Skocz do zawartości

Przednie łożysko do wymiany, czy warto z allegro ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zaczynam słyszeć w swoim samochodzie BMW E36 316i 94' takie regularne szumy\szmery i nasilaja się przy skrętach w prawo (czyli nacis idzie na lewą oś) wydaje mi się że to lewe przednie łożysko (w tym kole mechanik wymieniał mi czujnik ABS który zresztą nie zczytuje tego koła i on nie ma pojęcia co jest zrane i mi wciska że to pewnie pompa absu albo jakieś przewód a czujnik jest dobry bo kontrolka zaświeca się dopiero po przekroczeniu 20km/h,robiłem test na komputrze i wszystko wskazuje że to wlaśnie czujnik nie zczutuje obrotów koła) ten sam mechanik powiedział mi że łożysko kosztuje w granicach 380 - 440 zł plus robocizna. A ja znalazłem na allegro coś takie

http://moto.allegro.pl/item474854754_lozysko_piasta_kola_przod_bmw_e34_e36_e46_e32.html

chciałem zapytać czy to dobrej jakości część i dodatkowo jest z czujnikiem ABSu ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Raczej chodzi o współprace z czujnikiem ABS, niż o to że w komplecie jest czujnik ABS, po drugie to cena jest śmieszna, za tyle to nie kupi się samego łożyska dobrej firmy na tył, a nie całą piaste na przód. :duh: Twoja sprawa co kupisz ale nie zdziw się jak pojeździsz troche i się rozleci. Upewnij się czy to na pewno przednie łożysko bo często wydaje się , że przód a to szumi tył.
Opublikowano
a ja zakupilem wlasnie dzisiaj takie lozyska :P mam nadzieje ze troche pochodzą
Opublikowano
a ja zakupilem wlasnie dzisiaj takie lozyska :P mam nadzieje ze troche pochodzą

dobrze to określiłeś,"trochę pochodzą"

A little piece of heaven in my hands
Opublikowano
Raczej chodzi o współprace z czujnikiem ABS, niż o to że w komplecie jest czujnik ABS.Upewnij się czy to na pewno przednie łożysko bo często wydaje się , że przód a to szumi tył.

Pisałem i faktycznie nie ma w komplecie czujnika ABSu.

W takim razie jak najłatwiej sprawdzić w którym to kole szumi ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Raczej chodzi o współprace z czujnikiem ABS, niż o to że w komplecie jest czujnik ABS.Upewnij się czy to na pewno przednie łożysko bo często wydaje się , że przód a to szumi tył.

Pisałem i faktycznie nie ma w komplecie czujnika ABSu.

W takim razie jak najłatwiej sprawdzić w którym to kole szumi ?

Na warsztacie na podnośnik i kręcić kołem, jak jest wybite to będzie szumieć i dobry mechanik to wychwyci bez rozbierania.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Pytanko bo tez chce kupic to lozysko... Czyli jak to jest? Trzeba dokupic do tego jakis czujnik ABS czy jak?
Opublikowano

Przy zakupie jakichkolwiek czesci do samochodu czy gdzies indziej nie mozna zawsze stwierdzac, ze cos drogiego jest NAJLEPSZE, trzeba zachowac zdrowy rozsadek , najlepiej sprawdzic kto produkuje dana czesc. Sa czesci wymienne w serwisie -ORGINALNE powiedzmy Ruville sachs powkladane w pudelka Czy to BMw czy VW . a kosztuje duzo wiecej od tych samych identycznych zakupionych w sklepie czy na allegro. Ja tam mowie, zeby w zakupach kierowac sie tym Kto jest producentem, bo czesto przeplacamy za opakowanie.

Przyklad. porownanie zarówek w ostatnim MOTR czy A/Ś wygrały Bosch-e za 21 zł( w kartonie) a za nimi Philips nightguide za 6zł i kolejno Osramy za 5zł. przed Unitec na 15 miejscu i cena zakupu 28zł.