Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.Zwracam sie z ogromna prosba o wycene mojego samochodu.

W zwiazku z potrzeba wiekszego samochodu (najprawdopodobniej e46 320d touring)

bede chcial sprzedac swoje e36 316 sedan z 95r. Chcialbym prosic o wycene.

Jestem szczery i nie zamierzam ukrywac zadnych drobnych wad samochodu wiec napisze

w jakim autko jest stanie.

Wiec Autko 1995rok marzec kolor-cosmoschwarz typ nadwozia-sedan

Przebieg 242tys.

Wyposazenie

- wspomaganie kierwonicy

- abs

-2x poduszka powietrzna

- KLIMATYZACJA manualna w 100% SPRAWNA

-centralny zamek w kluczyku

-welurowa tapicerka

-alarm

-halogeny

-zderzeki i progi w kolorze samochodu

-elektryczne przednie szyby i lusterka

-alumfelgi 15calowe oryg bmw + 4 opony zimowe na stalowkach

-Bardzo dobre naglosnienie audio Pionner deh 5800 oraz

glosniki JBL DECADE ktore zakupilem miesiac 2 miesiace temu a kwote 600zl

samochod sluzy mi od roku i z czystym sumieniem moge powiedziec ze nie zawiodl mnie

ani razu. Silniczek chodzi cicho oraz rowno (nie ma falowania obrotow)

Okolo 3 miesiace temu wymienilem przednie amortyzatory bilsteina + sworznie -500zl

miesiac temu wymienilem cale hamulce przod +tyl czyli tarcze szczeki bebny.

Hamulce renomowanej firmy Brembo. Bebny zmiermana.za hamulce wsumie okolo 600-650zl

Miesiac temu nowiutki tlumnik koncowy -250zl

Doskonale sobie zdaje sprawe ze nikt nie da mi tych pieniedzy ktore wlozylem w ostatnim

czasie ale przynajmniej samochodzik jest sprawny,

No to teraz opisze jakie wady posiada samochodzik.

Nie napisze ze auto jest bezwypadkowe bo w przeszlosci okolo 2000r (mam papiery na to)

bylo uderzone w lewy przedni bok (okolice nadkola) Nie mylic z rzadnym dzwonem bo autko

jezdzi prosciutko gemoteria ok.

Maska byla malowana w przeszlosci i niestety zaczela blaknac i niestety jest od spodu troszke

pognita.Lakiernik powiedzial ze lepiej pojezdzic 2 latka i wymienic bo nie oplaca sie jej malowac.

WIec podsumowujac jesl komus przeszkadza 1 mala plamka wyblaklego lakieru nalezalo by ja wymienic.

Kosz maski pewnie okolo 500zl z pomalowaniem.

Osobiscie wymienialem roniez atrape grila bo stara byla pognita.

AUto nie posiada juz raczej ognisk korozji jesli chodzi o blacharke. autko mialo troszke poprawek lakierniczych

w celu zapobiegnieciu korozji.KOnserowoane nadkolam,spod klapy bagaznika

Poza tym buda samochodu raczej zadbana (oczywiscie male ryski sa) wkoncu samochodzik ma 13 lat

aczkolwiek dobra polerka mysle ze zalatwila by ta sprawe

Srodek samochodu zadbany poza jedna mala dziurka w siedzeniu wypalona chyba przez papierosa

(nie wiem nie moja robota)

Wszystkie szybyu oryginalne aczkolwek jest malutki odprysk na ktorym ja jezde juz rok(poprzedni

wlasciciel tez jezdzil bo powiedzial ze kamyczek tira uszkodzil) ten odrysk praktczynie nie

widoczny golym okiem i w przez 4 lata wogole sie nie "rozlazlo" wiec nie zamierzam wymianiac

bo po co?

No i chyba ostatnia sprawa. Mysle ze nalezalo by zakonserwowac podwozie na wiosne bo troszke poobijane

(wiadomo polskie drogi)

Wypisalem te wady zarowno mniejsze jak i wieksze poniewaz jestem fanatykiem samochodow Bmw (to juz 3)

i nie zamierzam ukrywac tych wad jakie samochodzik posiada i poinformowac ewentulanego nabywce co jest

zrobione a co nalezaloby.

Jesli nie udalo by mi sie sprzedac samochodu napewo na wiosne sam bym sie zajol konsweracja podwozia,

pewnie wymienilbym maske choc nie musze aczkolwiek jestem "pedanteM" i lubie miec wszystko ok

Chcialbym tylko poradzic sie ile moglbym dostac za ten samochod biorac pod uwage + i drobne -

samochodu>dziekuje pozdrawiam

Opublikowano

Taka wycena jest dość niewygodna.

Druga kwestia , czy chcesz auto sprawnie sprzedać, czy sprzedawać ... i sprzedawać.

Porównaj sobie z innymi autami na serwisach motoryzacyjnych (allegówno, oto-moto, auto-giełda i tp.) - to Ci nasunie mniej więcej, za ile wystawić auto.

Opublikowano

No az tak mi sie nie spieszy.Mysle ze wady samochodu nie sa duze.

Bo jesli chodzi o motor to naprawde nie mam nic do zarzucenia>Mysle ze duzym + jest klimatyzacja..

Jesli chodzi o te usterki to jesli naprawde komus nie przeszkadzaja 2 wyublakniete plamy na masce nie musi jej wymieniac i spokojnie pojezdzic 2 -3 lata. Kwestia konserwacji podwozia mysle to juz sprawa wg uzniania.Bo jesli sie nie zakonserwuje to i tak spokojnie 2-3 lata sie pojezdzi aczkolwek gdyby autko zostalo u mnie na wiosne sam to zrobie tak samo jak i z maska bo doszedlem do wniosku ze zime objzde..Ano dodam jeszcze moze zdjecie samochodu.

Zdjecia sprzed okolo 2-3 miesiecy :) ale raczej nic sie nie zmienilo

http://img353.imageshack.us/img353/9402/97484339ug6.jpg

http://img134.imageshack.us/img134/4497/dscf0166ez4.jpg

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//img247.imageshack.us/img247/7531/1111co3.jpg

Opublikowano

Ja swoje z 92' 318i ; 240k km ; bez klimatyzacji ; bezwypadkowe wystawiłem na poczatku za 7,5k zł a sprzedałem za 7k zł.

Skoro twoje ma lepsze wyposażenie, nowszy model silnika ja bym wystawił za 9koła - zawsze możesz zjechać z ceny i dogadać sie z kupującym.

Opublikowano

Dzieki za opinie.

Szczerze to myslalem ze powiecie ze szrot ze 5-6k max bo maske trzeba wymienic albo podwozie robic (konserowac ) itp itd takze mile sie zaskoczylem. Mysle ze dobrym + jest to ze mam klime bo wydaje mi sie ze latwiej sprzedac. Przemysle jeszcze bo za 6000 raczej bym nie oddal bo troszke dolozylem a poza tymi usterkami autko dobrze sie prowadzi i nie ma co narzekac na silniczek itp.

Opublikowano

czyli przód był robiony ?? bo widzę stary zderzak w aucie z 95 roku nom i białe kierunki a reszta pomarańczowych. Wg mnie to nie dyskwalifikuje w ogóle samochodu , bo wiadomo ciężko znaleźć BMW bez jakiejś małej przygody a jak jeździ prosto to żaden problem :cool2: .

PS. ja swoje e36 318 m40 z 91 roku z gazem sprzedałem za 7700 :norty: więc ja myślę że jak masz zadbany samochód to za 9 500 możesz wystawić.

I moja to była wersja uboga ABS el lusterka szyber hlogeny , nawet zderzaki były szare z ta rożnicą ze miała gaz hehe pozdrawiam :cool2:

Grass , Gas or Ass - Nobody Rides For Free .

Moja Buma :) http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=94528&highlight= Sprzedana !

Opublikowano
ok. 6 tyś w porywach 6,5 tyś

Znasz to auto najlepiej

Czy to warto ???

Sam musisz zdecydować

hm mysle ze za taka kase bym napewno nie oddal bo 6tys za autko z klima i niezlym wyposazeniem z 95roku i dobrym stanie technicznym to troszke za malo. za tyle niestety sie kupuje szroty aczkolwiek dzieki za opinie. Mysle ze kwtoa 9000 napewno by mnie zadowolila aczkolwiek jesli by ktos dal 8 tez bym pewnie sprzedal.

Opublikowano
moim zdaniem ja wezmiesz 4 tys to bedzie dobrze

Potraktuje twoje zdanie powaznie aczkolwiek za 4tys co najwzyej mozna kupic "cintka" lub golf 2 wiec chyba nie masz orientacji w cenach bo nikt za tyle raczej nie odda.

Prosze moda o zamkniecie tematu Dziekuje wszystkim za wyrazenie opini

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.