Skocz do zawartości

OILSERVICE PO 5TYS. OD WYMIANY?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Około 5 tys kilometrów temu wymianiałem olej, a już zaświecił mi się oilservice, czy to nie za szybko? zgasły dwa zielone prostokąciki. Z tego co wiem, to olej co około 10 tys się wymienia, co o tym sadzicie?
Opublikowano
tylko że właśnie u mnie jeszcze się zielone świecą, a zapalił się już napis oilservice i to jest dziwne

zapalił i cały czas świeci?

A little piece of heaven in my hands
Opublikowano

Jak zgasna CI wszystkie zielone (5), pojawi sie zolte a nastepnie czerwone to znaczy ze przebieg jest odpowiedni (przynajmniej wg komputera BMW) do wymiany oleju.

Natomiast jesli pali Ci sie taki napis to nalezy go skasowac albo sie nie przejmowac. Pojawia sie on raz w roku niezaleznie od przebiegu.

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam.Pozwolicie ze sie podepne,mam przejechane lekko ponad 4tys i te zielone kontrolki nadal swiecą wszystkie czy to normalne.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.
Opublikowano
ja jak resetuje to najpierw robie reset kontrolek a pozniej olej serwis i jak dotad jest ok ostatnia wymiane po przeliczeniu kontrolek musial bym zrobic gdzies przy 14000 km ale 10000 to maks nie czekam az pogasna pozdrawiam
jedynakk
Opublikowano

A to ciekawe co piszesz Jedynak :D Bo ja wymieniam co 15000 ale kontrolki juz mam wygaszone po ok 11-12000

Widocznie inaczej troszke uzytkujemy:)

A z resetem zgadzam sie, jak sie resetuje, najpierw zapalaja sie kontrolki zielone a jesli dalej swieci sie oil service to trzeba jeszcze raz reset zrobi i gotowe.

pozdraw