Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam pytanie mianowicie jak jade moim samochodem i w okolicach 40 na godz przy minimalnym dodaniu gazu slychac takie buczenie slychac to tez przy malej dace paliwa ale wysokiej predkosci jest to uciazliwe przy mocniejszym nie slychac ale moze byc z4e z racji tego ze zaglusza silnik nie wiem czy to moze byc dyfer i jak tak to czy do mojego samochodu musi byc dokladnie taki jak jest czy np od 320 czy cos podobnego? czego szukac wymienilem olej ale nic nie dalo moj vin jz65712 jakby ktos cos wiedzial mial jakies pomysly..
Opublikowano
tzn wiesz tak podejrzewam bo gdzies juz o tym bylo pisane..trudno mi powiedziec..niby jak sie podniesie auto to ta podpora z zewnatrz wyglada oke a podobno lozysko ktore jest wewnatrz ma juz dosyc..jakis mechanik musialby ci to osluchac ,ono zaczyna sie odzywac pewnie jak auto ma taki moment ze musi z danej predkosci sie przelamac na delikatnie wyzsza poprzez delikatne dodoawanie obrotow..doslownie musniecie pedalem przyspieszenia...w momencie np gdy bedziesz mial wysoki bieg np 4 jechal tak ze 60km/h i delikatnie dodasz gazu ..w momencie najwiekszego obciazenia walu tj niskie obroty duzy bieg i przelamanie tego najwiekszego oporu na wale..pozniej na rozbiegu juz tego nie ma i pewnie jakbys przyspieszal ostro tez tego nie ma..to mysle ze to wlasnie lozysko w tej podporze,ale poszukaj jescze na forum i zapytaj mechanika... :wink:
Opublikowano
sprobuje to zobaczyc moze akurat bylem u mechanika to od razu text poleciaL DYFER a tak wogole to orientujesz sie jak to jest z tym dyfrem u mnie i czy da sie go czyms zastapic na co zwracac uwage przy zakupie ?