Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam . Mam taki problem : zimny silnik startuje bez problemu, następnie po jakimś czasie nie mogę go zapalić (dłuższe kręcenie daje dopiero pozytywny skutek-nigdy tak nie robił!!!), potem wszystko jest OK i znowu mija jakiś czas i nie pali. Akumulator jest w porządku (został nawet podładowany ale nic to nie zmieniło). Żadnych podejrzanych dźwięków nie wydaje...Co robić ,gdzie szukać ?
Opublikowano

Było już na forum :search:

Prawdopodobnie padł Ci czujnik położenia wału korbowego i dlatego masz problemy z odpalaniem ciepłego

podjedź dla wszystkiego na kompa i zobacz co i jak

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Zanim pojechalem do mechanika (minelo kilka dni) nie odpalil nawet nawet jak byl zimny. Nie wiem co jest. Rozrusznik strajkuje. Na szczescie mam drugi pojazd.Jak zostanie naprawiona napisze co bylo, ale to dopiero za 2 tyg. Dzieki za sugestie.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
według wszelkich znaków wydawało się, że zawiódł czujnik położenia. Okazało się jednak, że to pompa wysokiego ciśnienia (ta pod siedzeniem kierowcy). Nie dajcie sobie wcisnąć regenerowanej bo pewnie długo nie pochodzi (2 razy wymieniałem regenerowaną w odstępie pół roku). Wymienili mi ją w warsztacie jako nową!!!
Opublikowano
pompka pod siedzeniem nie jest wysokiego cisnienia :duh: to jest pompka wstempnego cisnienja czy jakos tak