Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam;-)Przeczytałem wszystko i moja prosba jest taka aby ktos podesłał mi link kamery ktora bedzie pasowac do bmw e39 sedanz orginalnym radiem 16:9.Prosze o link z allegro bo jak dzwonie do tych co sprzedają je na allegro to słysze"my tylko sprzedajemy"a nie chce mi sie bawic w zwroty.Dziekuje z góry za pomoc

Podłącze się pod tą prośbę :) ja akurat dla Touring'a ale różnicy nie będzie pewnie. Czy taka będzie ok?:

http://allegro.pl/kamera-cofania-bmw-e82-e88-e70-e71-e90-e39-e60-m3-i5818385177.html

Trzeba tylko podłączyć pod radio o będzie ok? A jak z podświetlaniem tablicy? Mocno się ogranicza?

• 1 miesiąc temu...
  • Odpowiedzi 172
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Ok kamera działa. Opis podłączenia instalacji zrobiony przez Piotrkg okazał się być poprawny. Powodem była kamerka. Szmelc chiński okazał się nie działać w trybie NTSC mimo że wg. specyfikacji był. Teraz mam uniwersalną kamerkę maxitec, która jest beznadziejnie przymocowana ale póki co działa. Może kiedyś se wymienię na tę http://maxitec.pl/kamera-cofania-ca-9543-bmw-3-5-x5-x6.html ale póki co działa tylko duży minus to teraz pogoda jeden wypad na drogę i cala się zapierdoli syfem i już nic nie widać...
  • 11 miesięcy temu...
Opublikowano
Witam chciałbym zamontować sobie kamere cofania w mojej E39 ale z tyłu przy tunerze tv mam całą kostę radią i nie wiem jak ją tam podłączyć 0c0e9549533c.jpg 4532785a2244.jpg Chciałbym uniknąć ciągnięcia kabli przez całe auto do tyłu radia.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Kabli nie musisz prowadzic do przodu auta , wszystko jest podłanczane z tylu .

A wogule masz moduł TV ? , bo na zdjęciach jest jednostka nawigacji.

"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tuner TV ma dwie wtyczki - niebieską i białą .
"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
Opublikowano
Jest możliwość że go nie mam i mogę włączyć tv w radiu(śnieży)? Tam po lewej stronie nawet nie ma miejsca, może być gdzieś indziej zamontowany?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tak masz możliwość montażu kamery , szukaj modułu TV - on zawsze jest z tylu ,poszukaj w internecie zdjęć gdzie on jest umiejscowiony.
Opublikowano
Czyli powinienem mieć tuner tv na 100%? Tylko nie mogę go znaleźdź, po lewej nie ma nawet na niego miejsca.
Opublikowano
Właśnie tam nie ma miejsca na niego. Ale serdecznie dziękuję za pomoc, czeka mnie rozkręcanie całego tyłu.
Opublikowano
Właśnie tam nie ma miejsca na niego. Ale serdecznie dziękuję za pomoc, czeka mnie rozkręcanie całego tyłu.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Standardowo moduł TV był pod nawigacją , ale w zależnośći od wyposaźenia zmieniali jego miejsce - szukaj na nadkolu .
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Czy jest ktoś w stanie podać jakieś dane tego przekaźnika oraz dokładny schemat podłączenia?

W parku sklepach motoryzacyjnych elektronicznych mnie zbyli bo powiedzieli że takie dane nie wystarczą bo są tysiące rodzaje przekaźników. Ew jakiś link czy coś.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam,

Mam pytanie bo kupiłem kamerę cofania w lampie. Poniżej link

http://allegro.pl/kamera-cofania-do-bmw-ukryta-w-lampie-do-tablicy-i6949871724.html

Z czerwonego cincza mam 2 kabelki zasilania. Mam je podłączyć pod wsteczny? Potrzebny mi jest ten przekaźnik?

a z żółtego czincza wychodzi koncówka przeciąłem kabel w nim są 3 kabelki. Czerwony, zółty i czarny. Jak je mam podłączyć pod tuner?? Wiem że jeden do niebieskiej kostki i 2 do białej ale nie wiem który jest który :duh:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Przekaźnik musi być - daje minus (mase) do modułu TV i wtedy przełącza ekran na obraz z kamery

http://7.imagebam.com/download/mp-TbyMPBngcItkTcQb6Bw/12097/120960029/kamera%20schemat.jpg

schemat przekaźnika

http://avensis.info/Avensis/przekaznik/przekaznik3.gif

• 1 miesiąc temu...