Skocz do zawartości

318tds 270 tys. czy to dużo?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czy znasz sie na silniikach tds ?

bo jak na silnik to jest OK

teraz rzeba sprawdzic czy nie zajechany

co bys nie posmigal z 10.000km i nie musial robic kapitalki

ja bede zmienial na disla ale automata on pprzynajmiej pilnuje silnika nie pozwala na wysokie obroty itp....

Opublikowano
wiem ze w tds taki przebieg to nie tragedia! ale to moja pierwsza buma w tds i chce ja troche potrzymac. wole zapytac co i jak zanim cos moze sie stac. mowia ze kto pyta nie blądzi i niepotrzebnie nie wydaje kasy. czy to nie swieta racja??? po za tym moj silniczek suchy, ma nawet odejscie jak na ta moc i przebieg i nie kopci. takze co o tym myslicie???
Opublikowano
przy wciśnięciu kick down ciągnie na czerwone pole więc tak jak manual jedynie w normalnej jeżdzie zmienia biegi w optymalnych warunkach dla silnika z tym się zgodzę , jak się nudzi automat zawsze można w steptroniku się pobawić manualem , czemu nie :mrgreen:
Opublikowano
bez urazy, ale ja nie gustuje w automatach. zadna przyjemnosc z jazdy!!!
heheh ja tez tak myslalem dopoki nie wsiadlem do 330xd z automatem..polecam..wczesniej juz mialem manuale..a w(funkcji) tiptronik ciagnie bez uslizgu zadnego jak w manualu..i dba o to zeby jej nie przeciagnac na czerwone..
Opublikowano
czy 270 tys. w 318 tds to duzo??? na co zwrocic uwage i co wymienic przy takim przebiegu?
270tys to troche jest..autko co prawda diesel,moze nie miec wyciekow i byc suche,ale czy olej bierze to sie dowiesz nie po 20km jazdy probnej tylko jak zrobisz nieco wiecej..jezeli tez jest to jakas okazja cenowa,to niestety cos za cos...
Opublikowano
Przebieg jest śmieszny - nawet jak na benzyniaka. Większość dziesięcioletnich aut ma "faktycznie" taki przebieg i sporo km jeszcze przed nimi. Odnośnie tds-a: miałem raz (525 w automacie) i już nigdy więcej tds-a :evil: Automat przyjemna sprawa przy większej pojemności i gdzie jest trochę kucy pod maską ale nie w 318 :shock:
Opublikowano
Przebieg jest śmieszny - nawet jak na benzyniaka. Większość dziesięcioletnich aut ma "faktycznie" taki przebieg i sporo km jeszcze przed nimi. Odnośnie tds-a: miałem raz (525 w automacie) i już nigdy więcej tds-a :evil: Automat przyjemna sprawa przy większej pojemności i gdzie jest trochę kucy pod maską ale nie w 318 :shock:

Nie ma co sie oszukiwac jest to dosc sporo. I nie ma co patrzec tylko na silnik ale cala karoseria juz swoje wyjezdzila.

Chociaz wcale nie jest powiedziane ze gdy samochod jest zadbany nie bedzie sluzyl jeszcze dlugo.

Wiec trzeba patrzec na stan samochodu bo nieraz i na mniejszym przebiegu mozna sie naciac.

Opublikowano

Yy...a czego wy oczekujecie?Że 15 letni diesel będzie miał 100tys.?

Przecież takie przebiegi mają to mają 3-4 latki .

Zgadzam się z kolegą który napisał że ten przebieg jest śmieszny.

Co w takim razie z autami z przebiegiem 600tys.?Powinny się rozlecieć?-Moja 7 dalej jeździła i to bardzo dobrze...

Wg mnie nie należy patrzeć tylko na przebieg (wskazanie licznika) ale na stan.

Bo auto z przebiegiem 100tys. może być bardziej wykończone aniżeli takie,z 300tys.

Może być każde auto,pod warunkiem że będzie to BMW...
Opublikowano
270 tkm to jest duzo? Jedzcie do niemiec i zobaczcie jakie tam są przebiegi. 5 letnie auta maja po 400 a nawet 500 tkm i wygladaja lepiej jak w polsce, a u nas to jak ktos zobaczy wiecej jak 200 tys to juz olaboga auto na złom. Jak jest zadbany to bierz i nie spodziewaj sie że znajdziesz z mniejszym (oryginalnym) przebiegiem diesla z tego roku.
Opublikowano

Bo w Polsce lepiej kupić 16 letnie auto z przebiegiem 198 000 do ma 204 000 bez książki i bez niczego z jednym kluczykiem niż 16 letnie z udokumentowanym przebiegiem 320 000 :duh: Bez sensu wg mnie ale ludzie zatrzymali się na epoce malucha dla którego 100 000 to była już ostateczna granica :hand:

Pozdrawiam

PS. temat o przebiegach tak jak o spalaniu , "rzeka" :|

Grass , Gas or Ass - Nobody Rides For Free .

Moja Buma :) http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=94528&highlight= Sprzedana !

Opublikowano

Dokladnie tak jak piszesz,ale taka jest juz mentalnosc polaka. Wiekszosc sprowadzonych samochodow ma skrecone liczniki z 300- nawet 500tysiakow na 180,choc teraz jest moda na 190pare :duh: Mysle,ze jak ta beta ma orginalna ks.serwisowa i wszystko jest OK,to powinien ja brac :cool2: Popatrzcie na te: http://link.marktplaats.nl/172963674 ,

http://link.marktplaats.nl/204999277 Niestety,takie sa prawdziwe przebiegi w dieslach :cool2:

Opublikowano
oke..tylko kolega pytal czy te 270 to juz cos jest..a jednak to juz troche jest i zakladam sie ze dolewki oleju beda na porzadku dziennym...za chwile ktos napisze ze zrobil 500 tys i oleju mu przybywalo.. :D nalezy spojrzec na ogolny stan auta to fakt,przebieg moze nie swiadczy o wszystkim ale jednak jest jakims wyznacznikiem zuzycia...wiec ja mysle ze codow sie spodziewac nie mozna..ja osobiscie mialem takie a4 z przebiegiem ok 240tys i bylo ok,natomiast mam znajomego ma passta b6 przejechal 260 od nowosci go ma i juz sie konczy(mowa o silniku a to te same jednostki)..oczywiscie zaraz ktos krzyknie ze to bmw-u ale zalezy jak kto uzytkowal itd nic tego auta nie mniej jednak nie dyskwalifikuje
Opublikowano

Wiadomo , że takie autko trzeba dokładnie obejrzeć , ja sobie nie wyobrażam kupna bez zawitania na stacji diagnostycznej przed kupnem.

Napisałem po prostu , że wole wiedzieć iż rzeczywiście jest te 300 000 i co jaki czas było co wymieniane niż mieć 150 000 teoretycznie spokojne sumienie a nie wiadomo co i kiedy było wcześniej robione.

Z dieslem jest o tyle gorzej , że jak coś siądzie to jest drogo bo w benzynie jest o wiele taniej :P .

Znam e34 m20b20 z 500 000 i jeździ hehe co prawda po jednym małym remonciku silnika i czyszczeniu z nagaru ale autko jeździ już sporo na gazie więc to chyba normalna kolej rzeczy :wink:

PS . Pozdrawiam i udanych zakupów :cool2:

Grass , Gas or Ass - Nobody Rides For Free .

Moja Buma :) http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=94528&highlight= Sprzedana !