Skocz do zawartości

OBC zmiana języka i gong

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie.

NIe mogę, naprawde nie mogę znaleść postu na temat zminay języka W OBC , i nnych opcji jakie można dodatkowo właczyć / wyłączyć. Walczę z niedziałającym "gongiem" i może jest on poprostu wyłączony, bo wydaje mi się że można tym sterować, tylko jak dotrzeć to tego?

dzięki wielkie

pozdrowienia

UWAGA!Brak dachu!

"Nie ma na świecie przyjaźni, która trwa wiecznie. Jedynym wyjątkiem jest ta, którą obdarza nas pies." /Konrad Lorenz/

Opublikowano

ogolnie i ja sie podepne pod temat

u mnie gong slychac tylko przy spadku temn zewnetrznej do 3 stopni

a nawet nie wiem czy powinno byc go slychac przy innych zdarzeniach

mam pelne OBC

Opublikowano

Podwójny gon oznacza + 3 stopnie i niżej.

Potrójny gong oznacza funkcje MEMO i pojawia się na 15 sekund przed pełną godziną - można to zmienić. Gong odzywa się również jak przekroczysz Speed Limit , co ustawisz na OBC.

To ja czekam aż ktoś mi pomoże jak dostać się do tych funkcji zmiana języka itp...

UWAGA!Brak dachu!

"Nie ma na świecie przyjaźni, która trwa wiecznie. Jedynym wyjątkiem jest ta, którą obdarza nas pies." /Konrad Lorenz/

Opublikowano

Zalezy jaki masz OBC.Jesli duzy to nadus razem przyciski 10 i 1000 bodajrze wejdz do testu 19 i odblouj komputer.W tym celu po wybraniu testu 19 sumujesz liczbe dnia tygodnia i miesiaca tj:dzis jest 1 listopad czyli 11 dodac 1 to jest 12.Po odblokowaniu wybierz test 10 i wybierz tam jezyk klawiszem 1000 lub 10 (przewijanie)

A co do gongu to jest do wyboru ale tylko czy pojedynczy czy podwojny.Sprawdz czy masz wogole gong pod kolumna kierownicy i czy ida kable do niego

Opublikowano
A co do gongu to jest do wyboru ale tylko czy pojedynczy czy podwojny.Sprawdz czy masz wogole gong pod kolumna kierownicy i czy ida kable do niego

BC mam już odblokowany. Wydawało mi się że można włączyć/wyłączyć gong ale tach jak piszesz widocznie jest tylko możliwośc wyboru ilości "gongania" :lol: . Załączam foto , może ktoś spojrzy u siebie i powie mi czy nie mam coś pomieszane z kablami, bo jeden jakiś wisi luzem , możliwe że ktoś coś kiedyś kombinował. Zastanawiam się nad czarną kostką, bo plus i minus jest od zewnętrznej a kable wchodzą do środka :?: :!:

Będe wdzięczny jak ktoś mógł by podpatrzeć u siebie jak ma. Jutro też postaram się połączyć tego gonga "na któtko" zobacze czy wogle jakieś dźwięki wydaje.

http://img367.imageshack.us/img367/4998/gongbb7.th.jpghttp://img367.imageshack.us/images/thpix.gif

pozdrowienia

UWAGA!Brak dachu!

• 6 miesięcy temu...