Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No pewnie zze 2.8 :D

Ja bede sprzedawal swoja, ale nie na sile. Jak ktos bedzie chcial to kupi i tyle.

Zdecydowalem tak po tym jak mi spalila moja Zetka z 1.8 8,4l/100km na trasie 750km przy max predkosci 120 (oszczedna jazda)

Sprzedam: tylnie lampy od Z3
  • Odpowiedzi 1,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
koledzy a jak sie takim cabrio jeżdzi w zimie, oczywiście przy zamknietym dachu :lol: I co myslicie o tej sztuce?? http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C12367660

I czy nie lepiej kupic 2.8?? Bo z tego co czytam to pali niewiele wiecej od 1,8 I ile moze kosztowac hardtop i ewentualna naprawa softtop??

z góry dzieki

pozdrawiammm

Na wszystkie twoje pytanie znajdziesz odpowiedz na tym forum. Bylo walkowane dziesiatki razy. Szukanie nie boli...

Batim jak na 2,8 to cena bardzo niska. Dprawdz ja dokladnie zebys pozniej nie zalowal...

Opublikowano

no wlasnie szukalem :D ja chyba nie kumam tej opcji szukaj :D

No narazie nie sprzedalem swojej, ale jestem ciekaw co z ta jest nie tak ze taka cena

ps. jakbys mogl mi znalezc cos o tej konkretnej zetcee... :D bede wdzieczny ;]

Opublikowano

a fakt ;] jakos nie skumałem :D

no to w takim razie jak ktos zauwazy cos nie tak w tej srebrnej 2.8 niech pisze.

Mi na 1 rzut oka nie pasuje komora silnika, kielichy jakies... jakby opalone ?

Opublikowano

Ja bede sprzedawal swoja, ale nie na sile. Jak ktos bedzie chcial to kupi i tyle.

Zdecydowalem tak po tym jak mi spalila moja Zetka z 1.8 8,4l/100km na trasie 750km przy max predkosci 120 (oszczedna jazda)

Batim zrób swap na 3.0, 2.8 jeździ już troche...3.0 w budzie przed liftowej bedzie fajnym egoztykiem, możesz trafić silnik 3.0 z angola z małym przebiegiem :cool2: pozatym różnica w cenie 2.8 a 3.0 za granicą jest baardzo duża. Spalanie praktycznie na tym samym poziomie myslę, ze plusy przewyższają jedyny mankament, że to nie będzie fabryczne 3.0 tylko 1.8 po swapie. No i będzie zeta śmigać lepiej niż Honda s2000 :norty:

http://img214.imageshack.us/img214/7770/z3roadsterturninwheelsln4.gif
Opublikowano
jak cos moja Z3 na sell... 1.8 wlasnie z hardtopem :] i 17 alu.

Ja chce 2.8.

:mrgreen: a nie chcesz mojej kupić? :D i świeży hardtop ma i 2.8 i szpere ma i widschot i dziś zakupiłem w zgierzu oryginalne lampy na tyl z bialym kieruniem :lol: i za kilka dni bede miał zmodowane przednie lampy :mrgreen: no i jeszcze carbon ma w środku :shock:

były e36 od 316 do 320,kilka e46 od 318 do 323,e39 525tds,z3 2.8,z4 3.0

z4 jest fajne ;) ale tylko e89

http://img442.imageshack.us/img442/4116/z4avatar.png

Opublikowano
Batim, wydaje mi sie ze bylo o tej zZz... pamietam te kielichy i ten przod... sena wcale nie jest niska 22000 + 18% akcyza :cry2:
ZAPRASZAM UZYTKOWNIKOW SERII Z !>KLiK
Opublikowano
ja nie :) nawet jak bym dostal dobra cene :) no chyba ze ktos by chcial zamienic moja na taka sama tylko ze z S54 :norty:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Hehhe

Ja często swoją podróżuję na trasach rekreacyjnie i najwięcej mi spaliła średnio 9,2 l/100km. W zaszłym roku w trasie nad morze i z powrotem spaliła 8,6 l/100km....

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
czy teraz kazdy z was swoje auto sprzedaje?? :shock:

Saron ja już chyba rezygnuje ze sprzedaży. Gdzie ja znajdę takie auto? :)

Opublikowano

heh to masz chyba houek bardzo lekka noge :)

mi najmniej spalila chyba 8,2 z OBC ale wiem ze litr musze do tego gorzucic czyli 9,2 a najwiecej spalila mi jak lecielismy z kumplem do Szymbarka na Kaszubach. On 330 a ja Z3 2,8 i srednio wyszlo mi 14,7 na trasie :duh:

przypomnialo mi sie ze bylem dzisiaj w garazu i zapomnialem spisac numeru z felgi :mad2:

obiecuje ze nastepnym razem bede pamietal

Opublikowano
spaliła 8,6 l/100km....

zawsze sobie obiecuje ze tym razem pojade tak w trasie zeby zobaczyc jak najmniej mi spali :norty: chyba mam slaba wole ;)

Witkowi spalila na trasie 8,9l/100km wiec prawie tyle co 2,8 :twisted: lubie to moje autko - kto by przypuszczal ze moze byc takie ekonomiczne :mrgreen:

ps. Bumblebee przenies moze te nasze gadanie z tego tematu do odpowiedniego nie zwiazanego z zakupem - chociaz spalanie ma wplyw na zakup i wybor odpowiedniego motoru w zZz ;)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

mi najmniej spalila chyba 8,2 z OBC ale wiem ze litr musze do tego gorzucic czyli 9,2 a najwiecej spalila mi jak lecielismy z kumplem do Szymbarka na Kaszubach. On 330 a ja Z3 2,8 i srednio wyszlo mi 14,7 na trasie :duh:

przypomnialo mi sie ze bylem dzisiaj w garazu i zapomnialem spisac numeru z felgi :mad2:

Staram się jeździć 110-120 km/h, przy wyprzedzaniu do 150km/h.....jakoś super wolno to chyba nie jest.

Od jakiś 3 tankowań średnio w cylku mieszanym nie przekracza mi 11 l/100km

Co do felg to już znam wymiary, więc nie musisz się fatygować. Nie mniej jednak dzięki za pamięć :cool2:

Opublikowano

swistar z mila checia kupie :D jak sprzedam swoja :D a ile chcesz tak z ciekawosci ???

no swapa na 3.0 ... to ciekawy pomysl :D tyle, ze no... to nigdy nie bedzie to samo co orginalne 3.0 tylko swap :(

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
swistar z mila checia kupie :D jak sprzedam swoja :D a ile chcesz tak z ciekawosci ???

no swapa na 3.0 ... to ciekawy pomysl :D tyle, ze no... to nigdy nie bedzie to samo co orginalne 3.0 tylko swap :(

Ja bym nic nie swapował - oryginał to oryginał.

Opublikowano
Lepszy swap, niż zlep z allegro niewiadomo jak poskładany, za konkretne 3.0 z małym przebiegiem trzeba słono zapłacić. Z tego co wiem 2.8 jeździ jak e36 2.8 więc szału nie ma, a widzę, że batim potrzebuje mocy ;)
http://img214.imageshack.us/img214/7770/z3roadsterturninwheelsln4.gif
Opublikowano

no to w takim razie jak ktos zauwazy cos nie tak w tej srebrnej 2.8 niech pisze.

Na moje oko trzeba je po prostu umyć, nadpalone to raczej prawa nie mają być ;) Sam napisał że nie mył komory, według mnie to + . Czy przyjechało na kołach to też nic pewnego i tego się nie dowiesz. Na moje coś ten pas przedni za bardzo się świeci jak by metalic, a chyba powinien być matowy lecz może to tylko złudzenie. No i wiadomo jak Wania pisał auto jest do opłat czyli akcyza przede wszystkim(nie mała pewnie ok 2-2,5tys), vat, recykling, rejestracja łącznie ok 4-4,5tys więc już Ci się robi 26-27 tys cena pewnie dobra ale to zależy od tego jak samochód naprawde wygląda i się sprawuje :D

http://obrazki.elektroda.pl/5027143500_1344194822.jpg
Opublikowano
Lepszy swap, niż zlep z allegro niewiadomo jak poskładany, za konkretne 3.0 z małym przebiegiem trzeba słono zapłacić. Z tego co wiem 2.8 jeździ jak e36 2.8 więc szału nie ma, a widzę, że batim potrzebuje mocy ;)

no potrzebuje bo cholera 1.8 to porazka... narazie bedzie mnie stac na 1.9 swap ::D heh jak sie nic nie zmieni to przynajmniej taki swap zrobie :D

Na moje oko trzeba je po prostu umyć, nadpalone to raczej prawa nie mają być ;) Sam napisał że nie mył komory, według mnie to + . Czy przyjechało na kołach to też nic pewnego i tego się nie dowiesz. Na moje coś ten pas przedni za bardzo się świeci jak by metalic, a chyba powinien być matowy lecz może to tylko złudzenie. No i wiadomo jak Wania pisał auto jest do opłat czyli akcyza przede wszystkim(nie mała pewnie ok 2-2,5tys), vat, recykling, rejestracja łącznie ok 4-4,5tys więc już Ci się robi 26-27 tys cena pewnie dobra ale to zależy od tego jak samochód naprawde wygląda i się sprawuje :D

jaka akcyza ? skad to sprowadzone ??

Opublikowano
akcyzę płacisz do każdego auta sprowadzonego z zagranicy, nieistotnie jakiego kraju, jedyny wyjątek jest do aut ciezarowych do nich placisz tylko vat(165zł). Niestety do silnikow o pojemnościach powyżej 2.0 akcyza to 18%, w niższych pojemnościach takich jak 1.8 i 1.9 wynosila by 13%
http://obrazki.elektroda.pl/5027143500_1344194822.jpg
Opublikowano
akcyzę płacisz do każdego auta sprowadzonego z zagranicy, nieistotnie jakiego kraju, jedyny wyjątek jest do aut ciezarowych do nich placisz tylko vat(165zł). Niestety do silnikow o pojemnościach powyżej 2.0 akcyza to 18%, w niższych pojemnościach takich jak 1.8 i 1.9 wynosila by 13%

a no rozumie. Ja z anglii bralem na mienie przesiedlencze czy jakos tak :D to pewnie dlatego nie placilem.

No ale tak czy siak... moja zetke wystawie zapewne na sell. Nie bedzie mi sie spieszylo. Jesli uda mi sie zrobic swapa to jej nie sprzedam.

Opublikowano

Staram się jeździć 110-120 km/h, przy wyprzedzaniu do 150km/h.....jakoś super wolno to chyba nie jest.

Od jakiś 3 tankowań średnio w cylku mieszanym nie przekracza mi 11 l/100km

mi jakoś nidgy nie udalo sie zejsc nizej 11l :( moze dlatego ze lubie zapier... :mrgreen:

były e36 od 316 do 320,kilka e46 od 318 do 323,e39 525tds,z3 2.8,z4 3.0

z4 jest fajne ;) ale tylko e89

http://img442.imageshack.us/img442/4116/z4avatar.png

Opublikowano (edytowane)
a nie chcesz mojej kupić? :D i świeży hardtop ma i 2.8 i szpere ma i widschot i dziś zakupiłem w zgierzu oryginalne lampy na tyl z bialym kieruniem :lol: i za kilka dni bede miał zmodowane przednie lampy :mrgreen: no i jeszcze carbon ma w środku :shock:

swistar, na serio sprzedajesz zetkę?

w temacie swapowania popieram houka. moim zdaniem lepiej sprzedać 1.8 i rozejrzeć się za czymś mocniejszym.

Edytowane przez platinum_boy
Kupię BMW Z4 3.0 lub Z3M