z używanie iPgona pierwszej generacji, parował się normalnie, można było przeglądać i wybierać wszystkie kontakty przez iDrive, ale jak dzwonilem to po chwili rozmowa była przerywana i objawy jak przy traceniu sygnału gsm, Teraz jak wymieniłem na iPhona 3G wszystko działa super, zero problemów, czyli w moim przypadku ewidentnie wina telefonu była za pierwszym razem
Opublikowano

Kurcze to ja mialem farta

Sparowalem z se 750i i kula jak zloto :cool2:

nie sprawdyalem jak z sms ale ksiazka bez problemow

Opublikowano
Kurcze to ja mialem farta

Sparowalem z se 750i i kula jak zloto :cool2:

nie sprawdyalem jak z sms ale ksiazka bez problemow

ale nie masz telefonu BMW ?

Opublikowano
Przez 3 lata miałem 3 różne modele Blackberry i wszystkie się parowały bez problemu z pełną książką adresową na I-Drive. W podłokietniku mam tylko wyjście - żadnych telefonów ani słuchawek.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Walczyłem z tel. profesjonal i rezultaty były zerowe ,nawet zmiana softu

nic nie dała ,wywaliłem moduł z bagażnika i słuchawke z podłokietnika.Założyłem moduł od zwykłego tel BT i adapter w podłokietniku.Od tej pory paruje większosc tel. Jedynym minusem jest

blad tzn niema SOS,ale podobno przy wgrywaniu nowego softu bedzie wszystko OK.Musialem przedłużyc kabelek antenowy z bagaznika do podlokietnika.

pozdrowionka