Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam forumowiczów, czy ktoś zna odp. na pyt. " czy można zamienić skrzynie automat. na manual w 730 V8 z 95r. ?? w aucie jest (ale nie na 100%) 5HP18, szerokości i czekam na odp.
Opublikowano
Dzięki dla xsilver za " oświecenie" a i drugi kolega ma racje, trzeba szukac rozbitka, to może potrwac, a czas to pieniądz, ale chyba mniej niz naprawa główna asb. A może ktoś wie ile ( wiadomo około) pozdr.
Opublikowano

Nie sadze, zeby taka wymiana wyszla Ci taniej niz naprawa skrzyni automatycznej, szczegolnie przy samochodzie klasy E38.

No chyba, ze za niewielkie pieniadze kupisz wszystkie potrzebne czesci.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano

Odpowiedź na pytanie - tak, ale po co?

Nieekonomoczne, niewygodne i najczęściej awaryjne rozwiązanie.

prawdziwy mężczyzna musi mieć wał, a nie jakieś tam przeguby
Opublikowano

Witam

Dowiadyłem się kiedyś o koszt samej usułgi w dobrym serwise gdzie naprawiają BMW i mechanicy powiedzieli ze sama robocizna to koszt około 1500zł w e32 a e38 to raczej będzie jeszcze więcej kasy. A części swoje też kosztują

Opublikowano
Dowiedziałem sie w kilku ( 5) zakładach ( patrz polecane na forum w pomorskim) i ....nikt nie pali sie do tej wymiany. Srzynie z allegro ( jeszcze nie wyjętą ) mozna kupić za 700-800. po małym targu. Ale na razie dam spokuj. Wymieniłem olej ( dynamicznie) i nie zdawałem sobie sprawy jak to "uzdrawia" asb. pozdrawiam.
Opublikowano
Skoro wymiana oleju tak uzdrawia automat to moze ja tez sprubóje tak czy siak przekładka na manula to bardzo dużo roboty i kasy. pozdrawiam
Opublikowano

Dla tych co nie myślą dalej jak tylko o wymianie...

A reszta silnika? Elektronika? Komputer? Wyważanie wału? Mogę się założyć że wymiana jest możliwa tylko fizycznie ale szybko się okaże, że to całkowicie nie do przebicia! :mad2:

Opublikowano
Dla tych co nie myślą dalej jak tylko o wymianie...

A reszta silnika? Elektronika? Komputer? Wyważanie wału? Mogę się założyć że wymiana jest możliwa tylko fizycznie ale szybko się okaże, że to całkowicie nie do przebicia! :mad2:

nigdy tego nie robiles , nie masz o tym pojecia i wypisujesz glupoty .

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?p=671182#671182

sam silnik nie rozni sie niczym , Dme jest to samo . elektronika - jest opisana w moim "artykule". wal napedowy - jak go zmieniasz na oryginalny ze skrzyni manualnej to jest fabrycznie wywazony - nawet jak sie go przedluzy to mozna oddac do firmy ktora go wywazy .