Skocz do zawartości

Widzieliscie juz ta bestie ??? do sprzedania

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 79
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Sliczna.... Tylko od razu trzeba kupic dwie :mrgreen: Druga na czesci bo kupic cos do takiego cuda to jak znalezc igle i to nie w stogu siana a w calej stodole :mad2:

BMW - Bedziesz Mial Wrazenia

Pozdrawiam

Reaven

Opublikowano
:shock: :jawdrop: zajefajna e30-tka , a te kapcie to ma chyba naciagniete na felgi bez pompowania :lol: , i mam jeszcze pytanie kto zalozyl gaz do schnitzera :?: :duh: :mad2: i nie chodzi mi o firme :) tylko o to jakimtrzeba byc idiota zeby zagazowac taki samochod :?: :doh:
BMW nie dla idiotów :naughty: :diabel_smiech: , LPG :naughty:
Opublikowano

Z gazem w takim czymś to rzeczywiście przegięcie. Ostatnio też śmiałem się z kumplem że ktoś tam miał do sprzedania M5 z gazem :duh: Co za ludzie to jest profanacja.

Ale ta E 30 pewnie ma niezłe pierdnięcie :D

...
Opublikowano
potwierdzam, jesli tak jest jak jest napisane to facio ma piatke za auto i minus jeden za gazownictwo.

REMOL

______

o/_______\o

(Oo=00=oO)

[] =****= []

Opublikowano
Co wy sie tak tego gazowania czepiacie.Nikt wam waszego samochodu nie każe gazować.A cenu paliwa w polsce w porównaniu do zarobków są tak oszałamiające że trzeba sobie jakoś radzić. Ja rozumiem że zaraz dostane po łbie że jak kogos nie stać na taki samochód to niech nie kupuje , ale czemu nie obniżać kosztów?Czy silnikowi dzieje sie jakaś straszna krzywda od gazu?Bo ja uważam że to tylko stereotyp...
  • Członkowie klubu
Opublikowano

Nie chcę wszczynać tysięcznej dysgusji na temat gazu w BMW, ale czasami ciężko się powstrzymać :twisted:

Co za ludzie to jest profanacja.

A np. 540 to już nie profanacja ? Jest jakaś jej granica ?

Dla mnie nie istnieje zwrot "profanacja BMW". Każdy robi jak chce.

A że akurat ktoś, np. ja, ma inne zdanie na temat gazowania szczególnych modeli to inna bajka. Ale co to ma wspólnego z "piętnowaniem" innych ?

Tak samo chyba można dyskutować o wyglądzie nowych BMW... jednym pasuje innym nie...

Ja rozumiem że zaraz dostane po łbie że jak kogos nie stać na taki samochód to niech nie kupuje , ale czemu nie obniżać kosztów?

Myślę, że jednak bardziej chodzi o to, że pewne auta (np. eMki czy ten Schnitzer) kupuje się ze względu na ich specyficzność, a nie po to, żeby się pokazać - i gazować celem obniżenia kosztów.

To E30 jest chyba wspólnika mojego kolegi - muszę go chyba poprosić o przejażdżkę :twisted:

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano

a tak sie sklada ze silnikom bmw dzieje sie straszliwa krzywda od gazu. Nawet najnowsze instalacje gazowe nie sa zalecane do bmw.

Obnizanie kosztow: taka mala ciekawostka, na paliwie z niemcow mozna na baku wykrecic 80 km wiecej niz na polskim, sprawdzone, a ceny takie same(relatywnie). No to jest obnizanie kosztow.

I jeszcze jedna sprawa co do ktorej masz racje. Jak kogos nie stac na bmw......... :lol:

REMOL

______

o/_______\o

(Oo=00=oO)

[] =****= []

Opublikowano

Ciekawe jak z oryginalnością tego auta?, był w ogóle taki schnitzer i to w e30?, 3,7L?

Jak gościa nie było stać na wachę, to pewnie i stan tego auta nie jest taki super...

ps. ok 3/4 m3 e36 z rejonu Radomia jest zagazowanych :lol: , jak jeden się chwalił jaki ma oryginał i mu przypomniałem, że ma z tyłu korek wlewu gazu, to mi dali ostrzeżenie :clap: /forum.streetracing.wiocha.pl/

pzd

Opublikowano

No to i ja się włącze...

Gazowanie eMek, schnitzer'ów i innych pożeraczy asfaltu to faktycznie dziwna sprawa. :| Skoro kupuje się auto sportowe to chyba nie po to, żeby Tanio nim jeździć. :duh:

Co do gazowania innych Beci to mam już inne zdanie. Czy np. jeśli zagazuje swoje 730 (mówimy o wtrysku) to czy mój samochód będzie gorszy.... :?: dzwięk ten sam, osiągi te same, frajda z jazdy ta sama tyle, że za 0,5 ceny :!: Idąc za myślą niektórych to powinienem chyba pozbyć się BMW, jeśli nie chce wydawać fortuny na paliwo.

Czyli Albo jeździć na benzynie, albo kupić Seicento.. :?: :evil:

Naprawdę nie wiem, co żeście się tak tego gazu czepili.

Peace

Black - Mighty - Wonderful
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Ciekawe jak z oryginalnością tego auta?, był w ogóle taki schnitzer i to w e30?, 3,7L?

Z tego co pamiętam to jest silnik z E32.

Kurczę, koniecznie muszę go namówić, żeby do mnie przyjechał zanim ją sprzedadzą :roll2:

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano
a tak sie sklada ze silnikom bmw dzieje sie straszliwa krzywda od gazu. Nawet najnowsze instalacje gazowe nie sa zalecane do bmw.

Obnizanie kosztow: taka mala ciekawostka, na paliwie z niemcow mozna na baku wykrecic 80 km wiecej niz na polskim, sprawdzone, a ceny takie same(relatywnie). No to jest obnizanie kosztow.

I jeszcze jedna sprawa co do ktorej masz racje. Jak kogos nie stac na bmw......... :lol:

Skąd wiesz, że inst. gaz. nie są zalecane do BMW ? Czym konstrukcja silnika BMW rożni się od konkuręcji, że nie nadaje się do zagazowania?

Co do paliw niemieckich to moge powiedzieć, że w jednym z Aut, które miałem na gazie, w polsce palił gazu Shella ok.12-14 i pracował bardzo słabo, bo była słaba inst. gazowa. W niemczech auto na autostradach na ich gazie (zwykłym) palił10,5 w mieście 11, a sama kultura pracy silnika była lepsza od tej na polskiej benzynie :jawdrop:

Opublikowano

Dokładnie. Mnie osobiscie tez juz powoli denerwuje bezustanne nasmiewanie sie, gdy tylko ktos z lepszym i bardziej sportowym samochodem zaklada sobie gaz. Ciekawy jest fakt, ze najczesciej nasmiewaja sie ludzie z jakimis "gokardzikami" w profilu, dobrymi dla emerytow. Chodzi o zazdrosc? Nie wiem. Dla mnie to wyglada na zazdrosc, ze ktos sobie jezdzi M3 za tyle samo co inny 320. Trzeba bylo sobie kupic M3 i zagazowac a nie teraz wypisywac ironiczne posty majace na celu podniesienie na duchu autora, ze jego 90-konne "monstrum" bardziej juz denerwuje niz cieszy.

Osobiscie nawet gdybym zarabial 10 tys PLN miesiecznie na reke i posiadal jakies wypasione E38 to i tak zalozylby, do niego gaz (oczywiscie dobry) a to chocby z prostej przyczyny: zeby nie napelniac kieszeni frajerom zarzadu Orlenu czy podobnych zlodziejskich firm. Pozatym po co jechac gdzies za 300 PLN, skoro mozna za 150?

I ostatnia juz sprawa... nie wtykanie nosa w nie swoje sprawy. Co kto wklada do auta to jego indywidualna sprawa. Gaz, felgi, spojlery czy maskotki na szybe... niech kazdy sobie czepia co chce i ile chce. A wszystkim innym nic do tego.

P.S.

Autorom podobnych wypowiedzi polecam zatrudnienie sie w gazecie jako krytk filmowi czy cos podobnego... po prostu szkoda talentu.

Obecnie, po 10 latach przerwy (!): E85 Z4 3.0i R6 M54 '03 + LPG

We wspomnieniach: E32 740i V8 M60 '93 oraz E34 520i R6 M20 '90 + LPG

Opublikowano

Obiema ręcami podpisuję się pod wypowiedzią przedpiścy :)

Jak by mnie było stać na jazdę na benzynie silnikiem o poj. 2.0 to dlaczego nie odczuwać "radość z jazdy" i lać po tych samych kosztach gaz do silnika o pojemności 4 czy 5 litrów, albo do jakiegoś M3? Można wtedy jeździć z pedałem gazu w podłodze a nie zamulać slinik oszczędną jazdą... bo to jest chyba większa "profanacja" jak już o niej mówimy ;)

Poza tym paliwo u nas jest i tak poniżej krytyki więc jeżdżąc "szlachetnie" lejemy pewnie jakąś gnojówkę do baku :(

Pozdrawiam

- Sim One -

Opublikowano

Mógłbyś podzielić się z nami swoją wiedzą :?:

kiedyś

E32 730

E36 318

Opublikowano

Co kto wklada do auta to jego indywidualna sprawa. Gaz, felgi, spojlery czy maskotki na szybe... niech kazdy sobie czepia co chce i ile chce. A wszystkim innym nic do tego.

.

dokładnie brawo dla kolegi Saintman'a :clap: ja tez odnosze wrażenie ze ci co maja wiecej kasy chca sie wywyższyc i sie nasmiewaja z tych ktorzy po to aby cieszyc sie swoimi BMW sa zmuszeni zalozyc gaz. popatrzcie na to z innej strony - jesli ktos sobie kupil np eMke, schnitzer'a lata temu paliwo nie bylo takie drogie moze i wiecej zarabial z casem paliwo podrożało , praca gorzj płatna , ale gosc sie przywiązał do swojej bety wiec zalozyl gaz. wy sie nie przywiazujecie do swoich ulubionych autek??

Opublikowano
A ja powiem krótko- to wielka profanacja nie tylko dla bmw zakładając instalacje gazową do auta.Gazownicy do gazu :twisted2:
Opublikowano

fajna ta bejca - to bylo kiedys 2.0 - silnik jest 3.7 Shnitzera z kolem zamachowym od 2.5 i obrabiana glowica, od wlasciciela wiem ze wkreca sie do odciecia w sekunde (ladnie to ujal) jak motorek - a przecietne scigacze nie maja z nim szans - wiekszosc nowych furek tez :). Pali mu 15 litrow gazu (wtrysk).

Co do gazu i profanacji - dajcie juz na luzzik bo staje sie to nudne. Dla mnie ten Schnitzer moglby chodzic i na olej rzepakowy....wazne jest to co to auto oferuje i za jaka cene..

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano
Nawet najnowsze instalacje gazowe nie sa zalecane do bmw.

to ja czegoś nie rozumiem jeżeli BMW produkowało(może nadal)

samochody napędzane gazem(ziemnym bo ziemnym ale gazem)

to znaczy że sami konstruktorzy szukali oszczędności lub robili to

ze względów ekologicznych

i ja zamierzam od dziś mówić że mogę płacić za pb. nawet 25 zet

ale dbam o nasze środowisko naturalne i jeżdżę na LPG :dance:

:roll2:

i co wy na to truciciele i krótko wzrokowcy jeżdżący na pb

Opublikowano
Nawet najnowsze instalacje gazowe nie sa zalecane do bmw.

to ja czegoś nie rozumiem jeżeli BMW produkowało(może nadal)

samochody napędzane gazem(ziemnym bo ziemnym ale gazem)

to znaczy że sami konstruktorzy szukali oszczędności lub robili to

ze względów ekologicznych

i ja zamierzam od dziś mówić że mogę płacić za pb. nawet 25 zet

ale dbam o nasze środowisko naturalne i jeżdżę na LPG :dance:

:roll2:

i co wy na to truciciele i krótko wzrokowcy jeżdżący na pb

czyli bmw sprofanowało samo siebie według coniektórych forumowiczów :D

kiedyś

E32 730

E36 318

Opublikowano

a wy jak zwykle z tym gazem ...

kazdy robi z wlasnym autem to co chce .. jak bede chcial sobie zalozyc spojler na tylnia klape od alfy 156 to tez to zrobie !!

i plyte kompaktowa na odstraszanie radarow !! ludzie to jest sprawa TYLKO I WYLACZNIE wlasciciela auta czy zaklada gaz czy nie ... nie podoba ci sie auto z zalozonym gazem to go NIE KUPUJ !! sa inne bez gazu - przewaznie tansze !!

a wracajac do tematu glownego .. piekna ta E30 ...

kupie szerokie 17" do E36 - najchetniej 9" przod i 10" tyl
Opublikowano

Saintman bardzo fajnie zakonczyles ten watek rowniez uwazam ze kazdy robi z autkiem co chce ale mam takie male skromne pytanie ?

Wiadomo niemcy jako rodzinni tworcy tego auta czyli BMW tez z tego co wiem nie posiadaja wypchanych portfeli :nienie: takie czasy teraz tam nastaly.Sami jezdza do polski z przygranicznych miast sie tankowac. W europie powstaje coraz wiecej stacji LPG na terenie polski , niemiec francji dlaczego koncern BMW nie pomysli aby wsadzac instalacje gazowa fabryczna :?:

Dopracowac kazdy szczegol a wiadomo ze potrafia :cool2:

Pozdrawiam !

BMW RULEZ - Drive It And Believe It ! [ skype driftm3 ]
Opublikowano
Koncern Bmw już dawno robił eksperymenty z gazem i konstruktorzy stwierdzili że niestety ale gaz do auta to jedno wielkie nieporozumienie także zamknijmy ten temat a stwierdzenia wasze że niech każdy zakłada co chce do samochodu nie pokrywają się co do gazu bo za jakiś czas wasze auta będą wymiotowały gazem :lol: a wy będziecie chcieli się ich szybko pozbyć :x i następny świerzo upieczony fan Bmw będzie zawiedziony waszymi eksperymentami gdy kupi takie auto bo już nic z niego nie wykrzesa :mrgreen: Pozdrowienia dla wszystkich prawdziwych fanów marki BMW
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.