Skocz do zawartości

Hamownia we Wrocławiu - gdzie i jaki koszt ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, czy ktoś wie gdzie we Wrocławiu znajdują się jakieś hamownie ? Chciałbym sprawdzić czy auto trzyma serie. Jeśli znacie to podajcie orientacyjne ceny. Słyszałem coś o Jetronicu na Opolskiej ale podobno pomiar tam kosztuje 300zł. Z góry dzięki za odpowiedzi.
Opublikowano
Dzięki risto, widziałem już ten link wcześniej i czytałem właśnie na innych forach jaka jest u nich cena pomiaru jednak postanowiłem się upewnić i właśnie 300zł stało się faktem a nie domysłem :D A może orientuje się ktoś gdzie w dolnośląskim jest jakaś hamownia gdzie pomiar można wykonać za normalną cenę jak w innych dużych miastach ?
Opublikowano
Dzięki risto, widziałem już ten link wcześniej i czytałem właśnie na innych forach jaka jest u nich cena pomiaru jednak postanowiłem się upewnić i właśnie 300zł stało się faktem a nie domysłem :D A może orientuje się ktoś gdzie w dolnośląskim jest jakaś hamownia gdzie pomiar można wykonać za normalną cenę jak w innych dużych miastach ?

Jedż do Masters'a , najlepiej jak by się kilka osób zebrało wtedy można negocjować bo 300zł to zdecydowanie za dużo , o 1/2 za dużo

Opublikowano

Mike68 a orientujesz się jaki jest koszt pomiaru gdzieś w Krakowie ? Może kiedyś przejazdem bym wstąpił gdzieś tam na taki pomiar.

A co do zebrania kilku osób to może tutaj na forum znaleźliby się jacyś chętni na taki pomiar we Wrocławiu ? Kiedyś czytałem gdzieś na forum, że właśnie przy większej liczbie chętnych dają dość duże upusty.

Opublikowano
Mike68 a orientujesz się jaki jest koszt pomiaru gdzieś w Krakowie ? Może kiedyś przejazdem bym wstąpił gdzieś tam na taki pomiar.

A co do zebrania kilku osób to może tutaj na forum znaleźliby się jacyś chętni na taki pomiar we Wrocławiu ? Kiedyś czytałem gdzieś na forum, że właśnie przy większej liczbie chętnych dają dość duże upusty.

W Krakowie jest ich kilku głównie V-Tech , TCC i inne firmy , nie znam kosztu bo zawsze hamownia jest za free przy chipowaniu i nie interesowało mnie to , sam chciałbym schamować moje bo jak chipowałem to Master's w Katowicach nie dysponował jeszcze hamownią RWD dla automatów a teraz już mają w Krakowie też ale nigdy nie mogę się wybrać to mam 50km do Krakowa no i czasu też brak ale tak prosto sie dowiedzieć , wystarczy zadzwonić , każda firma ma stronę WWW wystarczy tylko w Google wklepać nazwę

• 4 lata później...
Opublikowano

Witam,

Jestem studentem 3 roku na kierunku Mechanika i Budowa Maszyn na Politechnice Wrocławskiej i poszukuję posiadacza samochodu hybrydowego który chciałby bezpłatnie poddać swój samochód badaniom na hamowni podwoziowej.

Badania będą przeprowadzone przez mojego Promotora który jest specjalistą w tej dziedzinie a wyniki badań zostaną udostępnione właścicielowi i posłużą mi również do napisania pracy dyplomowej.

czy mógłbym poprosić o pomoc w poszukiwaniach, sądzę że może któryś z forumowiczów byłbym szczęśliwym posiadaczem takiego cuda?

Pozdrawiam,

Tomasz Woźniak

Opublikowano

proponuje wejśc na forum samochodu który jest hybrydowy, prius, jakieś tam hondy civic też były, z bmw to x5 i x6 są jakieś wersje z silnikiem elektrycznym ale to już 4x4.

Skoro pytasz w dziale e46 to chyba wiesz ze nie bylo wersji hybrydowej, przynajmniej w oficjalnej sprzedaży bo w zakamarkach fabryk różne cuda mogły powstać.

szukam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Do lexusa proponuję zajrzeć :8)

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.