Skocz do zawartości

elektronika w wyswietlaczu, napisy rozmyte

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, przytrafiła mi się taka usterka:

po wyjęciu kluczyka, na parkingu, jadąc w trasie, zauważyłem dziwne zachowanie liter i cyfr na wyświetlaczu pod zegarami.

Mam 525tds rocznik 97 , wyświetlacz z komunikatami np. o kontroli świateł.

Reasumujac nie mogę odczytać ani cyfr na liczniku km., również komunikaty literowe są nieczytelne, widać tylko skrawki liter i cyfr.

Może ktoś miał podobną awarię :?:

Pozdrawiam Bawariusz z Łodzi.

Opublikowano

Poszukaj na forum uzywają hasel: "piksele", "znikajace pixele". Przyczyna jest odklejajaca sie tasma przewodzaca wyswietlacza.

Usterka typowa w E39, do bezproblemowej naprawy.

Pzdr

thenygoos

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeśli chcesz to podam ci namiar na osobę które prawdopodobnie jedyna w Polsce naprawia to profesjonalnie, czyli wymienia folię która się odkleja na nową. Z tego co pamiętam to daje 2 lata gwarancji. Naprawa w Opocznie lub wysyłkowo. Inne metody to po prostu prowizorka.
Opublikowano
Jeśli chcesz to podam ci namiar na osobę które prawdopodobnie jedyna w Polsce naprawia to profesjonalnie, czyli wymienia folię która się odkleja na nową. Z tego co pamiętam to daje 2 lata gwarancji. Naprawa w Opocznie lub wysyłkowo. Inne metody to po prostu prowizorka.

lol ja też poprosze :)

Opublikowano
[...]osobę które prawdopodobnie jedyna w Polsce naprawia to profesjonalnie, czyli wymienia folię która się odkleja na nową[...]Inne metody to po prostu prowizorka.

No bez przesady z ta jedynoscia!!! Co Ty, na prowizji jestes, czy co?

Jedyne

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Thenygoos coś Cię zabolało? Co w tym złego, że dzielę się adresem solidnego warsztatu z którego usług jestem bardzo zadowolony? Swoje chore domysły zachowaj lepiej dla siebie.

Znasz kogoś kto daje 2 lata gwarancji na taką naprawę? Zauważyłeś wyraz "prawdopodobnie" w mojej wypowiedzi? Skoro twierdzisz, że w ten sposób naprawia wiele warsztatów do podaj adresy, bo ja długo szukałem zanim znalazłem osobę która rozwiąże mój problem z pixelami na dłużej niż kilka miesięcy.

Opublikowano
Nie mam czasu, żeby grzebać w forum, ale w tematach dotyczących znikających pikseli były podawane namiary i to nie raz... Nic mnie nie zabolało, ale jak się czyta o tej jedyności to naprawdę tak wygląda jak napisałem... Jeśli Cię uraziłem to uwierz nie było to moim zamiarem...

Jedyne