Skocz do zawartości

Komunikaty kompa pod zegarami.

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Orientuje się ktoś czy można tak ustawić coś w kompie żeby po odpaleniu auta od razy wracał do wyświetlania tego co wyświetlał po wyjęciu kluczyka? Albo chociaż żeby odpalał pierwszy ustawiony tryb po uruchomieniu auta. Krótko mówiąc czy da się tak zrobić żeby nie trzeba było za każdym razem przełączać wyświetlacz pod zegarami z nicości na np. spalanie średnie po odpaleniu auta.
  • Moderatorzy
Opublikowano
Orientuje się ktoś czy można tak ustawić coś w kompie żeby po odpaleniu auta od razy wracał do wyświetlania tego co wyświetlał po wyjęciu kluczyka? Albo chociaż żeby odpalał pierwszy ustawiony tryb po uruchomieniu auta. Krótko mówiąc czy da się tak zrobić żeby nie trzeba było za każdym razem przełączać wyświetlacz pod zegarami z nicości na np. spalanie średnie po odpaleniu auta.

U mnie wyświetla zawsze to co przed wyłączeniem zapłonu.

Opublikowano (edytowane)

Witam wszystkich. Przekopałem to forum i niestety nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie, a nie chcąc zakładać nowego wątku piszę tu.

Posiadam od niedawna BMW 530 D z 1999 w automacie i niestety moja bunia nie wyświetla komunikatów typu niedomknięte drzwi po ruszeniu, komunikatów o zaciągniętym ręcznym czy przepaleniu żarówki czy jakichkolwiek poziomach płynów, natomiast odczyty spalania itp uruchamiane przyciskiem na kierunkach BC wyświetlają się normalnie.

Co może być?? Czy nie posiadam jakiegoś modułu?? Czy może opcja ta została wyłączona w OBC??

Dodam iż autko posiada małego kompa z navi mk2

Dziękuję i pozdrawiam sebek

Edytowane przez sebek2407
Opublikowano
Witam wszystkich. Przekopałem to forum i niestety nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie, a nie chcąc zakładać nowego wątku piszę tu.

Posiadam od niedawna BMW 530 D z 1999 w automacie i niestety moja bunia nie wyświetla komunikatów typu niedomknięte drzwi po ruszeniu, komunikatów o zaciągniętym ręcznym czy przepaleniu żarówki czy jakichkolwiek poziomach płynów, natomiast odczyty spalania itp uruchamiane przyciskiem na kierunkach BC wyświetlają się normalnie.

Co może być?? Czy nie posiadam jakiegoś modułu?? Czy może opcja ta została wyłączona w OBC??

Dodam iż autko posiadam kompa 16:9 z navi mk2

Dziękuję i pozdrawiam sebek

A masz duży czy mały komputer pod zagarami?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
U mnie wyświetla zawsze to co przed wyłączeniem zapłonu.

U mnie też to co przy wyłączaniu zapłonu...

O czyli u mnie jest coś nie halo. :/ Zawsze mam ciemność i muszę pyknąć przycisk na manetce żeby wskoczyło coś. Muszę się podłączyć pod kompa, pewnie da się to przestawić.

Dzięki.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A to ja mam pełny. W ogóle nie wiem jak wygląda taki uproszczony.

Teraz mam drugą E39, tym razem 530d to zobaczę jak tam to wygląda jak zacznę nią jeździć.

Opublikowano
A to ja mam pełny. W ogóle nie wiem jak wygląda taki uproszczony

No to Twoje szczęście :twisted2:... Osobiście wolałbym mieć wyższą wersję kompa...

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png

Opublikowano (edytowane)

zegary mam takie jak na foto http://nov03.imgshare.us/bg2.jpg

muszę sprostować ponieważ komp w aucie to nie 16:9, a ten mniejszy z navi mk2

Edytowane przez sebek2407
Opublikowano

zegary mam takie jak na foto [%5B640%3A480%5Dhttp%3A//nov03.imgshare.us/X8a.jpg

muszę sprostować ponieważ komp w aucie to nie 16:9, a ten mniejszy z navi mk2

mozesz wyjasnic dlaczego w 530d masz zegary od benzyniaka? chyba ze to nie twoje zegary są na foto...

Opublikowano

fotkę zamieściłem poglądowo ma się rozumieć u mnie są zegary dieslowskie chciałem zobrazować a jednocześnie odpowiedzieć na pytanie kolegi qubas odnośnie zegarów

tak czy inaczej nurtuje mnie pytanie dlaczego nie wyświetla mi komunikatów"ostrzeżeń" i czy ta funkcja jest wyłączona czy brak mi jakiegoś modułu

jest to moje pierwsze BMW stąd też moje pytania

Ukryte funkcję zegarów mam odblokowane a w ustawieniach obc nie znalazłem nic co mogło by mnie naprowadzić (po dłuższym przytrzymaniu przycisku na kierunkach BC na monitorku od navi pojawia się wybór kolejności wyświetlania np: spalania, zasięgu itp jak też ilość wyświetlanych parametrów) ale nic a nic na temat Chek Control i komunikatów typu niedomknięte drzwi po ruszeniu itp

Opublikowano

prawy guzik sprawdzę jutro. Mam rozumieć, że wcisnąć i przytrzymać prawy przycisk na kluczyku w pozycji 2 ?

Zapytam jeszcze o jedno bardziej doświadczonych gdzie się znajduje moduł Chek Control żeby można było fizycznie sprawdzić jego obecność?

Dziękuję

Sprawdziłem będąc w aucie na różne sposoby prawy przycisk na zegarach zero reakcji na pojedyncze wciśnięcie czy to na kluczyku w pozycji 1 czy też 2 dłuższe przytrzymanie na kluczyku w pozycji 2 wprowadza zegary w tryb testowy i już nie ma pojęcia co możne być nie tak z tymi komunikatami

Opublikowano

Panowie, u mnie jest podobny problem, tzn. po wyciągnięciu kluczyka i po ponownym załączeniu stacyjki komputer na tablicy przyrządów nie wyświetla informacji rozszerzonych... po przyciśnięciu przycisku ma lewej manetce informacje kolejno się wyświetlają. Najdziwniejsze jest to, że wszystko wcześniej było ok (to znaczy po załączeniu stacyjki wyświetlała się informacja, która widoczna była przed wyjęciem kluczyka). Nic nie ruszałem w samochodzie ostatnio, po za wgraniem nowego softu do navi (mk3) no i zdemontowałem fabryczny zestaw głośnomówiący. Myślicie, że to mogło mieć jakiś wpływ? Temat ma już parę dni więc być może ktoś z was wie już jak ten problem rozwiązać?

Z góry dzięki za pomoc!

Pozdrawiam,

Ochen

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

No to w końcu ktoś odpisał z sensem, że w E39 na pełnym kompie jednak ostatnie ustawienie powinno się zachować, bo mimo tylu uzytkowników takich aut nikomu się nie chciało to potwierdzić.

Dzięki.. czyli jednak coś jest przestawione, że to się resetuje.

Opublikowano

Niestety mnie nie udało się namówić do działania Chek Control tak jak u was tez po włożeniu kluczyka nic się nie wyświetla tzn wyświetla dopiero po przyciśnięciu BC na manetce od kierunków.

Kolego Ochen mam pytanie gdzie lub w jaki sposób wgrywałeś nowy soft do navi ja u siebie mam mkII z czytnikiem cd

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Podpinam się pod sprawę. W 530d mam MKII z TV i potrzebuję najnowszy jaki jest pod tę nawigację soft najlepiej z językiem polskim. Mapy sobie już pościągałem, ale nie bardzo mam pomysł skąd wytrzasnąć polski soft.
Opublikowano

Na temat softów była już cała masa postów na forum i kilka różnych softów do pobrania na rapidach. Sęk w tym, że kilka z nich już usunięto z rapidshare, a pozostałe działają bądź nie... Ważne, by znaleść wersje która zamienia np. z włoskiego na polski czy z niemieckiego na polski (bo to ponoć różnica).

Do mk2 szczerze mówiąc nie wiem jaki był ostatni soft. W moim mk3 był v31, choć na jakiejś rosyjskiej stronce widziałem już v32 (różnica polagała tylko na poprawkach pewnych błędów), ale to nie jest temat tego postu.