Skocz do zawartości

Nawiew, nierowna praca - czujnik ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Dziwnie dzialaja mi nawiewy, mam np. nastawione na pewna temperature, obroty wiatraka na mininum.

Na poczatku cisza chodzi powoli a za chwile zaczyna dmuchac jak odrzutowiec, za chwile znow powolutku.

Mam wrazenie jakby czujniki byly zakurzone. Czy moge przedmuchac je spreonym powietrzem z pistoletu? Czy jest moze na to inne lekarstwo?

pozdrawiam klubowiczow

Opublikowano
Witam

Dziwnie dzialaja mi nawiewy, mam np. nastawione na pewna temperature, obroty wiatraka na mininum.

Na poczatku cisza chodzi powoli a za chwile zaczyna dmuchac jak odrzutowiec, za chwile znow powolutku.

Mam wrazenie jakby czujniki byly zakurzone. Czy moge przedmuchac je spreonym powietrzem z pistoletu? Czy jest moze na to inne lekarstwo?

pozdrawiam klubowiczow

To zalezy bo jak sam recznie nastawiasz to nie ma mozliwosci zeby ci dmuchawa szybciej chodzila ale jesli nacisniesz opcje AUTO wtedy na podstawie powyzszych czujnikow komputer sam decyduje jak ma leciec powietrze i to jest normalne ze jak odrzutowiec zeby otrzymac zadana temperature, pozniej znowu wraca do normy

Opublikowano
No wlasnie bardzo dziwnie to wyglada. Nastawiam sobie np nawiew na nogi. Male obroty wiatraka, tj. dwa pierwsze kwadraciki od mocy nawiewu. Temperatura powiedzmy 20o C. No wiarak na poczatku pracuje normalnie a za chwile przyspiesza i to bardzo. Tak wyje przez chwile, za chwile znowu wraca do normy. Nie pali sie w tym czasie zadne auto. Ani to z przycisku ani to na samym wyswietlaczu. Czy ktos mial taki problem?
Opublikowano
u mnie podobne objawy aż w końcu padł nawiew i przyczyna " jeż" o dziwo mojemu zaskoczeniu idzie naprawic " jeża " w domu nie wiem na jak długo ale narazie działa
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

U mnie jest tak ze praktycznie ciagle mam obroty dmuchawy na maxa nie zaleznie jak ustawie nadmuch na klimatroniku, chyba ze go calkiem wylacze to dopiero wtedy nie dmucha wcale ;) .

jeż czy nie jeż ?

Kolego mozesz napisac jak naprawiles go ?

pozdr

Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]