Skocz do zawartości

Montaż czujników parkowania. Problem ze zderzakiem !!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Czy ktos moze mi poradzić jak mam zamontować w zderzaku tylnym w E46 czujniki parkowania? Okazuje sie,ze w moim zderzaku jest stalowe wzmocnienie tylne i nie ma cchyba szans aby sie przez to przewiercic zwyklym frezem o srednicy 21mm. Co zrobic??

Jest jakis sposob na to ?? ktos wiercil zderzak??

Pozdrawiam

Opublikowano
Nie chce mi się wierzyć żeby aż taki materiał dali :D Wiertło nowe ostre i próbuj-ja u siebie jak czujniki cofania montowałem to tyle dobrze że wierciłem tylko w listwie i za nią w plastiku.
Opublikowano

Może ktoś zrobił zdjęcia podczas takiego montażu, chętnie bym zobaczył.

Do mysticgs

Kupiłeś gotowy zestaw PDC do swojego auta, czy zbierałeś oddzielnie elementy np. na allegro?

Również przymierzam się do założenia PDC i zbieram wszelkie informacje

Opublikowano (edytowane)
Może ktoś zrobił zdjęcia podczas takiego montażu, chętnie bym zobaczył.

Do mysticgs

Kupiłeś gotowy zestaw PDC do swojego auta, czy zbierałeś oddzielnie elementy np. na allegro?

Również przymierzam się do założenia PDC i zbieram wszelkie informacje

Tu zdjęcia jakieś są ale tu właśnie jest z tym sterownikiem który jest nad głośnikiem a mi by się stykły z tą drugą opcją.

http://www.3er.pl/viewtopic.php?f=37&p=2718

upppppsss sorry-nie ten wątek :oops:

Edytowane przez ufo000000
Opublikowano

dokladnie , lepiej zdjac zderzak i na spokojnie sobie go dziurawic .doslownie 4 sruby pod listwa bo boki sa na prowadnicach;)

kable chyba najlepiej puscic od czujnikow dziura ktora wchodza kable od przyczepki (jezeli jest hak). znalezienie kabla od swiatel wstecznego tez nie jest trudne. ja mialem niebieski z lekkim zoltym paseczkiem(+) zolty(-). i zestawik z allegro dziala elegancko:)