Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Niech ktoś mi wytłumaczy jak to jest z oznaczeniami samochodu. Chodzi mi o oznaczenia na tylnej klapie, jedne je mają a inne nie. Od czego to zależy, czy od pierwszego właściciela, rocznika?
Opublikowano (edytowane)
W nowym (jak kupujesz) możesz sobie zaznaczyć, że nie chcesz oznaczeń. Jeśli je jednak już masz możesz zawsze zdjąć. Żaden problem :cool2: Edytowane przez atonre
http://img842.imageshack.us/img842/1250/arto.png
Opublikowano
prawdopodobnie od wersji wyposażenia chociaż one i tak przeważnie maja full wypas ale ja spotkałem się częstoz taką sytuacją że po prostu były malowane i nie naklejano juz napisów. ewentualnie możnaby zadzwonić do ASO jak pewnie widzisz na nowych modelach są oznaczenia i to na kazdym
Opublikowano
Jeśli je jednak już masz możesz zawsze zdjąć

Miałem je tylko w pierwszej 7, a w pozostałych już nie.... i dobrze bo lubię sie poruszać in'koguto.

jak pewnie widzisz na nowych modelach są oznaczenia i to na kazdym

Zapewniam Cię, że nie na każdym..

Opublikowano

Miałem je tylko w pierwszej 7, a w pozostałych już nie.... i dobrze bo lubię sie poruszać in'koguto.

Ja też :mrgreen:

http://img842.imageshack.us/img842/1250/arto.png
Opublikowano
W nowym (jak kupujesz) możesz sobie zaznaczyć, że nie chcesz oznaczeń. Jeśli je jednak już masz możesz zawsze zdjąć. Żaden problem :cool2:

Dokładnie tak jest - przynajmniej od E38 w "zwyż", ale wcześniej chyba też tak było (np. E34, E32). I taka ciekawostka - ta opcja jest gratisowa - jezeli chcesz napis, to nic nie doliczają (z resztą byłoby chyba troszkę śmieszne ;))

Przeważnie nie mają oznaczeń te ze słabszymi silnikami ;), ale nieraz i 750i też nie ma, aby nie innych drażnić ;)

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano
Niech ktoś mi wytłumaczy jak to jest z oznaczeniami samochodu. Chodzi mi o oznaczenia na tylnej klapie, jedne je mają a inne nie. Od czego to zależy, czy od pierwszego właściciela, rocznika?

to wszystko zalezy od zamawiajacego samochod , opcja rzeczywiscie jest za darmo ze znaczkiem ,to samo jak z pakietem dla palacych :) czesto widzi ostatnio na samchodach marki BMW te znaczki M z tylu , wlasciwie nie wiem po co ludzie je naklejaja?

"We at BMW do not build cars as consumer objects, just to drive from A to B. We build mobile works of art" - Chris Bangle
Opublikowano

Wylacznie od widzimisie wlasciciela. Zamawiajac pojazd masz taka

opcje fabryczna "Kennzeichen Ausfall" czyli po prostu dostajesz

samochod bez znaczkow. Opcja jest bezplatna.

Niektorzy wlasciciele nie chcac sie afiszowac z mocnym (czy tez slabym;)

motorem samodzielnie usuwaja oznaczenia. Czesto nie sa tez odtwarzane

po naprawach blacharsko-lakierniczych (prawde mowiac ich stan i polozenie to bardzo podstawowy test czy klapy byly dotykane przez lakiernikow).

Punto75>BravoGT>MB260E>MBC280>*PuntoHLX>MBC320>MBE50AMG>VectraC>BMW528 . it's nice to be important but it's more important to be nice

>>> psychop's lab mike.xray.pl

Opublikowano

to wszystko zalezy od zamawiajacego samochod , opcja rzeczywiscie jest za darmo ze znaczkiem ,to samo jak z pakietem dla palacych :) czesto widzi ostatnio na samchodach marki BMW te znaczki M z tylu , wlasciwie nie wiem po co ludzie je naklejaja?

Co wchodzi w skład pakietu dla palących?

Opublikowano
Co wchodzi w skład pakietu dla palących?

popielniczki oraz zapalniczka. w innych wersjach masz tam po prostu

male schowki i zaslepke w gniazdku 12v.

Punto75>BravoGT>MB260E>MBC280>*PuntoHLX>MBC320>MBE50AMG>VectraC>BMW528 . it's nice to be important but it's more important to be nice

Opublikowano
To zależy od modelu - np. w E38 np. jest zapalniczka i popielniczka :D, a w wersji dla niepalących jest schowek na monety. :)

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano
:) chyba razem pisaliśmy :D

Ale ja nacisnalem "wyslij" cztery minuty wczesniej ;)

Opublikowano
fajnie mieć 540 i nakleić 518 :)

Pan Filip z MPWRu ma M3 a znaczek od 316 , cichociemny 316Turbo :wink: :D

"We at BMW do not build cars as consumer objects, just to drive from A to B. We build mobile works of art" - Chris Bangle
Opublikowano

Co do znaczkow, wole jak jest , ale tez ladne sie prezentuje jak nie ma.

Lepeij jak nie ma niz na jakims 318 widze M.

Swoja droga to w sklepie BMW lub w ASO powinni troche obnizyc ceny tych znaczow, bo chcialem zalozyc, ale wole ta kase wydac na inne zbozne cele, a komfortu od tego znaczka nie przybywa. Wole przepuscic ta kaske przez zbiornik, i miec frajde z jazdy.

A kto sie zna na marce to i tak bedzie wiedzial ze M5 to nie jest. :twisted2:

Opublikowano
Znam jednego goscia co latał wczesniej E32 740 V8 a teraz ma E34 ale też 4.0l V8 na dodatek w Touringu i specjalnie na klapię zapodał znaczek 525 TDS - wten sposób czasami denerwuje innych kierowców na światłach :D
http://img221.imageshack.us/img221/9561/bmw9bq.jpg
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
a jak mozna usunac te oznaczenia??chodzi mi o to czy jak je zerwe a samochod ma juz 10 lat ,to czy nie bedzie sladow na tylniej klapie zadnych???

Podgrzej najpierw suszarka (albo opalarka ale delikatnie!!!!) do jakichs

80 stopni, klej sie zmiekczy i delikatnie zdejmiesz oznaczenia.

nastepnie zmyj zwykla, ekstrakcyjna benzyna (nie probowac zadnych

innych rozpuszczalnikow a juz na pewno nie acetonu bo zmatowi lakier).

Opublikowano
a jak mozna usunac te oznaczenia??chodzi mi o to czy jak je zerwe a samochod ma juz 10 lat ,to czy nie bedzie sladow na tylniej klapie zadnych???

Podgrzej najpierw suszarka (albo opalarka ale delikatnie!!!!) do jakichs

80 stopni, klej sie zmiekczy i delikatnie zdejmiesz oznaczenia.

nastepnie zmyj zwykla, ekstrakcyjna benzyna (nie probowac zadnych

innych rozpuszczalnikow a juz na pewno nie acetonu bo zmatowi lakier).

to podgrzanie nie zaszkodzi lakierowi? bo tez bym sobie zdjal oznaczenia

http://img489.imageshack.us/img489/2486/zz1dk5.gif
Opublikowano
Znam jednego goscia co latał wczesniej E32 740 V8 a teraz ma E34 ale też 4.0l V8 na dodatek w Touringu i specjalnie na klapię zapodał znaczek 525 TDS - wten sposób czasami denerwuje innych kierowców na światłach :D

Ale kto się zna to spostrzeże podstęp bo te TDS'y nie miały podwójnego wylotu rury wydechowej. :-)

Pozdrawiam

Gomes