Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Wiesz, co do światłe to pisze, że ma orginały w garażu, więc z tym nie ma problemu. Jest tylko pytanie czy tak wykończone i tak wyglądające auto jest możliwe do kupienia? Cena jaką kolega krzyczy tez jest znaczna za ten egzemplarz
Opublikowano
Sprzedający to prawdziwy bajkopisarz :) Parę tekstów jest niezłych..... Auto wygląda ok, więc trza obadać organoleptycznie . Mnie się nie podobają tandetne felgi i nieoryginalne przednie światła...ale to przecież zawsze można zmienić.

Potrzebuje Waszej pomocy w ocenie tego egzemplarza ze zdjec...

Opublikowano

Witam

również poszukuję odpowiedniego dla mnie egzemplarza Z3, z silnikiem 2.8 lub 3.0 najlepiej coupe.

Prosił bym o opinie na temat dwóch egzemplarzy

oto linki do aut którymi jestem zainteresowany . Mój budżet to ok 40tys.

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C12254530

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C12277215

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C12147443

Proszę o opinie na temat każdego egzemplarza :8)

Opublikowano

Ja tam się na Coupe nie znam... ale jak patrze na te "opony" pierwszego wozu to się zastanawiam czy dasz radę pojechać po tej kostce brukowej???!!!???!!! :roll: A tjunnink... no cóż, chyba rzeczywiście kwestia gustu...

Jeżeli coś mogę poradzić to koniecznie weź numery VIN i sprawdź w jakimś salonie BMW historię samochodu. Coś podejrzanie małe przebiegi mają te samochody jak na auta kilkunastoletnie. Mając numer VIN możesz spróbować zadzwonić do serwisu BMW Inchcape. Jak dobrze zagadasz to udzielą Ci info przez telefon. Mi powiedzieli, kiedy i gdzie był serwisowany, przy jakich przebiegach, co było wymieniane, itd. itp.

BMW Fuss nie udziela takich informacji przez telefon.

Opublikowano

a na cabrio się kolego znasz?

poniżej zamieściłem linka do autka które mnie interesuje. Możesz coś mi o nim powiedzieć patrząc na fotki? Bede wdzięczny za pomoc.

Opublikowano

Na zdjęciach wygląda bardzo ładnie.

Cena jaką kolega krzyczy tez jest znaczna za ten egzemplarz

BTW: ile sobie krzyczy?

Opublikowano
Na zdjęciach wygląda bardzo ładnie.

Cena jaką kolega krzyczy tez jest znaczna za ten egzemplarz

BTW: ile sobie krzyczy?

i to właśnie jest to... te zdjęcia :) nie wiem czy mają mnie martwić, czy gość rzeczywiście tak dba o to auto, że jest takie czyste.

Zastanawiam się również nad kompletnością tego egzemplarza...

Opublikowano

i to właśnie jest to... te zdjęcia :) nie wiem czy mają mnie martwić, czy gość rzeczywiście tak dba o to auto, że jest takie czyste.

Zastanawiam się również nad kompletnością tego egzemplarza...

Wysprzątanie auta na sprzedaż to kwestia kilku godzin :wink:

Zastanawia mnie dlaczego sprzedający nie umieścił żadnego zdjęcia tego co pod maską oraz tego jak wyglądał samochód po tej "drobnej stłuczce".

Koniecznie sprawdź historię auta po numerze VIN.

Opublikowano (edytowane)

Ale opis pierdzielnal ten od szarej 2.8 . Cud miod i orzeszki . Chyba sprzedam swoja za 15 (ktos chce ?) i pojdade po ta jego chocby i 45 chcial bo jest super - przynajmniej tak wynika z opisu :lol: . A z ciekawosci ile za nia chce ?

Tez jestem ciekaw czy pod maska tez jest tak czysta jak z zewnatrz. Felgi i lampy z przodu wg mnie do wymiany . Chromeline zewnetrzny nie w moim guscie zupelnie ,ale fakt faktem to napewno orginal.

@madmarx - o ktorym "koledze z klubu" myslales ?

Do kolegi co szuka coupe - ta srebrna wydaje sie byc warta obejrzenia , 25 tys to niska cena, dwie pozostałe odpuscilbym sobie a juz napewno ta bordowa, no chyba ze chcesz z siebie zrobic posmiewisko na ulicach.

Edytowane przez piotres
Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]
Opublikowano

Z tą cabrio wszytko wygląda zbyt kolorowo, i ciekawe jak to lekkie uszkodzenie wyglądało;) tak jak koledzy, uważam że felgi i lampy to pomyłka. Ale ciekawy kolorek ma ;)

Co do coupe, ta srebrna aż podejrzanie tania. A dwa pozostałe to brak słów..

http://obrazki.elektroda.pl/5027143500_1344194822.jpg
Opublikowano

wiesz piotres, napisac mozna wszystko... Zreszta ktore aut z alle jest powypadkowe i w zlym stanie??

Jedyna rada to jechac i obejzec. Zalezy jeszcze jaka cene sobie zyczy za to cudo bo bo bo jesli 30 czy 35 tys to pewnie ze warto ale jesli cena znacznie przekracza ta kwote to wg mnie lepiej rozejzec sie za ladnym Mpowerem. Ten silniczek dopiero daje frajde. Na alle jest jeden srebrny Mpower za niespelna 60 ale z tego co widze to jego cena systematycznie spada...

Opublikowano
wiesz piotres, napisac mozna wszystko... Zreszta ktore aut z alle jest powypadkowe i w zlym stanie??

A nie wyczules ironii w mojej wypowiedzi ? :|

Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]
Opublikowano

Jedyna rada to jechac i obejzec. Zalezy jeszcze jaka cene sobie zyczy za to cudo bo bo bo jesli 30 czy 35 tys to pewnie ze warto ale jesli cena znacznie przekracza ta kwote to wg mnie lepiej rozejzec sie za ladnym Mpowerem. Ten silniczek dopiero daje frajde. Na alle jest jeden srebrny Mpower za niespelna 60 ale z tego co widze to jego cena systematycznie spada...

chce pojechać i obejrzeć, ale a co zwrócic uwagę? gdzie patrzeć ? i gdzie zajrzeć żeby nie wziąć sobie na głowe problemu. Z tego co czytam, to najgorzej jak narazie wychodzą swiatłąi felgi- ale to dodatki. COś jeszcze powinieniem obejrzeć?

Opublikowano

chce pojechać i obejrzeć, ale a co zwrócic uwagę? gdzie patrzeć ? i gdzie zajrzeć żeby nie wziąć sobie na głowe problemu. Z tego co czytam, to najgorzej jak narazie wychodzą swiatłąi felgi- ale to dodatki. COś jeszcze powinieniem obejrzeć?

Czy kiedys kupowałeś juz uzywany samochod ? Bo jeśli nie to najlepiej pojedz obejrzeć z kims kto sie na tym choc troche zna.

Dziwi mnie troche ze zadajesz takie pytania...

Mysle ze było juz poruszane na forum na co nalezy spojrzec w Z3. Generalnie na to co w kazdym innym BMW plus:

- na to czy dach nie przecieka (rowniez do bagaznika i za fotelami - trzeba odchylic wkladzinki, a takze przy laczeniu z przednia szyba, czy nie ma dziur i przetarc, czy tylna szyba nie jest peknieta) .

-czy elektryka dachu działa

-trzeba także zajrzec pod wykladzine dolna bagaznika i zobaczyc czy zgrzewy nad mocowaniem dyfra nie sa powyrywane (widac to w bagazniku).

Wiecej czestych usterek charakerystycznych dla Z3 nie pamietam ... :roll:

Plus wszystko to co w kazdym uzywanym aucie .

Ile chce ten koles za szara 2.8?

Opublikowano

cześć,

wiesz kupowałem już inne samochody, pytam, bo każdy ma jakieś newralgiczne punkty do sprawdzenia, gdzieś można zajrzeć ...wcześniej była rozmowa o tym co należy sprawdzić, ale zanim się rozwineła to przeszła na dyskusje o silnikach....

a co do ceny to gość krzyczy w rejonie 40K

Opublikowano

Dowiedz się o adres gościa, ja bede w radomiu w sobote około południa i w niedziele też około południa.

Jak to będzie gdzieś niedaleko to możemy do niego podskoczyć i obejrzeć.

Opublikowano (edytowane)

Witam wszystkich..

ocena aut ze zdjęcia dla Ełdzieja który szuka COUPE

nr1. czerwona/bordowa

nie podobają mi się zmiany dokonane w tym egzemplarzu ( powycinane wloty na przednich błotnikach i kosmiczne spojlery dookoła) ale dostrzegam wkład pracy i pieniędzy wsadzony w to auto, oraz przyznaję że jest to kwestia gustu i każdy ma prawo do własnej oceny.. podpowiadam jednak że jeżeli chcesz stać się właścicielem cenionego i poszukiwanego klasyka jakim jest z pewnością Z3 COUPE wyprodukowane w łącznej liczbie egzemplarzy 16.649 szt (mniej niż porsche 911 model 993-który jest dla mnie ikoną klasycznych wozów sportowych) to lepiej trzymaj się z daleka od spojlerów rodem z chin..

jeżeli mimo to lubisz auta przerobione to należy się zastanowić na jakiej bazie (stan auta przed przeróbkami) działali tunerzy.. i tu zaczyna robić się smutno bo ta COUPE miała dzwona z przodu - na zdj przy podniesionej masce widać że cała strona od pasażera z przodu była szpachlowana (zniknął charakterystyczny schodkowy falc na łączeniu blach nadkola - ten nad oponą) teraz jest gładko wyrównany a powinien mieć schodki jak z drugiej strony widać.. z resztą cała komora silnika była malowana-szpachlowana? bo na podszybiu koło skrzynki bezpieczników się świeci i błyszczy jak psu.. a fabrycznie jest matowy bez pobłysku, tu sikneli tym samym lakierem co od zewnątrz nadwozie.. okular jest czarny więc co nie szło wyklepać dokręcili z innego auta.. zniknęły naklejki na kielichu od strony kierowcy- tam był opisany fabryczny kolor auta (pewnie inny) i naklejka z fabrycznym nr nadwozia VIN przed kielichem pasażera ( jest to naklejka identyfikacyjna-legalizacyjna auta, która razem z nr nadwozia wybitym w blasze na podszybiu ma potwierdzać legalność auta - więc nie powinno przejść przeglądu technicznego bez niej bo nie wiadomo czy karoseria nie jest z innego-kradzionego naprzykład)

tylna klapa podniesiona i i przy miejscach mocowania sawiasów wszystko z pobłyskiem a powinno być matowe- nie chodzi tylko o zakurzenie lecz o fakt że fabryka stosowała lakier dwuwarstwowy na karoserię od zewnątrz a od środka jednowarstwowy o innej strukturze, matowy (komora silnika,okular, maska od spodu, tylna klapa i słupki od środka)

to co zrobili z poduszką pasażera w bocznych drzwiach to już przesada! widać wyrażnie że tam było wszystko rozszarpane i ktoś to na sztukę zatkał a nie wymienił ( wniosek auto było bite również z boku prawego i nie ma poduszki bocznej) czołowe zaślepki poduszek nie są tak poszarpane ale skoro z przodu też był szpachlowany to pytanie czy pod zaślepkami są jeszcze poduszki..

zaznaczam że to widać ze zdjęć wystawionych przez sprzedającego więc co jeszcze kryje to auto wyjdzie przy oględzinach na żywo...

a teraz co mi się w nim podoba :D przednie zaciski hamulcowe są niestandardowe- powiększona średnica tarcz i czterotłoczkowy zasisk.. trochę musiał kosztować komplet 20 calowych felg i opon (doceniam że alusy mają właściwe ET czyli odsadzenie od piasty przez co nie wystają - szczególnie z przednich nadkoli)

jednak dane producenta i wszelkie katalogi dopuszczają w Zetce montaż maksymalnie felg 19 calowych z ET 35-43 wraz z oponami przód 235 35 19 i tył 265 30 19 a te jak widać są ciutkę za wielkie bo po podniesieniu maski przedniej widać że nie starczyło miejsca na fabryczne czarne nadkola plastikowe na kołach przednich

( pewnie obcierały o nie opony szczególnie na skręcie- może nawet były ale się urwały )

generalnie o tym egzemplarzu - strach się bać co on przeszedł..

nr2. czarna

linie ma ładną choć musiała być malowana bo przedni znaczek BMW na masce jest zaszpachlowany..

brakuję plastikowej osłony pod chłodnice pod przednim zderzakiem bo przez kratki dużego wloty powietrza widać na przestrzał a powinna być w tym miejscu duża osłona ( prawdopodobnie przód był uszkodzony bo to samo nie odpada a jak się kupuje używany zderzak to taniej jest bez osłon) i podpadające że nie ma zdjęcia pod maską a jak widać po wcześniejszym pacjencie tam najczęściej cuda wychodzą! więc duży znak zapytania???

brak we wnętrzu ramki wokół klamki w drzwiach kierowcy (rozbierali tapicerki i się połamało? ) i mieszek ze skóry na gałce ręcznego taki wyrwany ( znowy coś grzebali albo każdy zakręt na ręcznym pokonywał?? )

skóra na kierownicy wyrażnie przetarta - a nie powinna przy 82tys km przebiegu

dziwnie wyglądają te kierunki pomarańczowe na błotnikach i białe dymione w reflektorach przednich..boczne szyby mają folię przyciemniającą a czołowa i boczne muszą mieć odpowiednią przejrzystość..

koła 20 calowe - piekne! tyle że nie od tego modelu a od bmw seri 5 i 7 ( niewłaściwe ET co powoduje że o wiele za dużo wystają przednie koła poza obrys nadkoli, widać że próbował to zniwelować zakładając z przodu wąskie opony ale grozi to katastrofą na zakręcie ponieważ przy dużych obciążeniach bocznych bark opony nie ma oparcia o rant felgi i może się rozszczelnić-policja zabiera za to dowod, przeglądu nie powinni puścic ale nawet jak komuś uda się ominąć te niedogodności to ostrzegam że z takim ET nie da się jezdzić, można co najwyżej stać i pozować do zdjęć co tutaj właśnie uczyniono bo jak już ktoś wczesniej na forum zauważył alusy te stanowią taki puchar przechodni i w tym komisie różne modele BMW mają zakładane te alu do zdjęć żeby przyciągnąć widza.. prawdopodobnie bo z nim nie rozmawiałem życzy sobie dopłaty i to słonej za felgi a jakieś kilka miesięcy temu na allegro miał także jedno zdjęcie na alusach 16 fabrycznych oprócz tych 20 pokazowych..

generalnie - egzemplarz daje nadzieję ale duży znak zapytania co było z przodem i jak wygląda pod maska

nr.3 srebrna - Pleszew

ostatnia nadzieja i tak jest w rzeczywistości.. choć malowana była bo fabrycznie tylny daszek nad klapą jest czarny, przednie lampy z białymi kierunkami i chromowanymi ringami weszły do Zetek pod koniec produkcji a więc w 2001r a ten jest z 98r więc wymieniał i pytanie dlaczego? komory silnika też nie ujawnia więc nie wiemy co tam siedzi.. na zdjęciu dupki tzn. tyłu jakoś dziwnie pochylony na prawą stronę - przegięty jakis ale może takie ujęcie trzeba na żywo zobaczyć..

już ją wystawiał jakiś rok temu.. cena jest fenomenalna jak na COUPE z 98r- porównaj sobie z mobile.de i dodaj akcyzę 18,6% od dużej pojemności, koszt sprowadzenia i rejestracji..

generalnie.. okazja cenowa tylko znowu znak zapytania co mu było i jak wyglądają blachy pod maską

No to mam nadzieję że trochę pomogłem i czas jaki poświęciłem nie poszedł na marne..

pamiętaj że dobry mechanik ocenia auto od spodu (podłoga) i pod maską bo tam najtrudniej zatuszować uszkodzenia.. i tak jak radzą forumowicze sprawdż historię serwisową po VIN-ie

trzymam kciuki za udany zakup

acha i jeszcze jedno jak masz ok. 40tyś to zainteresuj się czarną COUPE 2.8l 98r forumowicza Houka (chyba żle przeliterowałem więc sorry) z tego co czytam tutaj to zadbana i nie przeraż się 200tys przebiegu bo reszta ma czesto ustawione liczniki a tak naprawdę stan się liczy

pozdr

Edytowane przez LuckyLuck
Opublikowano (edytowane)

Jeśli chodzi o Coupe w PL to obejrzałbym tą:

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C12301835

Ewentualnie tą http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C10868030

(przebieg kusi, ale nie ma nawet zaznaczone bezwypadek, to już mogło być nieciekawie z nią kiedyś lol) z drugiej strony sprzedaje ASO więc chyba jakiegoś mega składaka nie wzięli do swojego komisu :mrgreen:

A jeśli za granicą to tą:

http://tinyurl.com/yh3drce

Lepiej chyba kupić lekko uszkodzoną za granicą niż już naprawioną w PL (po co dawać zarobić handlarzom :P)

Edytowane przez Emek
http://img214.imageshack.us/img214/7770/z3roadsterturninwheelsln4.gif
Opublikowano
Dowiedz się o adres gościa, ja bede w radomiu w sobote około południa i w niedziele też około południa.

Jak to będzie gdzieś niedaleko to możemy do niego podskoczyć i obejrzeć.

ale ja nie dam rady dojechać do radomia- mam z gdańska jakies 450 km :)