Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie, niniejszym obwieszczam, że dziś moja Zetka znalazła nowego właściciela! Szczęsliwym nabywcą jest forumowicz z Warszawy. Na forum będę zaglądał a Wam życzę zadowolenia ze swoich maszyn i spełnienia najskrytszych marzeń motoryzacyjnych :)

A miales nie sprzedawac jednak ... :| To moze podaj nick nowego wlasciciela ?

Co do z3 3.0 Rysia to jakas pewnie historia z przodu byla bo jedna lampa jest z chromem a druga bez :mrgreen: . No ale idealow/bezwypadkow praktycznie nie ma, wiec pisze to tylko informacyjnie jakbys sam tego nie zauwazyl.

Facet ma nick DeLux.

Zetka poszła w dobre ręce i obiecuje że będzie jej u mnie dobrze :)

A tak na marginesie dawno nie miałem okazji jeździć tak zadbanym autkiem

• Odpowiedzi 1,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

W tej pierwszej bardzo dyskusyjny przebieg ... nie tak wygląda kierownica po 100k km :nienie: a w drugiej, to kolejna bzdura, że bezbarwny zszedł po myciu karcherem, tak to zachowuje się rozwarstwiony lakier, np. w wyniku pomalowania źle odsiarczonego elementu, np tu czyli maski, ten lakier bedzie z tego złaził dalej bez względu czym ją będziesz mył, poza tym skoro kupiona w PL to niech pokazuje książki do kiedy była serwisowana w ASO ...

Opublikowano
Cześć bumblebee, dzięki. Do jedynki wysłałem zapytanie o dzwona i dokumentację tego przebiegu. Za każdym razem proszę też o zdjęcia zegarów z przebiegiem i serwisem. Jak to klepał domorosły blacharz/lakiernik to może tam łap nie pchał. Nawet jak przebieg zbity to kontrolki serwisu wygaszone, nie wiem ale rzadko widziałem żeby to grało jak należy. Mam prośbę jak wygląda taka książka serwisowa jak kupiony w polsce i serwisowany w ASO, masz jakąś fotę gdzieś ? Wiem jak wygląda książka serwisowa z niemiec bo kiedyś ściągałem sobie Passata B3 ale jak wygląda ta polska to nie wiem. Jak głupie pytanie to sorki :oops: ale faktycznie nie mam jak sprawdzić jak to wygląda. Thx :-)
Kupię kierunek biały, lewy do Z3
Opublikowano
Książka, książką ;) jeżeli był kupiony w PL i serwisowany w ASO to cała jego historia powinna dać się odczytać z komputera i wtedy będziesz miał udokumentowany przebieg. Książka wygląda jak każda inna, tzn innego producenta samochodów, najważniejsze aby wpisy pokrywały się z danymi zapisanymi w kluczyku. Oczywiście trzeba brać pod uwagę, że nie ma 10 letniego auta bez naprawy lakierniczej, czy też blacharsko lakierniczej, najważniejsze aby nie zostało to zrobione po najniższych kosztach po później za wszystko będziesz sam płacił a polakierowanie maski jest najdroższe i zarazem najtrudniejsze. No chyba, że ci taki farfocel nie przeszkadza :)
Opublikowano

Lecą ceny tych samochodów na łeb. Jestem codziennie na bieżąco i widzę że to co komisy miały powystawiane po 23 tyś teraz stoi po 20. Samochody mają przebiegi z dupy. Ja nie wiem że na mobile czy autoscoucie mają najmniej po 170 000 a u nas żyletki po 90-120 heh a połowa tego to w łódzkim stoi ;-). Naszym klubem rts ;-)

np to:

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C11873335

Wczoraj jeszcze było chyba po 23 z hakiem. Fotki trochę większe tablice zamazane żeby właściciela nie ustalić. Ciekawe ile on chce za to 18.000 ? Te handlery coniektóre to tacy kosmici, z 2 rozmawiałem i faktycznie jakby się jeden z drugim ogarnął i uczciwie sprzedawał a nie frajerów szukał to by miał o połowię lepszy obrót.

Opublikowano

Nigdy bym tego samochodu nie kupił, ponieważ ..

1. "zamienię na ścig" ... takie teksty dyskwalifikują dla mnie nawet człowieka już nie wspomnę o właścicielu samochodu ...

2. Jakim to trzeba być syfiarzem (lub czyt. pkt. 1) aby nie kupić dywaników!!!! No chyba, że wyjął, żeby zbić cenę :evil:

Opublikowano
Jak dla mnie, to zderzak jest od 3.0 bez halogenów no i siatka z zagrody dla kur ... przebieg to może i kiedyś był te 65k km ... fotele od //M, nieco wymęczone, a kierownica to moim zdaniem jest zrobiona nowa w Polsce, bo wygląda na nowszą niż auto :)
Opublikowano
To nie są fotele od M, tylko zwykłe sportowe, te od M mają poprzeczne przeszycia na siedzisku i wiele innych znaków szczególnych. Ta zeta jest spasowana tragicznie, kiera na nowo obszyta, po fotelach obstawiam prawdziwy przebieg powyżej 150tyś + mocno dzwonowa-powypadkowa przeszłość. Nie wspomnieliście o festynowych spryskach i siatexie :norty:
http://img214.imageshack.us/img214/7770/z3roadsterturninwheelsln4.gif
Opublikowano
To nie są fotele od M, tylko zwykłe sportowe, te od M mają poprzeczne przeszycia na siedzisku i wiele innych znaków szczególnych. Ta zeta jest spasowana tragicznie, kiera na nowo obszyta, po fotelach obstawiam prawdziwy przebieg powyżej 150tyś + mocno dzwonowa-powypadkowa przeszłość. Nie wspomno o festynowych spryskach i siatexie :norty:

Nie wiadomo czy te fotele były od początku. Ktoś wziął sportsitze, a oszczędził na podgrzewaniu, które jest w większości zetek?

Kupię BMW Z4 3.0 lub Z3M
Opublikowano

Przebieg 65000?

Brak dywaników, windshota, nie ma podgrzewania siedzeń...

Ta Z3 to najwiekszy zlom do jakiego link byl tu wklejony w ostatnich tygodniach. Szkoda wymieniac co jest zle , bo prosciej by bylo wymieniac co jest ladne/orginalne (znacznie mniej pisania) . 15 tys to nie jest warte wg mnie.

Madmarx - ale zes sie uparl na ta siatke ze metalowa to orginal :duh: . Pokaz mi link do zdjecia z3 z takim zderzakiem (tzn z taka kratka orginalna metalowa) bo nie uwierze.

Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]
Opublikowano

Moim zdaniem ta nie wyglada zle : http://www.allegro.pl/item1007985667_bmw_z3_1998_stan_bdb.html

Pozatym ze strasznie biednie wyposazona, fotele nie orginalne (material na boczkach jest inny - byly polskory orginalnie), przebieg realny 200k+ no i przod robiony bo pas przedni czarny. Pozatym - nie wyglada zle.

Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]
Opublikowano
No też przyszło mi to do głowy z tym pasem przednim ;-) chyba się rozkręcam bo lama ze mnie była straszna na początku ;-) W ogóle nie wiedziałem na co zwracać uwagę teraz już trochę lepiej :-)
Opublikowano

Wracajac do tematu zakupu a nie obgadywania kolejnych sztuk z allegro to mysle ze ta powinienes obejrzec :

http://www.allegro.pl/item997480011_bmw_z3_is_140_km_idealny_stan_super_okazja.html

Jesli Ci nie przeszkada ze to automat. Wg mnie moze byc nie zla ...mimo ze ktos pisal ze byla rok temu wystawiona jako uszkodzona. Co z tego ?? znajdzcie mi bezwypadkowe z3 za 20 tys zl :lol: .

Opublikowano

A tam uprał. W oryginalnych materiałach jest - jest.

Ale prawdę mówiąc nie sadze by ktokolwiek w Polsce miał taką siatkę założoną oryginalnie.

Opublikowano
Jeśli chodzi o kratkę z gęstymi oczkami do zderzaka z dużym wlotem to tylko taka jest oryginalna:

http://i289.photobucket.com/albums/ll239/tonysofia/100_2184.jpg

Ma ją dużo z3 (żaden rarytas), reszta to siatex z allegro lub innych źródeł kupowany na metry :mrgreen:

Wlasnie tak mi sie wydawalo.

Opublikowano
Wracajac do tematu zakupu a nie obgadywania kolejnych sztuk z allegro to mysle ze ta powinienes obejrzec :

http://www.allegro.pl/item997480011_bmw_z3_is_140_km_idealny_stan_super_okazja.html

Jesli Ci nie przeszkada ze to automat. Wg mnie moze byc nie zla ...mimo ze ktos pisal ze byla rok temu wystawiona jako uszkodzona. Co z tego ?? znajdzcie mi bezwypadkowe z3 za 20 tys zl :lol: .

To ja pisałem;) I nie mówie że to źle, i z tego co pamiętam to żadnej tragicznej przygody nie miała. Nawet za większą kwotę nie kupisz bezwypadkowego samochodu, każde miało jakąś przygodę :D

A co do tej: http://www.allegro.pl/item1007985667_bmw_z3_1998_stan_bdb.html

to pas powinien być w jasnym kolorze ;)

http://obrazki.elektroda.pl/5027143500_1344194822.jpg
Opublikowano
Witam wszystkich Zetkowiczów :D

Sry ze sie wcinam przywitac sie chcialem tylko bo tu nowy jestem :8)

witaj witaj :D

zapodawaj fotki swojej zetki i umawiaj się z nami na spocik :cool2:

były e36 od 316 do 320,kilka e46 od 318 do 323,e39 525tds,z3 2.8,z4 3.0

z4 jest fajne ;) ale tylko e89

http://img442.imageshack.us/img442/4116/z4avatar.png

Opublikowano

A co chłopcy powiecie o tym:

http://otomoto.pl/bmw-z3-lifting-okazja-C12316203.html

Poza tym że kolor skóry z dupy i przebieg srogi no ale na inny to nie ma co liczyć ewentualnie pan Miecio z panem Cześkiem zbiją na 110 000 ;-)

Chłopaki a jak dostane nr VIN to na jego podstawie sprawdze przebieg samochodu w serwisie czy był sewisowany w niemczech i czy przebieg się zgadza ? Jeżeli tak to jak to zrobić ?

Pzdr

Opublikowano

Wyglada niezle poza tylnym zderzakiem do malowania, brakiem anteny i galka biegow poklejona na tasme.

Moze naprawde jest bezwypadkowa ?? dziwi tylko dlaczego sprowadzona w styczniu a na sprzedaz dopiero teraz ...

Przebieg ...jak na BMW to nie duzo, oczywiscie jesli jest prawdziwy.

Jesli serwisowany byl w ASO to sprawdzisz historie serwisu i przebieg w ASO . Idz do aso/zadzwon i wypytaj, powinni pomoc jak nie za darmo to za mala oplata.

Napewno warta obejrzenia.