Skocz do zawartości

FELGI, OPONY, ET, WZOR ??????????

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich i odrazu zaznaczam ze przestudiowałem całe forum, jednak wszystkiego sie nie dowiedziałem i licze ze ktos tu zabierze głos :)

E-36 318is lekko obnizona

Wiec tak, chce kupic do niej felgi i z tego co wyczytałem to najlepiej po naszych drogach jezdzic co najwyzej na 16",szukam 7,5-8 calowych, nie wiem jakie ma byc ET, jedni pisza ze 35 drudzy 40-47 :?: opona 215 gora 225/50(chyba taka wysokosc)

I jeszcze jedno najwazniejsze, co byscie proponowali do coupe e-36, 3 dni juz szukam felg i nie moge sie zdecydowac, najlepiej zeby były chromowane.Jesli macie jakies propozycje to byłbym bardzo wdzieczny :cool2: jest duzo firm, ale z jakoscia to pewnie tez róznie :roll:

Pozdrawiam

Opublikowano
Witam wszystkich i odrazu zaznaczam ze przestudiowałem całe forum, jednak wszystkiego sie nie dowiedziałem i licze ze ktos tu zabierze głos :)

E-36 318is lekko obnizona

Wiec tak, chce kupic do niej felgi i z tego co wyczytałem to najlepiej po naszych drogach jezdzic co najwyzej na 16",szukam 7,5-8 calowych, nie wiem jakie ma byc ET, jedni pisza ze 35 drudzy 40-47 :?: opona 215 gora 225/50(chyba taka wysokosc)

I jeszcze jedno najwazniejsze, co byscie proponowali do coupe e-36, 3 dni juz szukam felg i nie moge sie zdecydowac, najlepiej zeby były chromowane.Jesli macie jakies propozycje to byłbym bardzo wdzieczny :cool2: jest duzo firm, ale z jakoscia to pewnie tez róznie :roll:

Pozdrawiam

jak otworzysz drzwi kierowcy to na słupku jest naklejka z opisem jakie opony i na jakie felgi...:)

ET35

Na allegro kupiłem nowe 15'' za 200pln/szt - pozdrawiam

Marcin

BMW Klub Polska

F25 X3 2,8iA xDrive

E91 320dA touring

E39 530dA touring

E39 530iA touring

E36 316iA m43 Compact

----------------------------------------

historia - E32 750iA (1992-2004)

• Członkowie klubu
Opublikowano
opona 215 gora 225/50(chyba taka wysokosc)

na 16" opona 205x55, lub 225x50. Ja mam 225 - bardziej ciąga po koleinach niż 205, ale da się żyć 8)

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano
jak otworzysz drzwi kierowcy to na słupku jest naklejka z opisem jakie opony i na jakie felgi...

ET35

Na allegro kupiłem nowe 15'' za 200pln/szt - pozdrawiam

na słupku sa tylko 15" a ja napisałem ze chce 16" GDYBYM CHCIAŁ STANDARDOWE TO NIE ZAKŁADAŁ BYM TEMATU :mad2:

NAJWIEKSZY PROBLEM MAM ZE WZOREM BO NIE WIEM CO MOZE PASOWAC DO E-36 COUPE GDYZ WCZESNIEJ MIAŁEM E-34 A TO 2 ROZNE AUTA, I JAK FELGA SZERSZA TO ET TEZ SIE ZMIENIA

• Członkowie klubu
Opublikowano
na słupku sa tylko 15" a ja napisałem ze chce 16" GDYBYM CHCIAŁ STANDARDOWE TO NIE ZAKŁADAŁ BYM TEMATU :mad2:

Na jakim słupku to widziałeś ? Przecież podobno nie masz jeszcze E36... przynajmniej tak jest w twoim profilu :wink:

No chyba, że nieuaktualniony - to sorry 8)

W moim is jest na słupku rozmiar dla 16tek - chyba, że mylę z intrukcją obsługi, ale nie wydaje mi się. Dla 17tek już nie ma, bo nie przewidzieli takich kół w takim aucie...

NAJWIEKSZY PROBLEM MAM ZE WZOREM BO NIE WIEM CO MOZE PASOWAC DO E-36 COUPE GDYZ WCZESNIEJ MIAŁEM E-34 A TO 2 ROZNE AUTA, I JAK FELGA SZERSZA TO ET TEZ SIE ZMIENIA

A co ma WZÓR do PASOWANIA ? :roll:

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano
A co ma WZÓR do PASOWANIA ?

jednak ma bo nie wszystkie wzory z tego co widze mają odpowiednie ET dla e-36

wiec sprawa szerokosci juz rozwiazana225/50/R16 lub 215/50R16

• Członkowie klubu
Opublikowano
jednak ma bo nie wszystkie wzory z tego co widze mają odpowiednie ET dla e-36

No to nie jest problem wzoru tylko ET :P

wiec sprawa szerokosci juz rozwiazana225/50/R16 lub 215/50R16

215x50 - jest złym zamiennikiem dla 16tek - z wyjściowego 205x60x15.

Prawidłowe to 225x50x16 lub 205x55x16.

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano

hmm.... z ladnymi 16 to jest raczej trudno :(

poszukalem conieco i znalazlem takie:

ladne i cena atrakcyjna

lekko chromowane

oryginalne i z oponami

te tez ladne i do tego RH wiec jakos raczej dobra

te znalazlem w 5 minut jakby poszukac to by sie pewnie jakies ladniejsze znalazly

Co do 17 to wiekszosc moich znajmomych ma w e36 wlasnie takie ( ja tez ) i nie ma z nimi problemu, a na dziury i inne niespodzianki na drodze trzeba tak samo na 16 uwazac. Poza tym o wiele latwiej znalezc bardzo ladne 17

Co do ET to im mniejsze tym felga bardziej na zewnatrz wychodzi ( chyba ) albo na odwrot, ET 35 i 45 powinny pasowac do E36

http://img270.imageshack.us/img270/6336/imageshack7qh.jpg
Opublikowano

podoba mi sie pierwsza propozycja :) i cena nie taka straszna :)

Tylko jest mały problem, nie wiem czy mozna kupic z e-bay.de

Z tymi 17" to chyba auto jest twardsze(nizsza guma) chyba ze sie myle :roll2:

tez duzo felg juz widziałem chyba ze mi pokazesz jakies ładne 17" to bede Ci bardzo wdzieczny

Opublikowano

ladne 17 - prosze bardzo :D

breyton inspiration dla mnie te sa idealne ale na jasne auto najlepiej jakies srebrne

AC ACHNITZER TYP 2 i 3

mille miglia emoion 2 17 a tak wygladaja na aucie

a takie mam na aucie i wygladaja calkiem calkiem w kazdym razie wiekszosci sie bardzo podobja

RH ZW3

a na tych 16 jest napisane

Versand nach: Weltweit
wiec wysylaja na caly swiat :D napisz im maila to sie dowiesz co i jak :) - w koncu jest juz www.ebay.pl :D

Z tymi 17" to chyba auto jest twardsze(nizsza guma) chyba ze sie myle
nie wiem bo ja jezdzilem tylko na 17 wiec nie mam porownania - ale to raczej zalezy od zawieszenia - ja mam ok. -8cm wiec u mnie na kazdym bedzie twardo :roll2:

Mam nadziej ze taka odpowiedz jest satysfakcjonuajca :D

Wybor nalezy do Ciebie

Pozdro

http://img270.imageshack.us/img270/6336/imageshack7qh.jpg
Opublikowano
Mam nadziej ze taka odpowiedz jest satysfakcjonuajca

Wybor nalezy do Ciebie

Pozdro

Dzieki za pomoc :) rowniez pozdrawiam :cool2:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Pozdrawiam

wejdź sobie na:

www.alcar.pl lub

www.tirerack.com

tam są dostępne konfiguratory felg w różnych rozmiarach dla danego modelu i możesz obejrzeć jak z danym wzorem felgi prezentuje się auto

pozdrawiam

Paweł