Skocz do zawartości

O czego przycisk REST??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam. Na panelu mam przycisk REST, chyba nie aktywny bo jak wciskam to nie zapala się.

Ktoś napisze od czego ten przycisk??

I drugie czy przyciski na climatronicu o zmiany temp. są wymienialne ( mam dwa pęknięte)??

Edytowane przez MatrixXXL

MatrixXXL

523i 99r.

Opublikowano

REST to funkcja kilmatroniku jak stoisz na postoju albo zostawiasz auto z pasażerami i chcesz mieć nawiew, aby Ci np. szyby nie zaparowały lub nie zamarźli pasażerowie.

Warunki jakie muszą być spełnione to nagrzanie silnika (temp. cieczy) i odłączony zapłon. Szczegóły znajdziesz na forum, bo to było wałkowane wiele razy. Aaa! Odłącza się samoczynnie po ok. 15 min...

Jak będziesz wysiadać z auta jutro pod pracą, to wyjmij kluczyk i naciśnij REST, a będziesz wszystko jarzył :norty:

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png

Opublikowano

Warunki:

1. Zagrzany silnik - temperatura w pionie

2. Temperatura na zewnątrz poniżej 15 stopni

Po wyjeciu kluczyka dmucha na przednią szybe. A jak masz kluczyk w poz 1 (tak jak do słuchania radia - bez zapłonu) to dmucha tak jak jest klimatronic ustawiony - panel wyswietla normalnie wszystkie dane jak w czasie jazdy.

Opublikowano

a co do guzików w climatronicu to podważasz je od dołu i wyciągasz, ja wziąłem "kropelke" na igłe i skleiłem, widać tylko tak jakby ryskę, w ASO podobno wołają 150zł :duh: (nie sprawdzałem, wyczytałem gdzieś na forum)

Pozdr

Opublikowano
a orientujesz sie może ile kosztują przyciski do sterowania szyb? głównie chodzi mi o drzwi kierowcy (4 przyciski + blokada tylnych szyb, chyba, że sprzedaja komplet na wszystkie drzwi)
Opublikowano
Najprosciej kupić używany panel cały i wyciagnac przyciski, czy też inne gadżety potrzebne na wymianke,przeciez różnicy nie bedzie w wysglądzie bo to nie są materiały które się zuzywaja i wycierają jakos bardzo