Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

koledzy doradzcie!!!!

kupiłem zestaw ksenonów z allegro do e36

reflektory mam na soczewkach,ale wiem że to nie wystarczy podobno trzeba mieć spryskiwacze na reflektory i ich regulacje wysokości.Nie chciałbym stracić dowodu rejestracyjnego jak to obejść????

Opublikowano

nie słyszałem aby ktoś w Polsce do tego się przyczepił,

(ale podobno w Niemczech można natknąć się na "upierdliwego" policjanta ;-)

jest faktem, iż autka mające oryginalnie xenon muszą mieć poziomowanie automatyczne oraz spryskiwacze,

ale ten przepis dotyczy tylko fabryki która nie ma prawa wypuścić autka "nie uzbrojonego" w te elementy

ważne jest natomiast, aby takie reflektory były idealnie ustawione !!! bo potrafią nieźle oślepić innych kierowców...

Opublikowano
nie obejdziesz tego, to tak jak z folia na szybach, zestaw xenonu musi miec jak wiesz spryskiwacz i samopoziomowanie, jedyne co miej zawsze awaryjnie standardowe zarowki i jak cos wybierzesz mniejsze zło i od razu je zalozysz( kiedy Cie skontroluja)
Opublikowano
..panowie zabieraja dowodziki...jezeli przy kolizji nawet nie z waszej winy ktos powie ze go oslepiliscie i w was wlecial to wasza wina..a w niemczech przy pirwszej kontroli laweta...----moj kolega mial kolizje w niemczech na tych "koko-dzambo" nie ze swojej winy i go udupili za takie wlasnie lampy...ostanio byl artykul w jakiejs gazetce na ten temat..mi ostatnio w poznaniu przy kontroli drogowej kazali uruchomic spryskiwacze,bo wiara listwy zaklada z zaslepkami dla zmyly ...szkoda kasy na pseudo ksenony pozdro