Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jak skuteczne jest to zabezpiecznie? Chodzi o to odciecie w niektorych e36 z komputerem, gdzie po zgaszeniu silnika wstukuje sie 4 cyfrowy kod. Czy stanowi to problem dla znajacego temat zlodzieja? Slyszalem, ze wystarczy odlaczyc akumulator na pol godziny czy godzine i sie to kasuje. Czy to prawda? Czy istnieje krotszy sposob na obejscie tego zabezpieczenia? Pytam, bo to jedyne zabezpiecznie jakie mam... :duh:
Opublikowano

Lepiej zakladaj jakies dodatkowe bo autko masz ladne skora nie zniszczona, wiec niestety moze sie komus spodobac :evil:

Prawda jest taka ze dla amatora cudzej wlasnosci seryjne zabezpieczenie to nie problem a tym bardziej ze auto swoje latka juz ma.

Ja zalozylem alarm, beer locka (ten co to montowal powiedzial ze dla speca to jest max. 3 minuty roboty :( ), wykupilem AC i dopiero od tego momentu zaczelem chowac auto w garazu, wczesniej stalo na strzezonym i ubezpieczonym parkingu - nie warto ryzykowac :!:

wydasz pare tys. zl. a mozesz zaoszczedzic kilkanascie

http://img270.imageshack.us/img270/6336/imageshack7qh.jpg
  • Członkowie klubu
Opublikowano

Nawet w instrukcji obsługi auta jest napisane co zrobić, gdy się zapomni wklepanego do OBC kodu...

:search: pisaliśmy o tym.

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano
Jak skuteczne jest to zabezpiecznie? Chodzi o to odciecie w niektorych e36 z komputerem, gdzie po zgaszeniu silnika wstukuje sie 4 cyfrowy kod. Czy stanowi to problem dla znajacego temat zlodzieja? Slyszalem, ze wystarczy odlaczyc akumulator na pol godziny czy godzine i sie to kasuje. Czy to prawda? Czy istnieje krotszy sposob na obejscie tego zabezpieczenia? Pytam, bo to jedyne zabezpiecznie jakie mam... :duh:

Zabezpieczenie owszem dosyc seryjne ale jego zaleta jest to ze niewiele

osob zdaje sobie sprawe z jego istnienia i jako dodatkowe utrudnienie

moze czasami "kupic" nam dodatekowe minuty ktore jak wiadomo moga

zniechecic zlodzieja. ja mam immo z wlasna wymyslna instalacja,

bearlocka no i cazsem jak stoje w jakichs niewiadomych miejscach

to wlaczam tez te blokade na PIN.

choc to prawda instrukcja dokladnie pisze jak sie tego pozbyc

ale trwa to chwile

Punto75>BravoGT>MB260E>MBC280>*PuntoHLX>MBC320>MBE50AMG>VectraC>BMW528 . it's nice to be important but it's more important to be nice

>>> psychop's lab mike.xray.pl

Opublikowano
Rafals: skorka jest jakby nie bylo troche zniszczona - moze nie tak doslownie, ale nowa juz nie jest - to tak OT :wink: natomiast wracajac do watku, to auto jest garazowane i rzadko spuszczam je z oka w sumie. O ubezpieczeniu od kradziezy mowy nie ma... Zastanawiam sie czy po prostu nie zalozyc dodatkowego immo tak jak mam w e39: w "sekretnym" miejscu jest "pastylka" - jak sie nie wie gdzie jest to nie do znalezienia, bo jest niezle ukryta i jest wielkosci opuszki palca, a nawet jak sie znajdzie, to i tak trzeba wstukac kod morsa zeby odblokowac. I to przy kazdym odpaleniu auta i kazdym otwarciu drzwi. I to jest niby anty napad - ze mozna zawinac auto, owszem, ale po przejechaniu 1km jest "nara": auto gasnie, stoi i wyje - wystarczajaco stresujaca sytuacja dla zlodzieja, zeby porzucic auto... mam nadzieje :wink:
Opublikowano

Ja bym polecał jakiegoś własnego pomyślunku odciecie na jakis microprzycisk ktory musisz miec wicsniety jak przekrecasz kluczyk lub zespolony z jakims ukladem elektrycznym w samochodzie...

Sam mam coś takiego i wydaje mi sie że jest to oprocz alarmu dobre zabezpieczenie, ważne tylko żebyś nie wyglądał jak gimnastyk przy odpalaniu samochodu :mrgreen:

>>> PRYMUS <<<

BMW Klub POLSKA

==================================

Always look on the bright side of drive & wife :)

http://img182.imageshack.us/img182/295/podpisforum3ru.jpg

Opublikowano
Włącze się w temat i z takich "domowych" sposobów to PRYMUS ma racje micro przycisk w jakimś dyskretnym nie rzucającym sie miejscu. PRYMUS napisał:"ważne tylko żebyś nie wyglądał jak gimnastyk przy odpalaniu samochodu" masz racje, a dodam,żeby robić to dyskretnie i nie zdradzić miejsca tego przycisku.