Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czy może ktoś mi powiedzieć ile paliwa (według instrukcji) powinno być w momencie zapalenia się rezerwy ?

kiedyś

E32 730

E36 318

Opublikowano
powinnjo byc tyle paliwa aby przejechac 60km takjest w kazdym aucie a ile ilitrow to nie wiem

PAL GUME NIE DUSZE

BMW KLUB SZCZECIN

Opublikowano
powinnjo byc tyle paliwa aby przejechac 60km takjest w kazdym aucie a ile ilitrow to nie wiem

60km to jakies 9 litrow wedlog mojego przelicznika :lol: :duh:

BMW nie dla idiotów :naughty: :diabel_smiech: , LPG :naughty:
Opublikowano
No ja dzis zrobilem 70km na 17 litrach benznyny, wiec pewnie przy najbardziej ekonomicznej jezdzie te 60km zrobisz :)
Opublikowano
No ja dzis zrobilem 70km na 17 litrach benznyny, wiec pewnie przy najbardziej ekonomicznej jezdzie te 60km zrobisz :)

to moze masz dziurawy zbiornik :lol: albo ...... a nie wazne ,wiesz co to i tak malo, wiem ile pali e39 m5 z 5L silnikiem przy "normalnej" :twisted: jezdzie :duh: :roll2: no i wiem dlaczego eMki nie maja ekonomizera ........a nie maja dlatego ze musialbybyc wielkosci obrotomierza :lol: i najlepiej jak by mogl sie obracac na okolo ,a przy moim "skromnym" 2,5 l wskazowka i tak nie raz sie chowa na dluzsza chwile poza skala :evil: no ale teraz na nowych oponkach caly czas sobie tlumacze ze nie bede "wariowal" ale to tak jak z zuceniem palenia chociaz ja nigdy nie palilem i nie pale ,i nie myslcie ze jezdze jak jakis wariat w dresie ale czasami lubie innym pokazac ze BMW musi pierwsze ruszyc na skrzyzowaniu chyba ze stoi obok inny przedstawiciel gatunku z wieksza stajnią pod maska :wink: ,no dobra starczy juz bo odbieglem troche od tematu

BMW nie dla idiotów :naughty: :diabel_smiech: , LPG :naughty:
Opublikowano
dexter: Powiem tak kazdy jezdzi jak lubi i jak czuje sie na silach, ja powiem ze uwielbiam szybka hardcorowa jazde, i szczerze mowiac zauwazylem u siebie ostatnio to iz na drogach na ktorych jezdzilem kiedys okolo 160km, teraz jezdze ponad 200km/h lekko hamujac na ostrych zakretach poprostu tak sie przyzwyczailem do tych dwoch aut ze naprawde jak wsiadam za kolko, czuje sie jakbym ja i auto stawalo sie jednoscia. I naprawde mam to gdzies ze ludzie mowia ze jestem swirem, dlaczego ? Bo ja jestem swirem, a BMW kocham za caloksztalt i nigdy w zyciu juz nie zmienie Marki. Poza tym kocham R6
Opublikowano

Co do tej rezerwy to w e34 jest to ok 8l czyli 10% pojemności baku.

Z tego co mi wiadomo e32 ma bak 100l, więc rezerwy będzie pewnie ok 10l

Tylko BMW jest ważne...

http://ot.mklub.net - Ciemna strona wpływu BMW na umysł człowieka :-]

Opublikowano

Kio 100 L ma tylko 750...

U mnie katalogowo 92 l

Dexter ten txt z ekonomizerem wielkości obrotomierza mnie rozwalił.... :roll2:

Black - Mighty - Wonderful
Opublikowano
A propo ekonomizera to moglby byc ten co temp. jest czyli 50l/100km na dziendobry a potem poprzez 100l az do 150l to bylby elitarny samochod ;]
Opublikowano

Pytam bo ostatnio miałem dziwną przygodę. Pojechałem na Ukrainę celem zatankowania taniej benzynki (2.07 zł :mad2: ) Przed wyjazdem postanowiłem nieco opróżnić zbiornik. Od jakiegoś czasu paliła mi się rezerwa i na granicy zabrakło mi paliwa (było troche po górę) więc odpaliłem na gazie. Na stacji benzynowej z trudem zatankowalem 75l a przecież mój zbiornik powinien mieć 90l :?:

Rok temu zmieniałem pompę paliwa na nieoryginalną i coś mi się wydaje, że ta pompa jest tak zamontowana, że nie jest w stanie wyciągnąć całosci paliwa (pozostaje jakieś 15l), tylko czy rezerwa powinna się palić gdy mam 15 l w zbiorniku :?:

Acha może mi ktoś powiedzieć jak spuścić troche benzynki bo chciałbym "podzielić" się z ojcem i bratem ? Ponoć można uruchomić pompę paliwa "na krótko" i wypompować przez przewód paliwowy :?:

kiedyś

E32 730

E36 318

Opublikowano
Ja jeszcze nie zatankowałem więcej niż 60l. Mam oryginalną pompę. Rezerwa zaczyna mi sie zapalać jak na wskaźniku jest 20l. Później gasnie i tak w połowie czyli wg wskaźnika ok 10l zapala sie na stałe. Ale nawet jak zrobie trochę kilometrów i wskazówka zejdzie do czerwonego pola to i tak nie wejdzie więcej niż 60l. Wydaje mi się, że za wcześnie mi się rezerwa zapala bo na wlączonym światełku można spokojnie przejechać 100km. Z drugiej strony po co dobijać pompę paliwa :cool2:
http://img842.imageshack.us/img842/1250/arto.png
Opublikowano
no to u mnie od pierwszego mrygnięcia rezerwy zrobie gdzieś z 50, ale końcówkę to już na oparach. Mówimy o jeździe po mieście...
Black - Mighty - Wonderful
Opublikowano
w E32 byly zbiorniki 81l 91l i 102l wystepowaly w roznych modelach z tym ze 81 nie wystepowaly w V12 ja wam powiem tak ja zawsze jezdze na ta sama stacje i zawsze tankuje pod korek znaczy az widac paliwo nad klapka i nie weszlo mi jeszcze wiecej paliwa niz 74l a mam zbiornik niby 91l a zawsze jade tankowac jak komputer pokazuje ze mam 8l na stanie to raz jak pokazuje ze moge zrobic ok 70km a skazowka jest na czerwonym polu ale nie pali sie rezerwa i tak to wyglada

PAL GUME NIE DUSZE

BMW KLUB SZCZECIN

Opublikowano
Słuchajcie nad czym tu gdybać w instrukcji obsługi jest napisane ile jest rezerwy, w przypadku e34 z 80l zbiornikiem, rezerwy jest ok 8l tak pisze w instrukcji. Jak ktoś ma instrukcje od e32 to niech zamieści dane dot. ilości rezerwy w tym modelu i będzie po krzyku

Tylko BMW jest ważne...

Opublikowano
Jak ktoś ma instrukcje od e32 to niech zamieści dane dot. ilości rezerwy w tym modelu i będzie po krzyku

na to właśnie liczyłem :?

kiedyś

E32 730

E36 318

Opublikowano

Jak masz ok pompe i plywak, i wszystko jest gites na swoim miejscu, to kontrolka rezerwy zapala sie jak w baczku pozostaje od 10 do 8 litrow paliwka.

Ile na tym da rade przechulac zalezy od motorku i lekkosci nogi kierujacego.

I po krzyku. :twisted2:

Opublikowano
ale po polsku nie ma instukcji obslugi

no to co ?? a w innym języku będzie inaczej napisane??, instrukcja jest typowo obrazkowa więc łatwo się domyśleć

Tylko BMW jest ważne...

• Moderatorzy
Opublikowano
Alan jak jesteś takim szybkim i hardcorowym kierowcą to może pościgaj się na torze a nie na ulicy?! Chętnie zobaczę jak jeździsz te 200 km/h i lekko hamujesz na zakrętach :lol:
Opublikowano
Alan jak jesteś takim szybkim i hardcorowym kierowcą to może pościgaj się na torze a nie na ulicy?! Chętnie zobaczę jak jeździsz te 200 km/h i lekko hamujesz na zakrętach :lol:

:twisted2: :lol:

"We at BMW do not build cars as consumer objects, just to drive from A to B. We build mobile works of art" - Chris Bangle
Opublikowano

Alan jak jesteś takim szybkim i hardcorowym kierowcą to może pościgaj się na torze a nie na ulicy?! Chętnie zobaczę jak jeździsz te 200 km/h i lekko hamujesz na zakrętach

Tez to chetnie zobacze, szczegolnie lekkie hamownaie.. :twisted2: :twisted2: :wink:

Opublikowano
Tez to chetnie zobacze, szczegolnie lekkie hamownaie.. :twisted2: :twisted2: :wink:

Płonące tarcze :lol:

http://img426.imageshack.us/img426/2232/bmwsiga7ar.jpg