Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
a jak mozna usunac te oznaczenia??chodzi mi o to czy jak je zerwe a samochod ma juz 10 lat ,to czy nie bedzie sladow na tylniej klapie zadnych???

Podgrzej najpierw suszarka (albo opalarka ale delikatnie!!!!) do jakichs

80 stopni, klej sie zmiekczy i delikatnie zdejmiesz oznaczenia.

nastepnie zmyj zwykla, ekstrakcyjna benzyna (nie probowac zadnych

innych rozpuszczalnikow a juz na pewno nie acetonu bo zmatowi lakier).

to podgrzanie nie zaszkodzi lakierowi? bo tez bym sobie zdjal oznaczenia

W komorze lakierniczej powloki sa suszone w podobnych temperaturach

i trwa to nawet do kilku godzin. Powierzchnia ciemnego samochodu

w bardzo nasloneczniony dzien potrafi miec taka temperature.

Punto75>BravoGT>MB260E>MBC280>*PuntoHLX>MBC320>MBE50AMG>VectraC>BMW528 . it's nice to be important but it's more important to be nice

>>> psychop's lab mike.xray.pl

Opublikowano
to podgrzanie nie zaszkodzi lakierowi? bo tez bym sobie zdjal oznaczenia

Ty lepiej nie kombinuj :nienie: bo 3,5 L to nie ma sie czego wstydzic :twisted2: ,a jak operacja sie nie powiedzie to po co narazac sie na dodatkowe koszty

BMW nie dla idiotów :naughty: :diabel_smiech: , LPG :naughty:
Opublikowano
lakiernik robi tak.. bierzesz nożyk (taki z wysuwanym ostrzem które sie odłamuje, nie wiem jak dokładnie sie to nazywa) odcinasz znaczek ale nie po lakierze tylko przy samym znaczku, tak żeby nie dotykać lakieru. Cała guma która zostaje bardzo ładnie i bez problemu schodzi przygrzana.
Opublikowano
Lepeij jak nie ma niz na jakims 318 widze M.

ogolnie mysle ze znaczek M powinien figurowac jedynie na samochodach posiadajacych silnik Mpower, no ale ludzie maja milion wytlumaczen na powod przyczepienia sobie tego znaczka :)

ale moze sie nie znamy i tabliczka dodaje 50koni :)

Opublikowano
Znaczek odciąć a pozostałości z kleju zdjąć takim gadżetem do wiertarki (kołko z gumy) wszystko łądnie schodzi, zwałkowany klej benzynką.
Opublikowano
Lepeij jak nie ma niz na jakims 318 widze M.

ogolnie mysle ze znaczek M powinien figurowac jedynie na samochodach posiadajacych silnik Mpower, no ale ludzie maja milion wytlumaczen na powod przyczepienia sobie tego znaczka :)

ale moze sie nie znamy i tabliczka dodaje 50koni :)

witam

ale jest znaczek M3

i jest znaczek ///M

i co ja mam 325 mam z tyłu znaczek ///M lusterka z M3 czarny gril i brewki i lewarek z znaczkiem M

i takie juz kupiłem

i co wg ciebie mam wyrzucic ten znaczek i lusterka ??? i kupic zwykłe ??

przeciez znaczek ///M nieznaczy ze mam M3

mi sie moje autko podoba i jecze nikt mi nie powiedział ze mam lusterka wiocha albo ze mi ten znaczek nie pasuje

czescto widze które maja po 4 znaczki M3 a ztyłu bebny hamulcowe i co tylko sie usmiechne dwa nizej i papa

mysle ze jak ktos ma 316 i i naklei sobie ///M to raczej upiekszy swój samochód

i wcale nie mysle ze to jakis obciach

ale jak widze na przednim grilu M3 z tyłu ///M na błotnikach tez a gosc ma popekane zderzaki odstaja uszczelki popekane plastiki i ogólnie nie dba o autko to nie mam pytan

w poprzedniej 318 miałem czysta klape tylko znaczek bmw na srodku i robiła wrazenie duzo wieksze z tyły niz bmw z napisem 3xx

mysle ze 316 czyste zadbane na ładnych alu ze znaczkiem ///M jest ładne

pozdrawiam

POSPOLITUS MANIAKUS BEEMWUUS
Opublikowano
Mysle, ze jak ktos ma M-Pakiet to moze sobie spokojnie naklejac ///M. M3 to nie jest ale pakiecik upiekszjacy owszem :D

BMW - Bedziesz Mial Wrazenia

Pozdrawiam

Reaven

Opublikowano

Ostatnio miałem przyjemność :wink: rozmawiać z gościem o gazie w BMW. Myślę teraz o jakims dużym silniku i o włożeniu gazu. A on PROFANACJA :modlitwa: , jak możesz!!! I drze :o japę na całą okolicę. Potem zaprosił mnie do swojej beci bo chciał pokazać jakie autko sprowadził. Kupił E30 318. Oglądam w środku a on do mnie - "zobacz z tyłu jaki ładny :shock: znaczek dziś przykleiłem..." Oczywiście M3 :duh: . I TO JEST WŁAŚNIE PROFANACJA BMW :!: :!: ...

Oczywiście gość nie rozumiał moich argumentów.

Opublikowano

Najlepiej zdjac znaczek za pomoca suszarki i nitki do zebow :mrgreen: .

Samochod bez znaczka zdecydowanie latwiej sie myje , woskuje itd

Poza tym kogo to obchodzi jakim modelem jezdzimy, wazne ze pozostaje na klapie logo BMW :cool2:

Opublikowano
Znam jednego goscia co latał wczesniej E32 740 V8 a teraz ma E34 ale też 4.0l V8 na dodatek w Touringu i specjalnie na klapię zapodał znaczek 525 TDS - wten sposób czasami denerwuje innych kierowców na światłach :D

Ale kto się zna to spostrzeże podstęp bo te TDS'y nie miały podwójnego wylotu rury wydechowej. :-)

pierwsze Tds-y miały podwójną rure wydechową :dance:

Opublikowano
Czesto nie sa tez odtwarzane

po naprawach blacharsko-lakierniczych (prawde mowiac ich stan i polozenie to bardzo podstawowy test czy klapy byly dotykane przez lakiernikow).

No wlasnie polozenie oznaczen na klapie albo ich znajomosc moze byc pomocna :wink: przy zakupie auta ,widzialem juz w takich miejscach :roll2: .

Osobiscie nie posiadam oznaczenia ,przemawia do mnie argument ze latwiej sie woskuje :D

Opublikowano
Znam jednego goscia co latał wczesniej E32 740 V8 a teraz ma E34 ale też 4.0l V8 na dodatek w Touringu i specjalnie na klapię zapodał znaczek 525 TDS - wten sposób czasami denerwuje innych kierowców na światłach :D

Ale kto się zna to spostrzeże podstęp bo te TDS'y nie miały podwójnego wylotu rury wydechowej. :-)

:hand: Według katalogu części ani pierwsze E34 TDS ani ostatnie nie miały podwójnego wylotu.

Pozdrawiam

Gomes

Opublikowano

Witam

To i ja sie przylacze do temau.

U mnie nie ma zadnego znaczka na kalpie oprocz napisu sport i jest to polakierowane bezbarwnie a ja sie zastanawiam czy to jakis palant sobie przykleil ?bo fabryczne chyba niemozliwe.Chetnie bym to usunal ale sie boje,ze cos zniszcze.Czy ktos nma cos takiego?

pozdrawiam

Opublikowano

:hand: Według katalogu części ani pierwsze E34 TDS ani ostatnie nie miały podwójnego wylotu.

Ja mam E34 TDS i podwojny wylot :D Nie taki jak w benzynce. TDSy maja rurki zagiete do dolu jak TDI w VW. W zasadzie wszystkie TDSy jakie widzialem maja podwojne wyjscie. 2.5TD i 2.4TD mialy pojedyncze. To tyle OT :D

BMW - Bedziesz Mial Wrazenia

Pozdrawiam

Reaven

Opublikowano

Propoznaczka , kupiłrem swoją siudemkę też ze znaczkiem M :). miałem go odklejić ale właśnie nie wiedziałem jak to dobrze zrobić.

No ale słuchajcie tego, przyjeżdźam tydzeń temu na stacje zatankować no i wyskakuje gość - z wyglądu napewno znawca marki :D , zaczyna się że skóra, automat, elektryczne szyby... i wzmocniona wersja - Mka iże on kiedyś też taką jeździł ale ma golfa gti(czy coś podobnego) i kiedyś się ścigał z Mką i jest gorsza od jego WW

na swoje nieszczęście tankowałem do pełna.

W najbliższym czasie zrywam ten napisik skoro wiem już jak :D .

obecnie Alfa 156 GTA SW
Opublikowano

he niezle a ja nie zrywam

i mam nadzeije ze w przyszłosci zmienie go na M3

(tzn nowy znaczek i prawdziwe M3)

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

POSPOLITUS MANIAKUS BEEMWUUS
Opublikowano
Propoznaczka , kupiłrem swoją siudemkę też ze znaczkiem M :). miałem go odklejić ale właśnie nie wiedziałem jak to dobrze zrobić.

No ale słuchajcie tego, przyjeżdźam tydzeń temu na stacje zatankować no i wyskakuje gość - z wyglądu napewno znawca marki :D , zaczyna się że skóra, automat, elektryczne szyby... i wzmocniona wersja - Mka iże on kiedyś też taką jeździł ale ma golfa gti(czy coś podobnego) i kiedyś się ścigał z Mką i jest gorsza od jego WW

na swoje nieszczęście tankowałem do pełna.

W najbliższym czasie zrywam ten napisik skoro wiem już jak :D .

co za koleś ...taaa...jasnie - GOLF GTI nawet Ferrari Enzo pozamiata :D :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

do mnie tez sie kiedys taki popapraniec przyczepił - podjechał Golfem II 1.8 z jakims tam znaczkiem GT czy GTI , nieważnie. No i zaczeły sie opowiesci , jak to ma wzmocnioną wersje, kanadyjską ( BUAHAHA: D ) i już jechał 260 km/h i mozna by szybciej , ale komputer nie pozwala ( HAHAAAHAHAHA) - mało nie umarłem ze śmiechu. Ale jak juz sie pozbierałem, to zaproponowałem mu mały wyscig na dwupasmówce na Świecko. Tak towarzysko - o skrzynke piwka - ochoczo się zgodził ...no i piwa się nie napił :D tak do 140 to jeszcze go widziałem lusterku :lol: :lol: :lol: ale potem, jak pociągnąłem na czwórce do 212 to gdzies mi zniknął :D

ale okazał sie honorowy i dotrzymał zakładu . wyscig skwitował- "chyba musze świece zmienic"

HAHA

:lol: :lol: :lol:

pozdro

Opublikowano
JA ma kilka uwag co do znaczków .Mam znajomego co ma e-30 z 2,5lpod maską i bezszczelnie przyczepionym znaczkiem z e-36 316.Na który nabiera buraków z golfów GTI .Ja nie mam oznaczeń na swojej i jestem zadowolony bo nikt nie wie jakie koniki drzemią pod maską i dobrze bo po jakimś sprincie z pod świateł kopara i spada jak śię dowiadują że to tylko 730 i to w dodatku na gazie.
Opublikowano

Cze

Może wytłumaczycie skąd się wzięło oznaczenie 318 TI w Compacie E46 ( właśnie mi się świeżo trafił ) skoro pojemność silnika to 1995cm3

Pozdrówko! Blaha :norty:

• 2 tygodnie później...