Skocz do zawartości

Widzieliscie juz ta bestie ??? do sprzedania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ja bym tylko chciał dorzucić pewną myśl jakiegoś profesora z jednej z Politechnik, który z swojej pracy o silnikach spalinowych napisał, iż zasilanie takiego silnika gazem nie ma negatywnego wpływu na jego trwałość, co więcej gaz w przeciwieństwie do benzyny nie rozżedza oleju co wpływa korzystnie na smarowanie silnika. 8)

nadal czekam.......

Black - Mighty - Wonderful
  • Odpowiedzi 79
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

jeszcze aby zakmnać usta...

"Badania nad użyciem gazu do zasilania silników spalinowych trwają od lat 30-tych naszego stulecia. W podręczniku K. Niewiaromskiego pt. "Silniki Spalinowe" w części drugiej (wyd. PWSZ 1953) na stronie 383 czytamy:

"Zaletą silników gazowych jest brak zjawiska rozrzedzania oleju i wskutek tego zmniejsza się zużycie części układu korbowego. Charakterystycznym zjawiskiem dla tych silników, w przeciwieństwie do pracujących na paliwie płynnym, jest stopniowy wzrost lepkości oleju. Zmniejsza się również osadzanie nagaru na tłokach, zaworach i ściankach głowicy, a gazy spalinowe, wskutek pełniejszego spalania, powodują mniejsze niszczenie stykających się z nimi części. Wymienione wyżej zjawiska, przedłużają żywotność silnika, okresy między remontowe i tym samym ekonomiczność eksploatacji."

Dobranoc.... 8)

Black - Mighty - Wonderful
Opublikowano
Słuchamy Watsonie.Ale zanim cokolwiek napiszesz to oszczędź sobie może lepiej, bo i tak nikt naprawdę mądry tego już nie będzie czytał.

jakoś Ty to czytasz mój drogi :mrgreen:

A na przyszłość to nie obrażaj innych członków forum bo każdy ma prawo do własnego zdania.

W sumie mógłbyś napisać "nie powtarzaj moich błędów"

Mnie w każdym razie do niczego nie przekonałeś

To straszne :cry2: .

A tak na serio, to po co Ci te pyskówki? Napiszesz coś o tym szkodliwym wpływie gazu na silnik??

Opublikowano
Hehehehhehe :mrgreen: i temat jak zawsze zszedl na drugi plan z watku na temat bestii zrobil sie watek o gazie :duh: . A tak ogolnie w sparwie tej bestii to z zewnatrz wyglada wrecz za,,,,,biscie ale znajomy mi mowil ze widzial ja teraz na majowce w Toruniu i gdy kolo otworzyl maske to normalnie szok w trampkach :jawdrop: -powiem lagodnie MIZERIA ponoc taka kaszana ze strach pomyslec :cry:

BMW czyli Bardzo Miły Własciciel

E60 523i 2007

(oo=[][]=oo)

Ex: BMW E-30 318iS M42 90'

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.