Skocz do zawartości

Pytania przed kupnem Z4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ok, dzięki. Co do Allegro pełna zgoda, jednak ze sprowadzaniem mam zerowe doświadczenie. Istnieje może jakaś firma, która się specjalizuje w sprowadzaniu BMW, a najlepiej Zetek? :) Wzorem np Mazdy MX-5 -> roadstery.pl (sorry za reklamę, nie mam z tą firmą (jeszcze) nic wspólnego).
Opublikowano

Na twoim miejscu szukałbym Z3 3.0 lub Z4 z silnikami z nizszej polki. Mysle ze za 55k juz uda sie wyczaic Z4 ktora spelni twoje oczekiwania, choc 3.0 to raczej nie bedzie.

Jesli chcesz znalezc samochod ktory spelni twoje oczekiwania to niestety bedziesz musial zaplacic za niego cene znacznie wyzsza od rynkowej. Z tym sie licz, ze troche bedziesz musial "przeplacic", to jest nie uniknione.

MX-5 - co kto lubi,samochod moze jako roadster jest wzorcowy, ale ma strasznie slaby silnik (160KM - bo tej szukasz, tak?) .

Moze Honda S2000 ? Mi sie podoba i wg mnie jest to samochod z jajami.

Szukaj tylko w Niemczech .

Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jak wiadomo apetyt rośnie w miarę jedzenia :) Może uzbieram 60-65 tys.

Z3 odpada, szukam auta od 2007r. (2006 max).

MX-5 jezdzilem i jest idealna. Poza silnikiem :) 1.8 nie biorę pod uwagę. 2.0 szałem nie jest, ale moze to przeboleje. Pod warunkiem, ze w tej cenie nie znajde w akceptowalnym przeze mnie stanie Z4 ;) Ale jesli już Z4, to rzedowa szóstka musi być..

S2000 ma dobry silnik, ale jakos kurcze nie lezy mi. Nie wiem czemu, ale nie gramy razem..

Dzieki za rady.. Knuję dalej :)

A powiedzcie mi jeszcze jak wygląda kwestia Z4 i szpery (torsena, lsd czy cokolwiek..)? Póki co widziałem jedynie w eMce.

Opublikowano
Nie patrz na wiek tyko stan i przebieg. Czy auto ma 6 czy 8 lat ma już ma mniejsze znaczenie, niż to jak był eksploatowany. W cenie 60-65 tysi jeżeli rozszerzysz sobie wiek powiedzmy od 2005 to spokojnie znajdziesz Z4 3.0 z małym przebiegiem, w super stanie i z bogatym wyposażeniem. Tylko nie oszczędzaj na dokładnym sprawdzeniu samochodu przed kupnem - zarówno jego stanu jak i historii. Lepiej kup najlepsze auto na rynku ze starszego rocznika niż najgorsze z nowszego (pewnie za te same pieniądze).
Opublikowano
Weź od gościa nr. Vin i sprawdź w Carfaxie - wygląda na USA ;-)
http://obrazki.elektroda.pl/5027143500_1344194822.jpg
Opublikowano

widzę, że obie z usa (te światła na zderzaku z tyłu)

ale czy to źle, że z usa? omijać takie z daleka? czemu?

Opublikowano

chodzi o to, że możesz sobie je sprawdzić w carfaxie mając vin, tak jak napisał z3coupe.

a co do różnic między wersjami EU, a USA to nie mam pojęcia jak to wygląda w przypadku Z4.

Kupię BMW Z4 3.0 lub Z3M
Opublikowano
chodzi o to, że możesz sobie je sprawdzić w carfaxie mając vin

sprawdziłem....na szczęście :shock:

i szukam dalej

Opublikowano

w carfaxie sprawdziłem kilka aut bezwypadkowych, kupując raport można oszczędzić na kosztach podróży - już nie trzeba nic oglądać, nie warto...

szkoda, że w europie nie ma takiego systemu

Opublikowano
My Tobie podpowiedzieliśmy to mógłbyś przedstawić kilka szczegółów lub jakiś fot :wink:
http://obrazki.elektroda.pl/5027143500_1344194822.jpg
Opublikowano

nie szukam super okazji cenowej...

wszystkie sprowadzone z USA auta BMW, które sprawdzałem w Carfax są takie same:

1. Salvage (poważnie uszkodzone ale teoretycznie nadające się do naprawy - na szczęście nie powódź albo złom)

2. Total Loss (wypłacona pełna suma ubezpieczenia)

zwykle przebiegi niewielkie, historia serwisu OK

czasem właściciel od razu mówi co było uszkodzone i pokazuje zdjęcia

nabrałem niemal pewności, że wszystkie sprowadzone kilkuletnie BMW (Niemcy, Włochy, Szwajcaria, itd) są w takim samym stanie

w Europie nie ma takiego systemu jak Carfax, więc nie da się tego tak łatwo zweryfikować

Opublikowano

Witam serdecznie Forumowiczów,

ze względu na chęć zakupu roadstera Z4 prosze Was o ocene auta http://moto.allegro.pl/diabelsko-mocne-anielsko-piekne-bmw-z4-full-i1675393042.html

co możecie o tym aucie powiedzieć, na co zwrócić uwagę podczas oglądania na żywo, co może być nie tak na piewrszy widok, co ewentualnie do siebie nie pasuje (rocznikowo, modelowo)

z góry bardzo dziękuje za informacje

Pozdrawiam

Opublikowano

-chińskie fele a la M6

-stożek pod maska

-lewy błotnik+maska+zderzak srednio spadowane

-na fotelu kierowcy to chyba jakaś nakładka z kulkami leżała bo jakieś dziury na skórze odbite

reflektory ksenonowe,
spryskiwacze lamp,

gdzie te spryskiwacze?

oceń moją ///M http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=98534&start=0

///M jak miłość

Sprzedam BMW 120d "083d, 120d E82 2011r, 520d '07 lift, 123d '08, Z4///M '08, info na http://www.fast-cars.pl

Opublikowano

na zdjęciach w sumie jest ładne, fakt, że zamiast oryginalnego filtra powietrza jest stożek i na fotelach były te kulki

jak ładnie wygląda z bliska i ładnie jeździ po prostu je sprawdź, ja zrobiłbym tak:

1. zwykła stacja diagnostyczna (koszt 50zł), na ogół serwisant potrafi zobaczyć więcej niż kupujący, przy okazji sprawdzisz amortyzatory, hamulce, światła...

2. jak będziesz zadowolony po stacji, warto podłączyć pod komputer, czy nie widać błędów

cena atrakcyjna i wiadomo, że nie jest to auto nowe z salonu, więc coś może być do zrobienia (tarcze, klocki, itd)