Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
X6 niestety nie jeździłem,ale widziałem pod centrum handlowym w Opolu efekt super,co prawda była brudna ale zawsze coś :D
  • Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Wczoraj widziałem X6 na parkingu w IKEA Katowice. Piękne bydle. Szkoda, że białe. Ale bardzo agresywne. Mnie się podoba. Jako drugie auto ... dla męża.
Trzy największe litery w całym uniwersum: B M W
Opublikowano
samochodzik bardzo fajny i wg Fith Gear i nie tylko najlepiej prowadzący się SUV świata... a co do reszty napisze jak już będę miał go w garażu za 2 miesiące :wink:
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano
To jest następny samochód który najprawdopodobniej bede chcial kupić, tyle że używany, bo na nowy mnie nie stać :oops: Obecnie, jak widac w podpisie, jeżdże seria 3 w kombi. Zawsze chciałem coupe w serii 3, ale żona kreciła nosem, ze nie praktyczne, więc padło na kombi. X6 to dla mnie właśnie świetne połączenie cech coupe i kombi a do tego na nasze drogi idealne zawieszenie i napęd. M-pakiet ładnie wygląda w e46, ale trzeba nieustająco wypatrywać dziur, omijać krawężniki itd, W X'ie 6 ten problem nie występuje. Jest jeden szkopuł zwiazany z ewentualnym używany egzemplarzem - turbina, a ściślej dwie, które pewnikiem trzeba będzie wymieniać. Niestety producent nie przewidział jednostki wolnossącej :cry: a interesuje mnie jedynie motor 50i.
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
Zamówiłem tydzień temu 35d na odbiór w 52 tygodniu roku. Szczerze mówiąc tylko dlatego, że na Q7 juz było za późno, bo wszystko do końca roku już zablokowane na produkcji. Im dłużej myślę o tym samochodzie tym bardziej przekonuję się o słuszności wyboru. To będzie moje pierwsze BMW. Ale mam dylemat dotyczący kół zimowych. Podoba mi się samochod na 20 calowych kołach ale wybór opon na tył jest praktycznie zerowy. Znalazłem komplet opon zimówek w tym rozmiarze za 7 tyś, ale na niemieckim forum piszą, że to masakra jeździć na zimówkach 275 i 315. Raczej piszą tam, żeby wziąć 19 calowe felgi i opony 255 przód i tył, ewentualnie 255 i 275. Czy ma ktoś jakieś doświadczenie w kołach zimowych do X6?
Opublikowano
Zamówiłem tydzień temu 35d na odbiór w 52 tygodniu roku. Szczerze mówiąc tylko dlatego, że na Q7 juz było za późno, bo wszystko do końca roku już zablokowane na produkcji. Im dłużej myślę o tym samochodzie tym bardziej przekonuję się o słuszności wyboru. To będzie moje pierwsze BMW. Ale mam dylemat dotyczący kół zimowych. Podoba mi się samochod na 20 calowych kołach ale wybór opon na tył jest praktycznie zerowy. Znalazłem komplet opon zimówek w tym rozmiarze za 7 tyś, ale na niemieckim forum piszą, że to masakra jeździć na zimówkach 275 i 315. Raczej piszą tam, żeby wziąć 19 calowe felgi i opony 255 przód i tył, ewentualnie 255 i 275. Czy ma ktoś jakieś doświadczenie w kołach zimowych do X6?

co do wyboru jak najbardziej słuszny, inne suvy nawet nie podskoczą samochód bardzo dynamicznie się prowadzi i zachowuje niesamowitą wręcz stabilność, i jest bardzo komfortowy również jeśli chodzi o resorowanie, co do kół jeżdżę na 20 ale letnich, zimówki będą 19 jak się będzie jeździło zobaczymy

Opublikowano

No właśnie mi też się żadne jakoś wybitnie nie podobały. Samochód przychodzi zawsze na letnich, więc zamówiłem STAR SPOKE 259 z ogumieniem mieszanym. Chciałem na te felgi założyć opony zimowe, ale to chyba byłby zły pomysł (z tego co się dowiaduje). Aktualna wersja jest taka, że te zamówione z autem pozostaną bez zmian na lato, a na zimę kupię nowe koła.... i chyba 19 cali. Mam na oku coś takiego:

http://cgi.ebay.de/19-Winterraeder-RUNFLAT-Winterreifen-Felgen-BMW-X6-X70_W0QQitemZ400077219354QQcmdZViewItemQQptZAuto_Komplettr%C3%A4der?hash=item5d2675e61a

lub ewentualnie takie:

http://cgi.ebay.de/19-BMW-X6-X5-X70-ETABETA-Winterkpl-Raeder-Pirelli-Neu_W0QQitemZ120423079669QQcmdZViewItemQQptZAuto_Komplettr%C3%A4der?hash=item1c09c65ef5

i tylko jeszcze nie wiem czy szerokość 255 , 275 czy może jednak mieszane, bo i takie niektórzy preferują.

Masz jakieś doświadczenie z tak szerokim "obuwiem" na zimę?

Opublikowano

Doświadczenia mam takie, że na zimę im węższe opony tym lepiej - ja wziąłem 255

Nie znam producentów felg, które Ci się podobają, ale osobiście nie kupowałbym kół na aukcji tylko z serwisu.

Koła to moje bezpieczeństwo więc wolę kupować z pewnego źródła.

Masz koło zapasowe ? Jeśli tak, to moja rada - na zimę nie bierz runflatów

Opublikowano

Dlaczego runflaty nie nadają się na zimę skoro samo BMW sprzedaje zimówki runflaty

Opublikowano

Jeśli chodzi o felgi to chyba kupię te drugie. ETA BETA to całkiem porządne felgi i jak się okazuje to mocno zakotwiczona marka na niemieckim, wymagającym rynku. Więcej na ten temat tutaj: http://www.autogaleria.pl/forum/archive/index.php/t-8708.html

Zapasówki nie mam i nawet nie pomyślałem, żeby zapytać czy jest dostępna.

Dzięki za sugestie dot. szerokości opon, chyba też kupie z wąskimi z przodu i tyłu.

Opublikowano

Dlaczego runflaty nie nadają się na zimę skoro samo BMW sprzedaje zimówki runflaty

Był już gdzieś temat runflatów... To jest moje subiektywne zdanie.

Wątpię aby ktoś z niemieckich projektantów kiedyś próbował jeździć po polkich drogach...

Opublikowano

Zgodnie z sugestią bardziej doświadczonych..... domówiłem wczoraj szybko koło zapasowe za jedyne 652 zeta. W związku z tym nie muszę kupować run flat-ów na zimę.

W związku z tym które opony proponujecie jako zimowe? (teraz wachlarz możliwości wyboru się trochę zwiększył)

Opublikowano
Madmax, ja zaufalem co do doboru opon na zime temu, co mowi BMW. Czyli latem jezdze na mieszanym 245 przod i 275 tyl a na zime 4x245 i w pierwszym zimowym sezonie bylem bardzo pozytywnie zaskoczony jak auto sie prowadzi po sniegu i blocie posniegowym. Kola bralem oczywiscie nowe wraz z dedykowanymi felgami. Co prawda jezdze 650i ale mysle, ze bedzie podobnie u Ciebie. Nie polecam szerokich opon na zime. Z tego co wiem, zalecane do X6 sa kola Star Spoke 232 19" z oponami 255/50/19. Koszt nowych to jakies 9 tys. zl.

No Limits With S2 Power

Audi S2 Coupe 414 KM 560 Nm, BMW 650i 367 KM 490 Nm, BMW HP4 193 KM 112 Nm :)

Opublikowano

Dokładnie taki rozmiar opon chce zamówić. Prawdopodobnie zdecyduje się na NOKIAN, bo dużo dobrego słyszałem o tych Fińskich oponach, do tego w testach wychodzą całkiem nieźle na mokre zimy, śniegu w Poznaniu w ciągu roku mamy max. 7 dni, wiec powinny być OK. Do tego cenowo też wypadają korzystnie, a ranflatów nie muszę brać bo zdążyłem domówić zapasówkę.

Dla zainteresowanych test opon zimowych: http://www.auto-motor-i-sport.pl/magazyn/Zabezpieczanie-sladow-test-opon-zimowych-872-3.html#gallHead

Dzięki za Wasze sugestie i pomoc. Teraz już tylko oczekuje samochodu i wkurzam się, że codziennie widuję ich więcej na mieście. Zanim ja odbiorę, to już pół miasta będzie tym jeździło :?

Opublikowano
No i na dodatek beda to "ciezarowki". Masa takich stoi i czeka na homologacje w Katowicach, podobnie zreszta X5.

No Limits With S2 Power

Audi S2 Coupe 414 KM 560 Nm, BMW 650i 367 KM 490 Nm, BMW HP4 193 KM 112 Nm :)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
po przejechaniu pierwszych kilometrow x6tka, moge powiedziec ze to naprawde super auto, bardzo komfortowe i fajnie wygladajace
"We at BMW do not build cars as consumer objects, just to drive from A to B. We build mobile works of art" - Chris Bangle
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Szkoda lub nie, że nie tylko nam się ta podoba... Dzisiaj w Inchcape Wrocław czekało 7 szt do obioru, a do konca roku jeszcze dojedzie 6...

Wszystkie z kratką, więc jest to efekt tego, że wszyscy zamówili przed końcem roku bojąc się o zniesienie odliczenia VAT

Dobrze, że pojawiło się GT5 - będzie większy wybór

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...