Skocz do zawartości

320d Jak dziala zaluzja chlodnicy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Pytanie jak w temacie.Jak zimny to zamknieta ma byc a jak nagrzana chlodnica to otwarta??Ja mam caly czas otwarta.Szukalem ale cos ostatnio ta wyszukiwarka nic nie znajduje.Jesli pamietacie taki temat dajcie linka Prosze :modlitwa:
Opublikowano
zimny zamkinieta...cieply otwarta..tam jest taki zawor podcisnienia z boku taki grzybek i on jest za to otwieranie i zamykanie odpowiedzialny..jest opcja ze kupiles auto niedawno bylo po kolizji wczesniej i tak handlarze robia ze blokuja ja na otwarciu bo nie chca ponosic kosztow zwiazanych z naprawianiem jej...albo poprostu padla w tej korzystniejszej pozycji dla auta ..zima zamknieta mu raczej krzywdy nie zrobi ale latem w korku pewnie tak..pozdr
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
gdzie szukać tej żaluzji i z czego ona jest wykonana, muszę u siebie poszukać nawet nie wiedziałem że jest takie cuś..
Pozdrawiam
Opublikowano
Pytanie jak w temacie.Jak zimny to zamknieta ma byc a jak nagrzana chlodnica to otwarta??Ja mam caly czas otwarta.Szukalem ale cos ostatnio ta wyszukiwarka nic nie znajduje.Jesli pamietacie taki temat dajcie linka Prosze :modlitwa:

otwarta na zimnym przy wyłączonym silniku, czy także przy pracującym?

jak tylko przekręcisz kluczyk do pozycji 2 to na zimnym powinna się zamknąć, tak przynajmniej jest w 320d mojego kuzyna

ONLY ANIA, ONLY BMW
Opublikowano
330 nie ma zaluzji..320 ma pozdro

Ja jej nie widzę w moim ale muszę się przyjżeć raz jeszcze , przecież to nie jest jak paczka zapałek tylko na szerokość chłodnicy więc powinno się widzieć ' gołym okiem ' tak myslę :mrgreen:

Opublikowano

Ja jej nie widzę w moim ale muszę się przyjżeć raz jeszcze , przecież to nie jest jak paczka zapałek tylko na szerokość chłodnicy więc powinno się widzieć ' gołym okiem ' tak myslę :mrgreen:

najlepiej jak autko jest na podnosniku jak spojrzysz od dolu na 200% zauwazysz :cool2:

joke12
Opublikowano

najlepiej jak autko jest na podnosniku jak spojrzysz od dolu na 200% zauwazysz :cool2:

To może dlatego jej nie widzę , a jak otworzę maskę i odpale auto to nie powinna się zasunąć ? wtedy będzie ją widać no ale przez nerki nie widać jej jak jest zasłonięta ?

Opublikowano

@Mike68 przez nery jej nie widać jak jest zasłonięta, zdejmij ten wlot powietrza co jest nad chłodnicą. Dwa kołeczki rozporowe ciągniesz szczypcami za wystające szpilki i wychodzą. Wtedy na pewno będziesz widział ją :cool2:

Pozdro

Diagnoza INPA & DIS Garwolin i okolice kontakt PW

http://www.motostat.pl/user_images/21280/icon1.png

http://waldii.republika.pl/bmwdriver.gif

Opublikowano
@Mike68 przez nery jej nie widać jak jest zasłonięta, zdejmij ten wlot powietrza co jest nad chłodnicą. Dwa kołeczki rozporowe ciągniesz szczypcami za wystające szpilki i wychodzą. Wtedy na pewno będziesz widział ją :cool2:

Pozdro

OK, ale chyba jest bo szybko się nagrzewa i utrzymuje temperature

• 1 rok później...