Skocz do zawartości

Czy wskazówka przepływki wychodzi za skalę?? filmik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
po czy Ty możesz stwierdzić że mam popsute auto??

Jak to po czym? Podałeś czasy przyspieszenia swojego auta 80-120. Ja Alfą wczoraj zobiłem pomiary i wyszło mi tyle ile Tobie. Alfa nie jest szybkim autem, a jak widzę koledzy z innych 330d piszą o nich jakby były rakietami (tak im się wydaje bo rakietami jeszcze nie jeździli :) )

Marcin jest w stanie to auto zdiagnozować, tylko niech nie eksperymentuje.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wejdz na youtube i tam masz filmiki porównaj sobie przyśpieszenia 80 120 na 4 biegu okaże się że wszystkie 330 sąsłabsze od alfy pewnie...

Już się umówiłem z długim ma jakiegoś człowieka co zdjagnozuje auto.

80-120 ma dobre przyśpieszenie i zgodne z tym co podaje seria problemem są przyśpieszenia od 120 do 200.

Pozdrawiam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Powiem tak ścigałem się z 120d z 2006r (Marcina) i auta szły równiutko jedno obok drugiego a gdzie masa BMW seri 1 do 3 xd,
Pozdrawiam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dzisiaj jade chyba do mastersów na kompleksową djagnostykę auta, zobaczymy co w trawie piszczy.

Jak wyjdzie że jest wszystkoo OK to chipa na 215 załaduje

Pozdrawiam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ale mnie to wszystko męczyło i nie dawało spokoju.

Pojechałem do Warszawy do Masters tuning i już jest wszystko jasne.

Auto wstawili na hamownie i okazało się że mam równe 190 KM i 380 Nm

Kamień spadł mi z serca panowie powiedzieli że auto jest w świetnym stanie technicznym. Problem leży po stronie xd :mad2: które to robi 93 konie strat oczywiście to jest normalne.

Zwykłe 330d mają tylko 40 do 50 km strat.

Oczywiście założyłem chipa i teraz mam 465 nm i 215 Km, myślę że jest to rozssądny tuning, różnica jest kolosalna auto jedzie jak burza z kolei jestem ciekaw jak musi śmigać zwykłe 330d z takimi modyfikacjami, na temat chipa założe oddzielny temat i wkleję wykres z pomiaru mocy i oczywiście dla porównania nagram filmik. :cool2:

Pozdrawiam
Opublikowano
Ale mnie to wszystko męczyło i nie dawało spokoju.

Pojechałem do Warszawy do Masters tuning i już jest wszystko jasne.

Auto wstawili na hamownie i okazało się że mam równe 190 KM i 380 Nm

Kamień spadł mi z serca panowie powiedzieli że auto jest w świetnym stanie technicznym. Problem leży po stronie xd :mad2: które to robi 93 konie strat oczywiście to jest normalne.

Zwykłe 330d mają tylko 40 do 50 km strat.

Oczywiście założyłem chipa i teraz mam 465 nm i 215 Km, myślę że jest to rozssądny tuning, różnica jest kolosalna auto jedzie jak burza z kolei jestem ciekaw jak musi śmigać zwykłe 330d z takimi modyfikacjami, na temat chipa założe oddzielny temat i wkleję wykres z pomiaru mocy i oczywiście dla porównania nagram filmik. :cool2:

No i dobrze zrobiłeś , ciekawe że aż tyle strat na koła urywa naped X :duh: no ale coś za coś, różnica musi być , zobacz na Nm ile ich przybyło nie na KM

Opublikowano

Jeździłem 330i i jeźdźę 330xi. Nie odnotowałem żadnej różnicy poza tym , że w 330I cały czas miga kontrola trakcji.

Różnica 0,2 sekundy w przyspieszeniu i chyba 7 km/h w prędkości maksymalnej to zasługa większej masy.

Opublikowano
..u mnie normalnie zasuwa do konca,porusza sie dynamicznie..nie wychyla sie do konca tylko wtedy(tiptronik) jak wlanczam automatyczne przyspieszenie z ostatniej wartosci tempomatu,tzn jak auto samo przyspiesza..np od 40 do ilus tam....to auto samo dobiera przelozenia tak zeby ekonomicznie to robic,a jak wcisne pedal przyspieszenia powiedzmy dosc mocna to leci do konca....
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mi przed chipem też jeździło dobrza ale ty masz silnik 204km a to jest o 20 km więcej niż u mnie w serii.
Pozdrawiam