Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Rynek ustala ceny. Ale wg mnie sprzedajacy jesli wie ze ma ladny samochod to ceni go wyzej, a jak wie ze ma parcha to wali niska cene, moze ktos kto szuka "z3 szt.1 ;)" sie skusi. Przekonalem sie ostatnio ze cena samochodu w 70% przypadkow wynika z jego stanu. Slabe samochody sa tanie, prawdziwe okazje zdarzaja sie rzadko.

Ktos napisal ze auta tanieja, ale ladne sztuki zawsze beda w cenie i predzej czy pozniej znajda nabywce. Mysle ze cos w tym jest.

Cena rozsadna najnizsza ? hym ...30k?

O tym roadsterze byla mowa, wszyscy starzy zetkowi wyjadacze zgodnie stwierdzili ze wyglada bardzo dobrze. Przebieg ma ok 300kkm wiec to dobrze swiadczy o wlascicielu ze nie skrecil takiego przebiegu (=nie chce raczej nic ukryc).

Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]
  • Odpowiedzi 1,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Czesc. Wczoraj siedzialem w z3 2.8 - mam 188cm. Nie dotykalem glowa do podsufitki, nie dotykalem takze kolanami do kierownicy. Bardoz wygodne i mieszcze się idealnie. :). Nie ma obaw :).
Opublikowano

Panowie czy może ktoś podsumować gdzie powinny się znajdować tabliczki VIN? Przeszukałem całę forum ale informacje są nieco niekompletne - czasami sprzeczne.

Z tego co ustalilem

1. Numer wybity na grodzi?

2. Na podszybiu?

Czy jest gdzies jeszcze?

Jutro jadę oglądać kolejne E36 i potrzebuję pewności gdzie powinna być. Silnik 2.8 po lifcie, cabrio.

Opublikowano

W z3 jest wybity na podszybiu (na srodku).

I na naklejce (lub w pierwszych wypustach byla tam nitowana blaszka) przy prawym kielichu.

Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Czarna coupe była moja, jak ją sprzedawałem była w bardzo dobrym stanie, mechanicznie i wizualnie nic do zarzucenia, wręcz wypieszczona. W chwili sprzedaży miała ok 197tys km. Jeśli obecny właściciel dbał to nie powinno się wiele zmienić. Fotki z ogłoszenia są mojego autorstwa, więc poproś o aktualne zdjęcia.
Opublikowano
Na allegro co druga jest w m-pakiecie . Ludzie chyba mysla ze jak maja kierownice i galke z logami ///M to jest juz m-pakiet :lol: . W sumie 2szt. takich akcesoriow to juz moze byc "pakiet" :roll: :mad2: .
Opublikowano

Piotres a jak ma obniżone zawieszenie, skórę na desce i boczkach, skóre na dźwigni, szpere i pełen pakiet poduszek i do tego zestaw H-K - to już odpowiedni M-Pakiet?

Pozdro :)

Profil :)

może na jakimś zlocie obejrzysz nasze Zeeeettt :)

Opublikowano
Piotres a jak ma obniżone zawieszenie, skórę na desce i boczkach, skóre na dźwigni, szpere i pełen pakiet poduszek i do tego zestaw H-K - to już odpowiedni M-Pakiet?

Pozdro :)

Profil :)

może na jakimś zlocie obejrzysz nasze Zeeeettt :)

heh kiedys juz o tym dyskutowalismy, ale widze ze uparcie do tego wracasz. Zmartwie Cie - twoja tez nie ma M-pakietu bo ZADNA z3 go nie ma, on poprostu nie wystepowal w z3.

Z tym elementow ktore wymieniles to tylko obnizone zawieszenie podpada po pakiet M bo ta opcja ma w nazwie M-suspension. Ale wogole nie wiem o czym ta rozmowa.

A co ma np. skora na desce, 4 jaśki i glosniki HK do litery ///M to naprawde nie wiem. :oops: A ty wiesz?

Opublikowano

Hej, bardzo mi się podoba ta dyskusja.

a co ma do M-pakietu w innych modelach BMW np kawałek plastiku na zderzaku, czy listwa boczna na drzwiach do osiągów serii M ? Wszystko co nie jest pełną eMką jest tylko pakietem stylistycznym. Coś Ty taki zawzięty na te M-pakiety ?:)

Co złego w tym, że wyposażeniem z oznaczeniami M/// ktoś nazwie M-pakietem?

A z M-pakietu mam jeszcze szperę :)

I osobiście mi to obojętne- ważne że komuś się podoba i jest zadowolony z takiego "Mpakietu" jaki ma w swoim aucie. Ja mam np przyklejoną przez któregoś z poprzednich właścicieli nalepkę na tylnej klapie "M///" i co z tego - mam swój M-pakiet" heheheheh :) a ile daje radochy tym co na niego patrzą - ja go nie oglądam zbyt często :)

Opublikowano
Hej, bardzo mi się podoba ta dyskusja.

a co ma do M-pakietu w innych modelach BMW np kawałek plastiku na zderzaku, czy listwa boczna na drzwiach do osiągów serii M ? Wszystko co nie jest pełną eMką jest tylko pakietem stylistycznym. Coś Ty taki zawzięty na te M-pakiety ?:)

Co złego w tym, że wyposażeniem z oznaczeniami M/// ktoś nazwie M-pakietem?

A z M-pakietu mam jeszcze szperę :)

I osobiście mi to obojętne- ważne że komuś się podoba i jest zadowolony z takiego "Mpakietu" jaki ma w swoim aucie. Ja mam np przyklejoną przez któregoś z poprzednich właścicieli nalepkę na tylnej klapie "M///" i co z tego - mam swój M-pakiet" heheheheh :) a ile daje radochy tym co na niego patrzą - ja go nie oglądam zbyt często :)

Z tym calym M-pakietem chodzi o wpis w VINie . A Z3 po prostu nie moze miec wpisu w VINie ze ma M-pakiet bo powtarzam po raz n-ty ze nie byl on dostepny do z3. Dyskusja jest totalnie bez sensu.

To tak samo jak ludzie nazywaja E46 z dolozonymi zderzaki z M-packu II ze maja M-pakiet :duh: - g... maja, a nie M-pakiet. A gdzie progi, inne sprezyny i amorki, inne wahacze, nakladki na pedaly i podstopnica, short-shifter, kierownica zywcem przeniesiona z m3 e46, inna galka zmiany biegow, czarna podsufitka, inne fotele i listy na progi ? :duh:

Szpere ma pewnie 90% Z3 R6 . Tzn ja jeszcze nie slyszalem zeby R6 nie miala szpery, ale podobno istnieja takie (tak twierdza w Zgierzu, czy maja racje - pewnie nie ;) ). Nie mowiac juz o tym , ze szpera nie jest czescia M-pakietu w zadnym modelu BMW.

Ci co troche wiedza co w trawie piszczy co najwyzej z politowaniem sie usmiechaja widzac emblemat ///M na klapie twojej Z3. :duh: :mad2:

Opublikowano

I pewnie z tym znaczkiem tak jest - żę to badziewnie wygląda, ale nie chcę go zrywać, bo nie mam w planie polerowania karoserii dla starcia odbarwienia lakieru - raczej pójdzie cała do lakierowania kiedyś.

Piotres rany co Ty tak się pieklisz z tym M-pakietem... daj człowiekowi niech się cieszy, nie sie rozkoszuje tym co ma ..... Dramat, Kiedyś tych nerwów kopniesz w kalendarz :):):)

Opublikowano

Ja sie piekle ? Ja sie smieje z tych ludzi. A bardziej z tych ktorzy im w to wierza, bo napewno takich nie brakuje. :lol:

Kiedys pojechalem ogladac z kolega e46 320Ci (auto przedlift bez mpakietu a z przodu zalozony zwykly zderzak od polifta). A handlarz na to "kolega mi cos mowil ze to jest jakis zderzak M-pakiet czy cos takiego" ....a ja z kumplem tylko :lol: :lol: . Widac okreslenie M-pakiet bardzo pozytywnie wplywa na zainteresowanie bmw wsrod osob nie zaznajomionych z tematem.

Opublikowano

koles odpisal:

ezeli jest pan tak zainteresowany to odpowiem na pare podstawowych pytan

samochod jest w full wersji tz zawiesznie jest od Z3M tak jak uklad kierowniczy oraz mosta takze skrzynia
srodek jak pan moze nie zauwazyl jest takze caly od Z3M tz fotele kierwonica lewarek i jezeli jest pan taki znawca marki powinnien pan zwrocic na szczegoly np na glupie dywaniki ktore w zwyklych wersjach sa zupelnie inne :) niestety musze pana rozczarowac ale chyba ma nie jest pan dostatecznie poinformowany co to oznacza m pakiet :)

oceń moją ///M http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=98534&start=0

///M jak miłość

Sprzedam BMW 120d "083d, 120d E82 2011r, 520d '07 lift, 123d '08, Z4///M '08, info na http://www.fast-cars.pl

Opublikowano

to dopiero kurde dobry marketing- pojechał gościu ostro po bandzie....

zawiecha, kiera i układ kierowniczy od Z3M- hehehe to dopiero radocha >>>>

to już znaczna przegina :)

Opublikowano

no to jest fakt- taka gratka nie zdarza się często . bierz chłopie i się nie zastanawiaj >>>>>

no dobra żartowałem. nie rozmawiaj z nim- to niezły zawodnik jest :)

ale szkoda że nie ma 3.2- to jest fajna maszynka - rewelka :)

i do tego ta pojemność- to napewno jest silnik z M///

fotele ma fakt z wersji wyższej, kiere też gdzieś zachachmęconą no i dywaniki wydają się orginalne :)

Opublikowano

Darek, sam podkolorowales tego emaila ? :shock: Bo az sie nie chce wierzyc ze istnieja takie bezczelne tumany na tym swiecie.

A nie mowilem ze ludziom sie przewraca w glowie jak maja te 2litery ///M w samochodzie (kierownica + galka) ?

Typowy wiesniak z bmw :mad2: ...kiedy oni wszyscy sie w koncu do audi poprzesiadaja ? :P

Opublikowano
Z tym calym M-pakietem chodzi o wpis w VINie . A Z3 po prostu nie moze miec wpisu w VINie ze ma M-pakiet bo powtarzam po raz n-ty ze nie byl on dostepny do z3.

Nigdy z3 nie będzie w M-pakiecie :mrgreen: nawet jak się go dołoży to i tak będzie to zwykła z3.

To tak samo jak ludzie nazywaja E46 z dolozonymi zderzaki z M-packu II ze maja M-pakiet :duh: - g... maja, a nie M-pakiet. A gdzie progi, inne sprezyny i amorki, inne wahacze, nakladki na pedaly i podstopnica, short-shifter, kierownica zywcem przeniesiona z m3 e46, inna galka zmiany biegow, czarna podsufitka, inne fotele i listwy na progi ? :duh:

dodaj jeszcze lusterka ( to już rzadkość). U mojej żony w e46 jest wszystko co wychodziło w M-pakiecie i wszystko wpisane w VIN-ie. :cool2:

Wczoraj wertowałem ogłoszenia e46 coupe i co druga ma M-pakiet FUULLL-asty oczywiście. :duh: :duh: A jak dzwoniłem z ciekawości to o lusterkach nawet nie słyszeli :mad2:

aaaa piotres, listwy też są u Agi w ala karbonie oryginbalnym BMW,ale to tylko wzór :norty: Nie to co ręczny ulep karbonu u Ciebie.I w sumie nie potrzebnie się czepiasz o ten M-pakiet, bo każdy dokłada do auta co chce. Jeden przykleja znaczek ///M drugi zaś obszywa misiem kierownice :lol:

Ci co troche wiedza co w trawie piszczy co najwyzej z politowaniem sie usmiechaja widzac emblemat ///M na klapie twojej Z3. :duh: :mad2:
wstyd się przyznać ale 12lat temu w e36 tez miałem znaczek na klapie ///M :norty: sam go przykleiłem, teraz nikt by mnie nie zmusił do tego :mad2:

wiem jedno, że gust się czasem zmienia :cool2:

były e36 od 316 do 320,kilka e46 od 318 do 323,e39 525tds,z3 2.8,z4 3.0

z4 jest fajne ;) ale tylko e89

http://img442.imageshack.us/img442/4116/z4avatar.png

Opublikowano
Z tym calym M-pakietem chodzi o wpis w VINie . A Z3 po prostu nie moze miec wpisu w VINie ze ma M-pakiet bo powtarzam po raz n-ty ze nie byl on dostepny do z3.

Nigdy z3 nie będzie w M-pakiecie :mrgreen: nawet jak się go dołoży to i tak będzie to zwykła z3.

To tak samo jak ludzie nazywaja E46 z dolozonymi zderzaki z M-packu II ze maja M-pakiet :duh: - g... maja, a nie M-pakiet. A gdzie progi, inne sprezyny i amorki, inne wahacze, nakladki na pedaly i podstopnica, short-shifter, kierownica zywcem przeniesiona z m3 e46, inna galka zmiany biegow, czarna podsufitka, inne fotele i listwy na progi ? :duh:

dodaj jeszcze lusterka ( to już rzadkość). U mojej żony w e46 jest wszystko co wychodziło w M-pakiecie i wszystko wpisane w VIN-ie. :cool2:

Wczoraj wertowałem ogłoszenia e46 coupe i co druga ma M-pakiet FUULLL-asty oczywiście. :duh: :duh: A jak dzwoniłem z ciekawości to o lusterkach nawet nie słyszeli :mad2:

aaaa piotres, listwy też są u Agi w ala karbonie oryginbalnym BMW,ale to tylko wzór :norty: Nie to co ręczny ulep karbonu u Ciebie.I w sumie nie potrzebnie się czepiasz o ten M-pakiet, bo każdy dokłada do auta co chce. Jeden przykleja znaczek ///M drugi zaś obszywa misiem kierownice :lol:

wstyd się przyznać ale 12lat temu w e36 tez miałem znaczek na klapie ///M :norty: sam go przykleiłem, teraz nikt by mnie nie zmusił do tego :mad2:

wiem jedno, że gust się czasem zmienia :cool2:

Te listwy a'la carbon w E46 to niby maja nie przypominac carbonu, bo nazywaja sie "alu cube" czy jakos tak. Takze niby z carbonem to nie ma nic wspolnego ;). ale przeciez sa i z org. M-pakietem i z listwami w drewnie, te listwy alu cube nie wchodza w sklad packu.

Moj reczny ulep to chociaz prawdziwy carbon, a kierownica jest obszyta tym samym materialem co w m3 CSL ;).

I powtarzam po raz kolejny ze nie piekle sie . nie wiem dlaczego tak wnioskujecie z moich wiadomosci na forum. nie wysylam nigdy i nie dzwonie do aut z ogloszen bez sensu zeby tylko pognebic wlascicieli ze nie maja m-packu albo ze ich auto to nie eMka jak zawziecie wmawiaja innym :mrgreen: , nie mam takze cisnienia na Z3M w wersji US z moca 320KM jak coniektorzy z zetkowiczow :mrgreen: .

Opublikowano

Te listwy a'la carbon w E46 to niby maja nie przypominac carbonu, bo nazywaja sie "alu cube" czy jakos tak. Takze niby z carbonem to nie ma nic wspolnego ;). ale przeciez sa i z org. M-pakietem i z listwami w drewnie, te listwy alu cube nie wchodza w sklad packu.

dokładnie masz rację :cool2:

Moj reczny ulep to chociaz prawdziwy carbon, a kierownica jest obszyta tym samym materialem co w m3 CSL ;).

i tu również masz rację. Ale bardziej pasuje do z3 znaczek ///M niż miś na kierownicy lub "ori" carbon.

I powtarzam po raz kolejny ze nie piekle sie . nie wiem dlaczego tak wnioskujecie z moich wiadomosci na forum. nie wysylam nigdy i nie dzwonie do aut z ogloszen bez sensu zeby tylko pognebic wlascicieli ze nie maja m-packu albo ze ich auto to nie eMka jak zawziecie wmawiaja innym :mrgreen: , nie mam takze cisnienia na Z3M w wersji US z moca 320KM jak coniektorzy z zetkowiczow :mrgreen: .

pewnie, ze sie nie pieklisz tylko po prostu masz swoje podejscie do tematu i nikt tego nie zmieni. :mrgreen:

były e36 od 316 do 320,kilka e46 od 318 do 323,e39 525tds,z3 2.8,z4 3.0

z4 jest fajne ;) ale tylko e89

http://img442.imageshack.us/img442/4116/z4avatar.png

Opublikowano
Ja niestety nadal jeszcze nie miałem okazji się przymierzyć do z3 :roll: Ma ktoś z Was porównanie ilosci miejsca między z3 a mercedesem SLK R170? W mercedesie mieszczę się bardzo na styk, prawie że haczę włosami o dach będąc świeżo po fryzjerze :mrgreen: