Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich,

posiadam 316i z 1992r i postanowiłem zainstalować w moim autku GAZ. Co sądzicie o firmie ABART? (http://www.abart.com.pl/). Jestem z Legnicy i za bardzo nie wiem gdzie mógłbym zainstalować instalację gazową. W firmie ABART będzie mnie to kosztować około 3500 PLN więc koszt jest duży. Dodam iż moja znajomość w temacie samochody ogranicza się raczej do odpalenia i radości z jazdy więc jestem kompletnie zielony.

Przeczytałem wątek związany z gazem ale teraz mam zgryza związanego z wyborem warsztatu. Jak mówiłem jestem z Legnicy ale jeżeli ktoś zna jakiś dobry warsztat w promieniu do 100 KM to będę bardzo wdzięczny.

pozdrawiam

Jacek

Opublikowano

Może uściślę swoją poprzednią wypowiedź:

co możecie powiedzieć o następującej instalacji:

SYSTEM FLY SEQUENT 24 FIRMY BRC

więcej informacji na temat tego systemu znajduje się poniżej:

http://www.abart.com.pl/oferta.php?id=6&w=4

No i jeszcze pytanie o firmę ABART. Czy ktoś u nich już się zagazowywał?

Jakieś opinie?

Chciałbym w przyszłym tygodniu założyć i chodzi o koszt: ok 3500 plus koszt kredytu to wychodzi jakieś 4000 PLN :?

BMW 316i E36 1992r. w super stanie i planuję jeszcze kilka lat na niej pojeździć. W mieście pali ok. 10 l. a na trasie 8.

pozdrawiam

Jacek

Opublikowano
Wszystko wszystkim, ale posiadacz BMW bierze instalację gazową-to już niezła kiszka- i w dodatku na KREDYT ???????? Ale widocznie ten kraj jeszcze ma wiele w sobie niespodzianek!! Pozdrowienia 8)
Nie sztuka skorzystać z serwisu-SZTUKA ZROBIĆ TO SAMEMU !!!
Opublikowano

Ja w tamtym roku (grudzien ;) ) do siebie założyłem instalacje wlasnie firmy BRC. Mam rowniez 316i '92. Zakładałem gaz u siebie w Siedlcach.

Po cenie i nazwie z tego co się orientuje to zaproponowali Ci sekwencje... mysle ze bedziesz z Tego zadowolony ponieważ ja z tego co wyczytalem tu na forum to mam założony gaz "prymitywny" :) ale nie mam żadnych kłopotów z tym gazem (no nie wliczając tego ze samochod przy zapalaniu na benzynie troche wariuje :) ale na gazie chodzi bez problemu).

Mysle ze jesli masz brać kredyt i "wydawać ostatnie pieniądze" na instalacje to zastanowil bym sie nad czyms tanszym. Ja za tego prymitywa zaplacilem 1200zł+rura antystrzałowa (niestety na zwyklym jak kichnie to moze rozwalic przeplywomierz wiec warto w to parę groszy zainwestowac) i też źle nie jest :) Ale sekwenca to sekwencja...

Podsumowując oceniam firmę BRC na jak dotąd bardzo dobrą :) - nie mam problemów ;) bo chyba takie bylo pytanie :)

Opublikowano
Wszystko wszystkim, ale posiadacz BMW bierze instalację gazową-to już niezła kiszka

kiszka - dlaczego... e36 mozna sprowadzić/kupić w cenie dobrego poloneza!! a tam to już nie kiszka?

Ja kupiłem e36 bo podoba mi sie naprawde jej linia i jest stosunkowo tania jak do swojego uważam "ponadczasowego" wyglądu :) A i silniczek mam maly.. na gazie, to jeżdżę jak za darmo - czy to coś złego?

Opublikowano

Firmy ABART nie znam. Ale sam mam instalację BRC lecz II generacji. Chodzi bez zastrzeżeń :D

A tak w ogóle to przelicz sobie czy przez te parę lat wyjeździsz tyle aby te 4k

PLN Ci się zwróciło.

Opublikowano
Wszystko wszystkim, ale posiadacz BMW bierze instalację gazową-to już niezła kiszka

kiszka - dlaczego... e36 mozna sprowadzić/kupić w cenie dobrego poloneza!! a tam to już nie kiszka?

Ja kupiłem e36 bo podoba mi sie naprawde jej linia i jest stosunkowo tania jak do swojego uważam "ponadczasowego" wyglądu :) A i silniczek mam maly.. na gazie, to jeżdżę jak za darmo - czy to coś złego?

Nic zlego nie sluchaj glupot. To ze masz BMW nie zabrania Ci miec w nim gazu ! Oczywiscie sekwencje :) Zreszta juz bylo pisane na temat opinii gazu do BMW, jak sie komus nie podoba gaz w BMW to niech go nie montuje a Ci co robia maja do tego pelne prawo i nie jest to zadna profanacja !!!!

Opublikowano

Witam,

dziekuję za informację. W sumie to już się zdecydowałem. Przerobienie auta na gaz i to w sumie jak czytam dosyć dobrej firmy pozwoli mi na dużo więcej jazdy w ciągu miesiąca niż na paliwie.

Do pana o pseudonimie chriscross

zadając pytanie liczę na odpowiedź a nie komentarze na temat mojego statusu majątkowego. Jeżeli nie masz nic do powiedzenia to się nie wypowiadaj, bez takich żenujących komentarzy forum będzie bogatsze w konkretne informacje pomagające podjąć decyzję.

Posiadam według mnie wspaniałe auto i jestem z niego bardzo zadwony. Jazda moim autkiem to sama przyjemność ale niestyty przerarza mnie comiesięczny rachunak za paliwo rzędu 400 PLN. Uważam że zainstalowanie gazu jest tutaj uzasadnione ekonomicznie a jednocześnie dosyć nowoczesna instalacja gazowa pozwoli mi zachować dotychczasowe osiągi.

Dziękuję wszystkim za pomoc.

Pozdrawiam i jak tylko jutro "zagazuję" moje autko opiszę wrażenia.

pozdrawiam

Jacek

Opublikowano
A za ok. 4000zł. możesz mieć bardzo dobrą instalację Prins-a - polecam.

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano
W mieście pali ok. 10 l. a na trasie 8.

Jacek

:shock: :shock: trochę sporo co....?!

To moje V8 w trasie pali ok 9-10 i to wcale sie wlokąc za Żukiem... :dance:

Black - Mighty - Wonderful
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Także polecam Prinsa! :!: :cool2:

UIHZ9556.JPG

Opublikowano
A za ok. 4000zł. możesz mieć bardzo dobrą instalację Prins-a - polecam.

Poprawka - wprowadzono mnie w błąd ... Prins do 4-cyl silnika to ok. 5000, a za 4000 to można mieć Landirenzo.

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)